<
09.05.-13.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3274:2880
    2SK Slavia Praha3267:2376
    3FC Viktoria Plzeň3274:3568
    4FK Mladá Boleslav3251:4947
    5FC Baník Ostrava3248:4545
    61.FC Slovácko3243:4841
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1Bohemians Praha 19053231:4336
    2FK Jablonec3239:4834
    3FK Pardubice3234:4434
    4SK Dynamo České Budějovice3238:6627
    5MFK Karviná3234:5726
    6FC Zlín3238:6526
    1. kolo, Skupina o záchranu | sobota 04/05/2024, 15:00 | Střelecký ostrov | O2 TV stream MD

    Góly


    Karty


    Návštěva: 4 286 diváků (64 % z kapacity 6 681)
    Video
    Reportáž

    Českobudějovičtí v lize s Bohemians pošesté za sebou neprohráli, z toho popáté zvítězili. Dynamo protáhlo sérii bez porážky na pět kol a z posledního místa tabulky poskočilo na 14. pozici s náskokem dvou bodů na Karvinou a Zlín. "Klokani vyhráli v jediném z minulých pěti ligových duelů a zůstali jedenáctí. Na první barážovou příčku mají k dobru osm bodů.

    Nevýrazné výkony brankářů Dynama z posledních zápasů přinesly změny v realizačním týmu, novým trenérem gólmanů se stal Pavel Kučera, jenž nahradil Zdeňka Křížka. V brance domácích opět nastoupil Šípoš, po jehož chybách ztratili Jihočeši remízami 2:2 body v minulých kolech v Teplicích a doma se Slováckem.

    Oboustranně opatrný úvod utkání utnul až ve 26. minutě domácí Trummer. Defenziva Bohemians před ním couvala, rakouský bek si tak navedl míč a v pokutovém území po zemi vystřelil. Přízemním pokusem k zadní tyči překonal brankáře Soukupa a oslavil premiérový gól ve FORTUNA:LIZE.

    Bohemians si sice v první půli stejně jako domácí nevypracovali příliš příležitostí, ale jedna jejich akce vedla k vyrovnání. Centr hostujícího Berana trefil v pokutovém území ruku Alliho a z nařízené penalty se v 38. minutě prosadil Kovařík. Šípoš si na míč sáhl, ale neudržel jej.

    Ve druhém dějství Bohemians vyčkávali a snažili se být nebezpeční z rychlých protiútoků. Hlavičkou zahrozil střídající Puškáč, Šípoš ale zasáhl. Jihočeši se hned dvakrát dožadovali penalty, rozhodčí Berka však po centru Alliho a ani po zákroku na Ondráška pokutový kop nenařídil.

    V 77. minutě si pak hosté málem vstřelili vlastní gól, míč se od Vondry odrazil jen těsně vedle tyče. Následně brankář Soukup chytil centr, zacouval za čáru, ale podle sudích ještě udržel míč na hřišti. Domácí stupňovali tlak a v závěru nastavení rozhodli. Trummer dostal od defenzivy Bohemians opět trochu více prostoru a tentokrát levou nohou zpoza vápna k tyči skóroval. Dynamo z posledních tří domácích zápasů vybojovalo sedm bodů.

    Ohlasy

    Jiří Lerch (trenér Českých Budějovic): "Věděli jsme, že Bohemka je kvalitní tým. Byla na nás dobře připravená, pokryla nám naše strany, a to jak Alliho, tak Tranzisku. Dostali jsme se do vedení a Bohemians vyrovnali po smolné ruce Alliho. O poločase jsme si říkali, že i bod může mít v určité fázi cenu. Ale nakonec se nám podařilo získat tři a euforie v závěru byla obrovská. Potěšilo nás, že jsme se dostali na třetí místo od konce. Věřím, že nás to nakopne a že ty další čtyři zápasy zvládneme. Výsledkově nám Bohemians sedí, ale nedá se říci, že se nám na ně daří. Mají výborné hráče i trenéra, proto si cením, že s nejsilnějším týmem v této skupině jsme vybojovali tři body."

    Jaroslav Veselý (trenér Bohemians): "Je to hodně hořké hodnocení, jako bychom dostali ránu palicí. Ztratit utkání v poslední vteřině a ještě z řešitelné situace, to je hodně smutné a jsem moc naštvaný. Neuhráli jsme jednoduché míče a ze dvou střel na branku jsme dostali dva góly. Měli jsme si odvézt minimálně bod, ne-li tři, když jsme měli za stavu 1:1 dobré šance. Bohužel jsme v závěru udělali chybu, která nepatří do dospělého fotbalu. S Budějovicemi jsme v této sezoně uhráli ze tří zápasů jen bod. Je to soupeř, se kterým mám v lize já osobně asi nejhorší bilanci. A platí, že pro Bohemku je to tým, který nám nesedí. I herně tady nepředvádíme fotbal jako v jiných zápasech. Dnes jsme ale měli k zisku nejblíže, měli jsme to zvládnout."

    SK Dynamo České Budějovice – Bohemians Praha 1905 2:1 (1:1)

    Branky: 26. a 90.+5 Trummer – 38. Kovařík z pen.
    Rozhodčí: Berka – Machač, Leška – Pechanec (video).
    ŽK: Ondrášek, Lerch (trenér) – Matoušek, A. Kadlec, Kovařík, Kozák.
    Diváci: 4 286.

    České Budějovice: Šípoš – Lazič (90.+5 Havel), Poulolo, Králik, Trummer – Čermák, Suchan, Hellebrand – Tranziska (73. Šigut), Alli – Ondrášek. Trenér: Lerch.

    Bohemians: Soukup – A. Kadlec (81. Hrubý), Křapka, Vondra – Dostál, Hůlka, Beran, Shejbal (60. Puškáč) – Matoušek (60. Kozák), Kovařík – Ristovski (81. Jánoš). Trenér: Veselý.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Wyscout.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    GZSS: Události, kdy se míč po přerušení (faul, aut či odkop od branky) vrací do hry. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Wyscout.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.