<
09.05.-13.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3274:2880
    2SK Slavia Praha3267:2376
    3FC Viktoria Plzeň3274:3568
    4FK Mladá Boleslav3251:4947
    5FC Baník Ostrava3248:4545
    61.FC Slovácko3243:4841
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1Bohemians Praha 19053231:4336
    2FK Jablonec3239:4834
    3FK Pardubice3234:4434
    4SK Dynamo České Budějovice3238:6627
    5MFK Karviná3234:5726
    6FC Zlín3238:6526
    1. kolo, Skupina o záchranu | sobota 04/05/2024, 15:00 | CFIG Arena | O2 TV Sport

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 2 608 diváků (56 % z kapacity 4 620)
    Video
    Reportáž

    Svěřenci trenéra Radoslava Kováče vyhráli po čtyřech kolech a na 13. příčce tabulky mají čtyřbodový náskok na první barážovou pozici. "Ševci" podruhé za sebou neuspěli, zvítězili v jediném z posledních 10 utkání ligy a při bodové rovnosti s Karvinou klesli na poslední místo, které jako jediné znamená přímý sestup.

    První šanci si v 11. minutě vypracovaly Pardubice. Daněk přihrál za obranu Patrákovi, jenže ten zakončil vedle. Zlínští se k ohrožení domácí branky dostali až v 26. minutě, Holíkovu střelu ale Kinský bez problémů zastavil. Největší příležitost úvodního dějství se zrodila ve 33. minutě, kdy gólman Dostál nedosáhl na Surzynův centr a Daněk v nelehké pozici hlavičkou těsně minul zlínskou branku.

    Východočechům se povedl vstup do druhé půle a po necelých dvou minutách otevřeli skóre. Daňkův centr z rohu se odrazil k Ichovi, který povedeným zakončením ze vzduchu k tyči nedal Dostálovi šanci. V ligové sezoně se trefil potřetí.

    Zlínští se ocitli blízko srovnání v 58. minutě. Do Cedidlova centru ze strany se hlavou opřel Janetzký, ale Kinský jeho pokus zneškodnil a před dotírajícím Schánělcem míč včas schoval do rukavic.

    Na opačné straně Hlavatý zkusil překonat Dostála z přímého kopu, jenže zlínský gólman se nedal nachytat. V 70. minutě střídající González minul pardubickou branku. Krátce poté zase jiný příchozí hráč z hostující lavičky Ikugar nezamířil z hranice malého vápna mezi tři tyče.

    V 85. minutě přidali domácí pojistku. Didiba nedosáhl na míč a Pardubice se dostaly do přečíslení, které Sychra vyřešil přihrávkou na Krobota, jemuž stačilo trefit odkrytou branku. Čtvrtého gólu v ročníku FORTUNA:LIGY se dočkal pět minut po příchodu na trávník. Východočeši vstřelili 31. branku v ligové sezoně a už nemají nejhorší útok soutěže.

    "Ševci" ještě málem zápas zdramatizovali. Ikugar po Ortizově chybě překonal Kinského, balon však na poslední chvíli odvrátil před brankovou čarou dobíhající Icha.

    Pardubice doma v lize zvítězily teprve ve druhém z posledních 13 duelů a s 14 z celkových 31 bodů jsou tam nadále nejhorším týmem v sezoně. Před vlastními diváky zdolaly Zlín v nejvyšší soutěži po dvou porážkách a odskočily mu na šest bodů. "Ševci" venku v lize zvítězili v jediném z posledních 17 zápasů a získali tam jen sedm z celkových 25 bodů v ročníku.

    Ohlasy

    Radoslav Kováč (trenér Pardubic): "Jsme moc rádi, že jsme to zvládli, byl to strašně moc důležitý zápas. Vyhráli jsme doma teprve potřetí v (ligové) sezoně, čekali jsme na to dlouho. Jsme šťastní, že to dopadlo. Zápas byl strašně moc nervózní, čekali jsme to. Bylo to o prvním gólu, nakonec jsme ho vstřelili ze standardky. Po hrozně dlouhé době jsme si jí pomohli. Nakonec jsme přidali druhý gól, i když Zlín měl dvě tři velké šance. Tonda (Kinský) nás podržel. Chtěl bych pochválit tým, na to, jak je mladý, to v takovém zápase zvládl velmi dobře. Jsem rád i za nulu, celý tým pracoval dobře i do defenzivy."

    Bronislav Červenka (trenér Zlína): "Zápas zase ovlivnila naše nedůslednost ve druhé minutě druhého poločasu. Stejné to bylo i v našem domácím (dubnovém) zápase s Pardubicemi, v němž jsme si nechali dát na 1:1. Neříkám, že to pak pro soupeře bylo jednodušší. Ale zatáhl se víc do obrany, chodil do rychlých protiútoků a my jsme nebyli schopni vyrovnat. Vytvořili jsme si pár zajímavých momentů, z nichž jsme mohli srovnat. Bohužel jsme asi něco urazili, protože se to neotočí k nám. Buď to jde vedle, trefíme gólmana, nebo nejsme tak důrazní, agresivní. Je to hrozná škoda. Soupeř má kvalitu, ale tenhle zápas šel zvládnout a šly odsud odvézt body. Bohužel jsme to nezvládli, to je realita."

    FK Pardubice – FC Zlín 2:0 (0:0)

    Branky: 47. Icha, 85. Krobot.
    Rozhodčí: D. Černý – Podaný, Pospíšil – Všetečka (video).
    ŽK: P. Černý – Černín, Fantiš, González.
    Diváci: 2 608.

    Pardubice: Kinský – Icha, Halinský, Ortiz, Surzyn – Daněk (69. Sychra), Kissiedou (69. Tischler), Vacek (74. Donát), Hlavatý – Patrák (80. Krobot), Zlatohlávek (46. P. Černý). Trenér: Kováč.

    Zlín: Dostál – Cedidla, Černín, Didiba, Bartošák (80. Načkebija) – Bužek, Janetzký (71. Tkáč) – Holík (71. Vukadinovič), Slončík (46. González), Fantiš – Schánělec (61. Ikugar). Trenér: Červenka.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Wyscout.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    GZSS: Události, kdy se míč po přerušení (faul, aut či odkop od branky) vrací do hry. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Wyscout.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.