<
09.05.-13.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3174:2879
    2SK Slavia Praha3167:2375
    3FC Viktoria Plzeň3170:3365
    4FC Baník Ostrava3148:4445
    5FK Mladá Boleslav3150:4944
    61.FC Slovácko3141:4441
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1Bohemians Praha 19053130:4235
    2FK Jablonec3138:4733
    3FK Pardubice3131:4231
    4SK Dynamo České Budějovice3136:6327
    5MFK Karviná3132:5525
    6FC Zlín3136:6325
    22. kolo, Základní část | neděle 25/02/2024, 15:00 | Fortuna Arena | O2 TV Sport

    Góly

    • Bez branek

    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 17 562 diváků (91 % z kapacity 19 370)
    Video
    Reportáž

    Slávisté vyhráli posedmé z posledních osmi kol a z druhého místa neúplné tabulky ztrácejí bod na Spartu, která má ale k dobru večerní utkání na Slovácku. Za týden se Vršovičtí představí v derby na Letné, předtím ještě ve středu přivítají pražského rivala ve čtvrtfinále domácího poháru. Pardubičtí na jaře ve čtvrtém duelu poprvé prohráli a jsou v tabulce třináctí.

    Slávistický trenér Trpišovský před nadcházejícími derby v úvodu šetřil několik opor. Do základní sestavy nenasadil jednoho z kapitánů Holeše, Chytila ani Provoda. Poprvé na jaře naskočili stoper Vlček a uzdravený záložník Zafeiris, v útoku pak dostali šanci Tijani s Van Burenem.

    Pražané podle předpokladů od začátku diktovali tempo hry, ale nedařilo se jim ve finální fázi. V 18. minutě kryl Tijaniho přízemní střelu brankář Budinský, který si za chvíli poradil i tvrdou ranou v podání Wallema.

    Norský záložník byl velmi aktivní. V 36. minutě se zbavil obránce, pardubického gólmana ale neprostřelil. Krátce nato trefil Van Buren v souboji ve výskoku do hlavy Daňka, sudí Radina ale faul neodpískal a nezasáhl ani videorozhodčí. V závěru dlouhého nastavení první půle pak hlavičkoval kousek vedle Tijani.

    Do druhého dějství Trpišovský nasadil Chytila a Provodem a za hry stáhl Van Buren se zraněným Zafeirisem. Slávisté pokračovali v náporu, ve 47. minutě se ale neprosadil Tijani a Ogbua vychytal Budinský.

    Domácí kouč pak poslal na trávník další dva střídající hráče Masopusta se Zmrzlým a favorit krátce nato otevřel skóre. Masopust nacentroval z pravé strany a Chytil hlavičkou zblízka překonal Budínského.

    I na dalších dvou gólech se podíleli střídající hráči. V 72. minutě Ševčík kolmicí vysunul Provoda, jehož ještě pardubický brankář vychytal, ale dorážející Chytil už zblízka doklepl balon do sítě. Za další dvě minuty pak český reprezentant a někdejší pardubický útočník dokonal svůj premiérový hattrick v nejvyšší soutěži poté, co po přihrávce zleva od Provoda z první překonal Budinského.

    Chytil skóroval třikrát za osm minut a vyrovnal nejrychlejší hattrick v samostatné ligové historii. Někdejší sparťanský útočník Siegl se v březnu 1994 při vítězství 4:0 nad Duklou prosadil mezi 80. a 88. minutou. Chytil se v tomto ročníku nejvyšší soutěže trefil desetkrát a na lídra tabulky kanonýrů plzeňského Šulce mu chybí už pouze gól.

    Slávisté dohrávali zápas v pohodě a mohli přidat ještě minimálně jednu branku. V 78. minutě ale Tijani trefil tyč a chvíli nato zasáhl Budinský proti Zmrzlému, jenž si prvního soutěžního gólu za Pražany nedočkal.

    Ohlasy

    Jindřich Trpišovský (Slavia): "Před zápasem jsem říkal, že ho nesmíme podcenit. Věděli jsme, že zápas nebude jednoduchý, což se ukázalo. Soupeř byl v první půli hodně zaměřený na defenzivu, kompaktní, zavíral prostory, ale stálo ho to hodně sil. Celý zápas jsme měli velkou převahu, kterou jsme v první půli bohužel nedokázali zúročit gólem. Poslední třetinu hřiště, vápno a rohy jsme neřešili dobře. Do druhého poločasu nám hodně pomohli nám všichni střídající hráči. Nejen Mojmír, který dal tři góly. Jako klíčový vidím výkon Masa (Masopusta) na šestce, kde se nám zranil Zafeiris. Pardubice stál zápas strašně sil a po prvním gólu se nám najednou otevřely prostory. V takových zápasech je důležité, abyste zůstali trpěliví a nepustit soupeře do šance nebo ke gólu. Nakonec se nám to povedlo strhnout na naši stranu."

    Radoslav Kováč (Pardubice): "Škoda že jsme dostali první branku v 70. minutě. Do té doby jsme se nějakým způsobem drželi, i když Slavia samozřejmě měla převahu. V organizaci hry jsme to měli slušné, dobře jsme vyplňovali prostory, těžko se jim do nás dostávalo. Ale čekal jsem, že budeme mít trochu lepší kvalitu na míči. Umíme hrát daleko lépe. Ale síla Slavie je velká. Rozhodlo podle mě hlavně střídání, Provod, Chytil, Masopust. Přišla kvalita z lavičky, která se podílela na těch třech gólech. Myslím, že rozhodující byl první gól. V závěru nám došly síly. Byla to velká škola pro všechny hráče, viděli, že na sobě musejí neustále pracovat."

    SK Slavia Praha - FK Pardubice 3:0 (0:0)

    Branky: 66., 72. a 74. Chytil.
    Rozhodčí: Radina - Váňa, Leška - Petřík (video).
    ŽK: Patrák, Surzyn, Hlavatý (všichni Pardubice).
    Diváci: 17.562.

    Slavia: Mandous - Vlček, Ogbu (70. Holeš), Zima - Douděra, Ševčík, Zafeiris (46. Provod), Diouf (63. Zmrzlý) - Wallem (63. Masopust) - Van Buren (46. Chytil), Tijani. Trenér: Trpišovský.

    Pardubice: Budinský - Mareš, Kukučka (76. Tischler), Chlumecký, Surzyn - Solil, Kissiedou (76. Vacek), Hlavatý - Daněk (83. Míšek) - Patrák (76. Sychra), Krobot (68. Zlatohlávek). Trenér: Kováč.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Wyscout.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    GZSS: Události, kdy se míč po přerušení (faul, aut či odkop od branky) vrací do hry. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Wyscout.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.