<
09.05.-13.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3274:2880
    2SK Slavia Praha3267:2376
    3FC Viktoria Plzeň3274:3568
    4FK Mladá Boleslav3251:4947
    5FC Baník Ostrava3248:4545
    61.FC Slovácko3243:4841
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1Bohemians Praha 19053231:4336
    2FK Jablonec3239:4834
    3FK Pardubice3234:4434
    4SK Dynamo České Budějovice3238:6627
    5MFK Karviná3234:5726
    6FC Zlín3238:6526
    Semifinále – 2. zápas, Skupina o Evropu | neděle 12/05/2024, 15:00 | Stadión U Nisy | O2 TV stream MD

    Góly


    Návštěva: 3 266 diváků (33 % z kapacity 9 900)
    Video
    Reportáž

    Tepličtí si ve finále zahrají s Hradcem Králové o to, kdo vyzve pátý celek skupiny o titul v kvalifikačním utkání o účast v Evropské konferenční lize. Tým ze Stínadel coby hůře postavené mužstvo po základní části začne dvojzápas s "Votroky" za týden doma. Pro Liberec sezona skončila. Se Slovanem se rozloučil trenér Luboš Kozel, jenž pod novým klubovým vlastníkem nebude v příštím ročníku pokračovat. Tepličtí potvrdili, že se jim proti Liberci daří, v nejvyšší soutěži s ním neprohráli popáté za sebou a z toho počtvrté zvítězili.

    Slovanu po zranění z prvního utkání scházel nejlepší střelec Kulenovič, místo něj poprvé v základní sestavě za A-mužstvo dostal šanci Letenay. Hostům zase v pátek vypadl rovněž útočník Gning, který se musel podrobit operaci prasklého žaludečního vředu a sezona pro něj skončila.

    Domácí se podle očekávání snažili od úvodu smazat dvougólové manko, ale dobře pracující teplická obrana je k vyloženým šancím nepouštěla. Tuptovu střelu z poloviny úvodního dějství zkrotil brankář Ludha. Největší šanci první půle měl ve 30. minutě Višinský, jehož hlavička po centru z levé strany dopadla na horní část břevna. Stejný hráč pak zamířil mimo a Ludha si poté nadvakrát poradil s Purzitidisovým pokusem.

    Tepličtí za celé úvodní dějství nevystřelili, ale v 49. minutě hned z prvního pokusu mezi tyče otevřeli skóre. Po rohovém kopu se protlačil k míči Trubač a povedenou ranou trefil přesně horní roh. Připsal si čtvrtý gól v ligové sezoně a vyrovnal svoje maximum v jednom ročníku FORTUNA:LIGY.

    Trenér Kozel provedl hned trojité střídání, ale jeho svěřencům už to ke zdramatizování duelu nepomohlo. Naopak v 58. minutě po velké skrumáži protlačil zblízka míč do sítě Mičevič a zvýšil. Srbský stoper skóroval ve FORTUNA:LIZE poprvé.

    O osudu semifinále bylo definitivně rozhodnuto, domácím se pak povedlo aspoň snížit. Po sérii odrazů v 81. minutě doklepl míč do odkryté branky řecký stoper Purzitidis a připsal si třetí gól ve FORTUNA:LIZE. Liberečtí v závěru z několika závarů už srovnat nedokázali a doma ve FORTUNA:LIZE prohráli po devíti zápasech.

    Ohlasy:

    Luboš Kozel (trenér Liberce): "Jsme zklamaní, protože jsme to chtěli ještě zdramatizovat. Potřebovali jsme dát gól. Minule jsme udělali velkou chybu v závěru, kdy jsme si nechali dát druhý gól. Situace tak byla pro nás těžší. Myslím si, že jsme dnes hráli celkem slušně. Na hřišti jsme byli lepší, bohužel jsme nedali první branku. Teplice dobře bránily, soustředily se na to. My jsme se tam nedostávali lehce, přesto jsme si nějakou nebezpečnou situaci vytvořili. Bohužel tomu chyběl gól. Na začátku druhého poločasu byl zbytečný roh a z toho jsme hned dostali gól. Špatné odehrání míče a nedůraz. Chtěli jsme vystřídat, ale de facto hned jsme dostali druhý gól, to dnes rozhodlo."

    Zdenko Frťala (trenér Teplic): "V první půli jsme chtěli získávat míče ve střední zóně a chodit do otevřené obrany soupeře. Měli jsme s tím trochu problém, ale kromě střel ze střední vzdálenosti jsme domácí nepustili do větší šance. V poločase jsme si řekli, že musíme být kvalitnější v rozehrávce. Pro kluky je takový dvojzápas škola, toho vítězství si nesmírně vážíme. V Hradci jsem něco zažil. V sezoně jsme je neporazili, máme jim co vracet. Znovu do toho půjdeme s pokorou. Chceme to znovu zvládnout a uvidíme, kam náš příběh až povede."

    Zdroj: www.fcslovanliberec.cz.

    FC Slovan Liberec - FK Teplice 1:2 (0:0)

    Branky: 81. Pourzitidis - 49. Trubač, 58. Mičevič.
    Rozhodčí: Zaoral - Caletka, Hurych - Kocourek (video).
    ŽK: Višinský, Prebsl, Tetour - Fila, Mičevič, Chaloupek.
    Diváci: 3266.
    První zápas: 0:2, postoupily Teplice.

    Liberec: Bačkovský - Mikula (73. Tetour), Chaluš, Purzitidis - Fukala (55. Horský), Prebsl, Žambůrek, Ghali (55. Preisler) - Višinský (85. Kok), Tupta - Letenay (55. Rabušic). Trenér: Kozel.

    Teplice: Ludha - Knapík (46. Jukl), Chaloupek, Mičevič - Švanda, Mareček (90. Bednár), Kričfaluši, Labík (74. Beránek) - Trubač (65. Havelka) - Fila, Čerepkai (74. Cykalo). Trenér: Frťala.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Wyscout.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    GZSS: Události, kdy se míč po přerušení (faul, aut či odkop od branky) vrací do hry. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Wyscout.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.