<
09.05.-13.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3174:2879
    2SK Slavia Praha3167:2375
    3FC Viktoria Plzeň3170:3365
    4FC Baník Ostrava3148:4445
    5FK Mladá Boleslav3150:4944
    61.FC Slovácko3141:4441
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1Bohemians Praha 19053130:4235
    2FK Jablonec3138:4733
    3FK Pardubice3131:4231
    4SK Dynamo České Budějovice3136:6327
    5MFK Karviná3132:5525
    6FC Zlín3136:6325
    23. kolo, Základní část | sobota 02/03/2024, 15:00 | LOKOTRANS ARÉNA | O2 TV stream MD

    Góly


    Karty


    Návštěva: 2 021 diváků (40 % z kapacity 5 000)
    Video
    Reportáž

    Mladá Boleslav v lize naplno bodovala po osmi duelech a České Budějovice porazila pošesté z posledních sedmi vzájemných utkání. Dynamo venku v nejvyšší soutěži nevyhrálo už 22 zápasů a se dvěma body zůstává na hřištích soupeřů nejhorším týmem ročníku.

    Gólově bohatou úvodní čtvrthodinu odstartoval v sedmé minutě Zíka, jenž při množství absencí v kádru Dynama dostal první ligovou příležitost hned v základní sestavě. Po zmatcích v domácí obraně odhlavičkoval Suchomel míč jen na hranici vápna, kde ho mladý záložník halfvolejem poslal nechytatelně k tyči.

    Vedení ale Jihočechům vydrželo jen tři minuty. Na Kušejův centr z rohového kopu vyskočil nejvýše Hilál a prudkou hlavičkou srovnal. Bahrajnský útočník si navíc o chvíli později naběhl na Matějovského nabídku z přímého kopu a sám před gólmanem Šípošem dokonal bleskový obrat. Hilál se šestou brankou v ligovém ročníku dotáhl v čele týmové tabulky střelců na Kušeje s Marečkem.

    Hosté měli velké problémy s bráněním standardních situací. Po půlhodině se po dalších rozích dostal k nebezpečnému zakončení nejprve Mareček a vzápětí Hilál opět hlavou těsně přestřelil. Přesto mohli z ojedinělé akce udeřit i Českobudějovičtí, v závěru první půle ale proti Brandnerovi skvěle zasáhl Mikulec, jenž si dnes při zranění brankářské jedničky Trmala odbyl premiéru v ligové sezoně.

    V druhém dějství Středočeši kontrolovali hru a soupeře takřka k ničemu nepouštěli. Krátce po změně stran mohl zvýšit Mareček, dorážku do poloodkryté brány ale nasměroval nad břevno. V 67. minutě si podobně vedl i aktivní Kušej po střele střídajícího Kostky.

    V 77. minutě zahrozili po standardní situaci i hosté, Niklovu hlavičku k tyči ale Mikulec vytáhl. Další šanci si už Dynamo v oboustranně nepřesném a nervózním závěru nevytvořilo, naopak v nastavení Šípoš při odkopu ve skluzu před Hilálem trefil míčem spoluhráče Nikla a od něj se balon odrazil do sítě. Boleslav doma v lize zvítězila po čtyřech utkáních.

    Ohlasy

    David Holoubek (trenér Mladé Boleslavi): "Brzký inkasovaný gól byl pro nás sprcha, ale byli jsme schopni na to okamžitě zareagovat. Dobře jsme zahrávali standardní situace a směrem do ofenzivy tam byly zajímavé věci, i když pořád je na čem pracovat. Hilál dal dva góly a třetí v podstatě způsobil, ale nebylo to jen o něm. Těžil z dobrého týmového výkonu. Po jakékoliv výhře se lépe trénuje, hráči jsou uvolněnější. Chtěli bychom to přenést i do dalších utkání, ale to ukáže až čas."

    Jiří Lerch (trenér Českých Budějovic): "Vstřelili jsme brzkou branku, ale pak jsme hned inkasovali ze standardky. Druhý gól to samé, zase nám zápas prohrály obranné standardní situace. Chyběl nám Martin Králik, což je v defenzivě klíčový hráč. Organizace obrany pak musí být na ostatních hráčích. Druhou půli už byla Boleslav pasivnější, jednu příležitost jsme si vytvořili, bohužel jsme ji neproměnili. Je to škoda, doufali jsme, že bychom si mohli odvézt body. Velkým plusem je výkon mladého Zíky, který nahradil vykartovaného Hellebranda a důvěru nám splatil."

    FK Mladá Boleslav – SK Dynamo České Budějovice 3:1 (2:1)

    Branky: 10. a 15. Hilál, 90.+1 vlastní Nikl – 7. Zíka.
    Rozhodčí: Batík – Paták, Pochylý – Rouček (video).
    ŽK: Kadlec – Skalák.
    Diváci: 2021.

    Mladá Boleslav: Mikulec – Kadlec (84. Vaníček), Suchý, Král, Suchomel – Karafiát, Matějovský (84. Sakala) – Solomon (62. Kostka), Mareček (90.+2 Kubista), Kušej (84. Ladra) – Hilál. Trenér: Holoubek.

    České Budějovice: Šípoš – Sladký, Čoudek (88. Madleňák), Nikl, Trummer – Šigut (75. Lazič), Suchan, Čermák, Zíka (61. Skalák), Brandner (61. Sliacky) – Ondrášek (75. Tranziska). Trenér: Lerch.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Wyscout.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    GZSS: Události, kdy se míč po přerušení (faul, aut či odkop od branky) vrací do hry. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Wyscout.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.