<
09.05.-13.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3174:2879
    2SK Slavia Praha3167:2375
    3FC Viktoria Plzeň3170:3365
    4FC Baník Ostrava3148:4445
    5FK Mladá Boleslav3150:4944
    61.FC Slovácko3141:4441
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1Bohemians Praha 19053130:4235
    2FK Jablonec3138:4733
    3FK Pardubice3131:4231
    4SK Dynamo České Budějovice3136:6327
    5MFK Karviná3132:5525
    6FC Zlín3136:6325
    23. kolo, Základní část | sobota 02/03/2024, 15:00 | Stadion Střelnice | O2 TV stream MD

    Góly


    Návštěva: 1 832 diváků (32 % z kapacity 5 690)
    Video
    Reportáž

    Horejš nahradil na lavičce Hradce Václava Kotala, který ve středu skončil ze zdravotních důvodů. Bývalý jablonecký kouč zažil při premiéře na lavičce "Votroků" ideální vstup do zápasu. Pilař již v páté minutě přesně rozehrál rohový kop a obránce Spáčil otevřel hlavou skóre. Zimní posila Východočechů z druholigového Prostějova si při třetím startu v lize připsala první ligový gól.

    Jablonečtí se na konci úvodní čtvrthodiny dožadovali pokutového kopu, videorozhodčí však odhalil, že případnému faulu předcházel ofsajd. Domácí byli dál aktivnější, Čanturišviliho ránu však skvěle zneškodnil brankář Zadražil.

    O minutu později Spáčil fauloval Hollého, sudí Petřík si nechal potvrdit verdikt videorozhodčím a nařídil penaltu. Chramosta ji v 35. minutě zkušeně proměnil a vyrovnal. Útočník hrající s kapitánskou páskou je se sedmi góly nejlepším střelcem Jablonce v ligové sezoně, zároveň si připsal svou sedmou branku v nevyšší soutěži do sítě Hradce.

    Po přestávce mohl Chramosta skóre otočit, ve velké šanci však ztroskotal na Zadražilovi, stejně jako pak Čanturišvili či Martinec. Po 20 minutách druhého poločasu šli domácí do deseti. Za faul na Kaštánka byl vyloučen Hurtado, který shodou okolností inkasoval červenou kartu i na podzim v prvním vzájemném duelu.

    Východočeši měli v početní výhodě výraznou převahu, využít ji však nedokázali. Domácí v řadě šancí podržel gólman Hanuš. Hradec zvítězil v Jablonci v jediném z 16 ligových utkání. Připsal si už devátou remízu v ligové sezoně a pět kol čeká na výhru.

    Ohlasy

    Radoslav Látal (trenér Jablonce): "Zápas byl velice emotivní. Přáli jsme si tři body, to byl náš cíl. Vzhledem k průběhu utkání ovšem jeden bereme. První půle nebyla z naší strany optimální, naopak vstup do druhé byl velice dobrý. Tam jsme měli tři čtyři obrovské šance a mohli jsme zápas zlomit. Pak bohužel přišla osudová chyba Hurtada, který udělal jasnou červenou kartu. Po ní jsme se už jen bránili, vzhledem k tomu musíme být za remízu rádi. Mužstvo to v oslabení odpracovalo a ubránilo. Byli jsme pod velkým tlakem, ale brankář Hanuš nás podržel."

    David Horejš (trenér Hradce): "Do zápasu na těžkém terénu jsme určitě vstoupili lépe než domácí. Byli jsme aktivní a dostali se do vedení. Pak jsme ovšem znervózněli. Domácí nás dostali pod tlak, což vyvrcholilo penaltou. Naopak druhý poločas začal jasně lépe soupeř, podržel nás brankář. Po vyloučení už to byla hra na jednu branku a mrzí mě, že jsme si s šancemi nedokázali lépe poradit. Remíza je asi zasloužená. V přesilovce jsme si měli počínat líp a hrát rychleji, i když terén byl složitý. Pro mě bylo samozřejmě specifické, že jsem na lavičce Hradce debutoval právě tady. Ale nemám proti Jablonci žádnou zášť a rád jsem po delší době zdejší kluky zase viděl."

    FK Jablonec – FC Hradec Králové 1:1 (1:1)

    Branky: 35. Chramosta z pen. – 5. Spáčil.
    Rozhodčí: Petřík – Machač, Cichra – Starý (video).
    ŽK: Černák, Nebyla, Tekijaški, Kanakimana, Krob (asistent trenéra) – Kučera, Kodeš, Horejš (trenér). ČK: 65. Hurtado (Jablonec).
    Diváci: 1 832.

    Jablonec: Hanuš – Černák, Tekijaški, Hurtado, Polidar (18. D. Souček) – Nebyla, Houska (70. Hübschman) – Hollý (89. Kanakimana), Martinec, Čanturišvili – Chramosta (71. Krulich, 89. Drchal). Trenér: Látal.

    Hradec: Zadražil - Klíma, Čihák, Spáčil – Čmelík, Kodeš, Kučera (90.+2 Šašinka), Krejčí – Kaštánek (66. Pudhorocký), Pilař – Vašulín (66. Koubek). Trenér: Horejš.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Wyscout.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    GZSS: Události, kdy se míč po přerušení (faul, aut či odkop od branky) vrací do hry. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Wyscout.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.