<
09.05.-13.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3274:2880
    2SK Slavia Praha3267:2376
    3FC Viktoria Plzeň3274:3568
    4FK Mladá Boleslav3251:4947
    5FC Baník Ostrava3248:4545
    61.FC Slovácko3243:4841
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1Bohemians Praha 19053231:4336
    2FK Jablonec3239:4834
    3FK Pardubice3234:4434
    4SK Dynamo České Budějovice3238:6627
    5MFK Karviná3234:5726
    6FC Zlín3238:6526
    Semifinále – 1. zápas, Skupina o Evropu | neděle 05/05/2024, 15:00 | AGC Aréna Na Stínadlech | O2 TV stream MD

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 4 954 diváků (29 % z kapacity 17 078)
    Video
    Reportáž

    Odveta pod Ještědem je na programu za týden. Vítěz se ve finále utká s postupujícím ze dvojzápasu Hradec Králové - Olomouc, úvodní zápas na východě Čech skončil 3:1. Nejlepší tým skupiny o Evropu čeká souboj s pátým celkem skupiny o titul, ve kterém si zahrají o účast v kvalifikaci Evropské konferenční ligy.

    Zápas se hrál od samého úvodu ve slušném tempu a výborné atmosféře, chyběly mu jen gólové šance. Jedinou střelu mezi tři tyče zaznamenal ve čtvrté minutě liberecký Ghali, brankář Ludha ale neměl s jeho nedůrazným pokusem problémy.

    Po změně stran vidělo bezmála pět tisíc diváků více gólových příležitostí. Ve 49. minutě Tupta napřáhl z kroku a táhlou střelou zpoza vápna trefil tyč Ludhovy brány. Vzápětí mohl udeřit na druhé straně nejlepší střelec domácích Fila, jehož prudkou hlavičku vytáhl Bačkovský na roh.

    Útočník reprezentace do 21 let se dočkal jubilejní trefy v ligovém ročníku v 56. minutě. Po pohledné kombinaci ve středu hřiště si navedl míč na levačku a z 25 metrů napálil míč pod břevno. Host ze Slavie udělal radost i nejvyššímu vedení Pražanů včetně předsedy představenstva Jaroslava Tvrdíka a kouče Jindřicha Trpišovského, kteří dnes nechyběli na tribuně teplických Stínadel. Fila navázal na branky z obou předchozích vzájemných utkáních v této ligové sezoně.

    Bleskovou odpověď měl na kopačce Kulenovič, o takřka jistý gól ho však připravil obětavým skluzem Trubač. V další velké šanci Tupta netrefil čistě míč a jeho slovenský krajan Ludha skryl skákavou střelu do rukavic.

    V 72. minutě byl blízko vyrovnání znovu nejlepší liberecký střelec Kulenovič, který nedokázal před prázdnou bránou usměrnit střílený centr do sítě. Navíc se nestačil vyhnout tyči a po tvrdém nárazu musel být následně vystřídán. Liberec přesto zvyšoval tlak a v 85. minutě Chaluš dvakrát zakončil z malého vápna, Ludha si ale připsal dva vynikající zákroky.

    Ve druhé minutě nastavení tak přišel trest po další výstavní trefě. Bývalý hráč Liberce Havelka šest minut po příchodu na hřiště zakroutil míč z rohu vápna ke vzdálenější tyči a zaznamenal čtvrtý gól v ligovém ročníku.

    Teplice doma v lize zvítězily po třech zápasech, zároveň tam prohrály jediný z posledních 10 zápasů. Slovan naopak potvrdil, že se mu v aktuální ligové sezoně venku nedaří, na soupeřových hřištích naplno bodoval v 16 duelech pouze na konci března v Plzni.

    Ohlasy:

    Zdenko Frťala (Teplice): "Liberec ukázal, že má kvalitní tým, který pomýšlel na první šestku. Vstřelili jsme dva nádherné góly a uhráli jsme důležité vítězství 2:0. Před každým zápasem apeluji na hráče, aby se pokoušeli o střely ze střední vzdálenosti. Takhle krásné branky byly odměnou i pro skvělé fanoušky. Pořád je to ale jen jeden zápas. Víme, že nás v Liberci nečeká nic jednoduchého."

    Luboš Kozel (Liberec): "Nemůžu být spokojený, výsledek je pro nás nepříznivý, navíc ani neodpovídá průběhu zápasu. Domácí dali nádherný gól, dostali se do vedení, nicméně pak byla naše nejlepší pasáž, v níž jsme šli za vyrovnáním. Bohužel jsme nedokázali žádnou šanci vyřešit, dnes jsme nebyli efektivní, měli jsme problém ve finální fázi. Naopak Teplice měly dvě krásné střely, i když druhý gól jsme jim darovali bohorovností ve středu hřiště. Prohráváme 0:2, ale rozhodně nic nebalíme. Věřím, že doma jsme silnější, zkusíme dvojzápas zdramatizovat, případně otočit. Po této sezoně u týmu končím, nové vedení klubu se tak rozhodlo, na což má právo. Budeme se snažit, aby to pro mě ani pro mužstvo nebyl příště poslední zápas v sezoně."

    FK Teplice - FC Slovan Liberec 2:0 (0:0)

    Branky: 56. Fila, 90.+2 Havelka.
    Rozhodčí: Všetečka - Kubr, Ratajová - Berka (video).
    ŽK: Gning, Kričfaluši - Mikula, Doumbia.
    Diváci: 4954.

    Teplice: Ludha - Mareček, Knapík, Mičevič - Švanda (86. Radosta), Kričfaluši, Jukl, Labík - Trubač (86. Havelka) - Gning (67. Čerepkai), Fila. Trenér: Frťala.

    Liberec: Bačkovský - Mikula, Chaluš, Purzitidis - Fukala, Prebsl, Tetour (60. Doumbia), Preisler (60. Višinský) - Ghali, Tupta (83. Rabušic) - Kulenovič (75. Horský). Trenér: Kozel.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Wyscout.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    GZSS: Události, kdy se míč po přerušení (faul, aut či odkop od branky) vrací do hry. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Wyscout.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.