<
04.05.-05.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3174:2879
    2SK Slavia Praha3167:2375
    3FC Viktoria Plzeň3170:3365
    4FC Baník Ostrava3148:4445
    5FK Mladá Boleslav3150:4944
    61.FC Slovácko3141:4441
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1Bohemians Praha 19053130:4235
    2FK Jablonec3138:4733
    3FK Pardubice3131:4231
    4SK Dynamo České Budějovice3136:6327
    5MFK Karviná3132:5525
    6FC Zlín3136:6325
    24. kolo, Základní část | sobota 09/03/2024, 15:00 | Ďolíček | O2 TV stream MD

    Góly

    Bez branek


    Návštěva: 5 905 diváků (94 % z kapacity 6 300)
    Video
    Reportáž

    Bohemians vstoupili do utkání náporem. Už ve druhé minutě domácí útočník Ristovski ránou z úhlu poprvé prověřil Mikulce. Mladoboleslavský brankář předvedl ještě lepší zákrok po voleji Adama Kadlece, který ale vytěsnil jen k Hálovi, jemuž sebral takřka jistý gól do odkryté sítě skluzem stoper Suchý.

    "Klokani" předvedli v prvním poločase dominantní výkon a soupeře jen výjimečně pustili s míčem na svou polovinu. V zakončení ale jen potvrzovali vizitku nejhorší ofenzivy soutěže s 20 góly. Mikulec si připsal další zákroky proti ranám Ristovského a Hály a Kovaříkův obstřel skončil těsně vedle vzdálenější tyče.

    Při odchodu do kabin vedli domácí na střely 12:1, jediný pokus Středočechů obstaral až v nastavení Kostka. Bezmála šest tisíc diváků v Ďolíčku se v úvodním dějství gólu nedočkalo stejně jako fanoušci na zbylých třech utkáních odpoledního programu nejvyšší soutěže.

    Ve Vršovicích se obraz hry nezměnil ani po změně stran. Bohemians nadále svého soupeře přehrávali, ani další pokus Adama Kadlece a několik závarů v pokutovém území však branku nepřinesly.

    V 61. minutě se ocitl v dobré střelecké pozici těsně za vápnem Hrubý, Mikulec byl ale opět připravený. Čtvrthodinu před koncem mohl zničehonic udeřit hostující Suchý, který na zadní tyči nedokázal usměrnit do sítě Ladrův centr ze standardní situace.

    Tlak Bohemians postupně slábl a závěr utkání už přinesl vyrovnanou bitvu ve středu pole. V 85. minutě využil nepozornosti domácí obrany střídající Kušej a běžel sám na Valeše, v největší šanci zápasu ale přestřelil bránu. Oba gólmani Valeš s Mikulcem si připsali premiérové čisté konto v ligovém ročníku.

    Bohemians doma s Boleslaví bodovali posedmé za sebou, zároveň ale čekají čtyři duely na ligové vítězství z Ďolíčku. Bez gólů hráli na svém stadionu počtvrté v sezoně nejvyšší soutěže a remizovali pošesté z posledních sedmi kol. Středočeši venku v lize šest utkání po sobě nezvítězili, naposledy tam uspěli na konci října při přestřelce 9:5 ve Zlíně.

    Ohlasy:

    Jaroslav Veselý (Bohemians): "V prvním poločase jsme měli v určitých fázích drtivý tlak. Pokud si ale vytvoříte takovou převahu, je potřeba vstřelit branku, to je klíčové. Mladá Boleslav má svoji kvalitu, nemůžeme čekat, že ji budeme takhle drtit celý zápas. Jsem nespokojený s naší finální fází, některé situace jsme místo střelby přehrávali. Soupeři vstoupili do hry lépe střídající hráči, přinesli větší kvalitu než naši. To byl jeden z důvodů, že jsme nakonec byli rádi, že jsme ještě neprohráli. Poslední zápasy od nás nejsou herně špatné, nedáváme ale góly. Dnes jsme body spíše ztratili."

    David Holoubek (M. Boleslav): "Do utkání jsme nevstoupili dobře. Bohemka je v domácím prostředí velice silná, skvělá v tlaku do vápna. Jsem rád, že jsme to byli v boxu schopni uskákat a udrželi jsme čisté konto. Podržel nás brankář Mikulec, který se toho v posledních zápasech po zranění Trmala chopil velice dobře. Po přestávce jsme zareagovali změnou způsobu hry, druhý poločas vyzněl lépe než ten první. Kušeje a další ofenzivní hráče jsme si připravili až jako střídající po změně stran, byl to taktický záměr, který nám docela vyšel. Škoda jen, že jsme z jednoho protiútoku neskórovali. Bod z venku bereme s respektem, vidíme, že je stále na čem pracovat."

    Bohemians Praha 1905 - FK Mladá Boleslav 0:0

    Rozhodčí: Berka - Vlček, Mokrusch - Petřík (video).
    ŽK: Adam Kadlec - Kostka, Hilál, Jawo.
    Diváci: 5905.

    Bohemians: Valeš - Hůlka, Vondra, Hybš (76. Köstl) - Adam Kadlec (85. Dostál), Beran, Hrubý, Kovařík (64. Shejbal) - Prekop (85. Kozák), Hála - Ristovski (64. Huf). Trenér: Veselý.

    M. Boleslav: Mikulec - Andrej Kadlec, Suchý, Král, Suchomel (70. Kušej) - Karafiát, Sakala - Kostka, Mareček (66. Ladra), Vaníček (66. Jawo) - Hilál. Trenér: Holoubek.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Wyscout.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    GZSS: Události, kdy se míč po přerušení (faul, aut či odkop od branky) vrací do hry. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Wyscout.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.