<
04.05.-05.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3174:2879
    2SK Slavia Praha3167:2375
    3FC Viktoria Plzeň3170:3365
    4FC Baník Ostrava3148:4445
    5FK Mladá Boleslav3150:4944
    61.FC Slovácko3141:4441
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1Bohemians Praha 19053130:4235
    2FK Jablonec3138:4733
    3FK Pardubice3131:4231
    4SK Dynamo České Budějovice3136:6327
    5MFK Karviná3132:5525
    6FC Zlín3136:6325
    22. kolo, Základní část | sobota 24/02/2024, 15:00 | AGC Aréna Na Stínadlech | O2 TV stream MD

    Góly


    Návštěva: 3 475 diváků (20 % z kapacity 17 078)
    Video
    Reportáž

    Teplice neprohrály ani v osmém domácím ligovém duelu s Karvinou a na jaře mají bilanci dvou výher a dvou remíz. V neúplné tabulce jsou nadále na devátém místě. Patnáctí Slezané, kteří všechna tři úvodní jarní kola prohrála 0:3 a navíc doma, čekají na tříbodový zisk v nejvyšší soutěži už devět zápasů. V případě nedělní výhry Českých Budějovic nad Olomoucí se poprvé v sezoně propadnou na poslední pozici.

    Teplický trenér Frťala nasadil do předchozích třech jarních duelů s výjimkou brankářského postu vždy stejnou základní sestavu, první změnu udělal až dnes. Beránka nahradil v záloze Jukl, jenž nastoupil k 100. ligovému duelu. Karvinský kouč Jarábek stejně jako v posledním kole proti Slavii (0:3) zvolil rozestavení se třemi stopery. Na lavičce už se objevil i bývalý černohorský reprezentant Raspopovič, čerstvá posila z HNK Gorica.

    První velkou šanci měl v 11. minutě domácí Gning, jenž prudkou hlavičkou z malého vápna trefil jen brankáře Holce. Senegalský útočník se při dopadu zranil a vzápětí musel vystřídat stejně jako karvinský kapitán Budínský, v tu dobu už ale byl stav 0:1. Ve 14. minutě totiž Krčík napřáhl ze zhruba 30 metrů a nikterak umístěnou střelou překvapil nejistého Ludhu. Slezané ukončili čekání na první jarní gól a v lize skórovali po 451 minutách hry.

    V 25. minutě připravil Bílek ideální střeleckou pozici pro Jukla, který vysoko přestřelil. Stejně si vedl i o chvíli později Trubač. Hosté nebyli směrem dopředu příliš nebezpeční, přesto se v závěru první půle uvolnil za obranou Akinyemi, proti němuž tentokrát Ludha vytáhl dobrý zákrok.

    Domácí srovnali krátce po změně stran po nenápadné akci. Stoper Svozil vystrčil ve vápně ruku proti Urbancově centru z pravé strany a sudí Batík po zhlédnutí záznamu u videa nařídil pokutový kop. Ten s přehledem proměnil Fila, jenž pátým ligovým zásahem potvrdil pozici nejlepšího střelce týmu.

    Teplice ožily a brzy přidaly druhý gól. Jásir na polovině hřiště obral o míč Traorého, kličkou oklamal i Krčíka a prudkou ranou na přední tyč prostřelil Holce. Dvaadvacetiletý Egypťan navázal na trefu ze středeční dohrávky proti Olomouci (2:0) a dal čtvrtou branku v ligové sezoně.

    V 79. minutě bylo znovu vyrovnáno. Ayaosiho hlavičku ještě Ludha reflexivně vyrazil, proti Akinyemiho dorážce zblízka už ale neměl šanci. Nigerijský útočník se čtvrtým gólem osamostatnil v čele klubové tabulky střelců. Karviná je prvním týmem v ligové sezoně, který vstřelil v Teplicích dvě branky.

    Hektický závěr už rozhodnutí nepřinesl, Mičevičův gól ze čtvrté minutě nastavení kvůli hře rukou neplatil. "Skláři" doma v nejvyšší soutěži neprohráli popáté v řadě a získali tam 17 z celkových 28 bodů v sezoně. Karviná venku zvítězila v jediném z 11 zápasů tohoto ligového ročníku a nasbírala tam pouze šest z celkových 16 bodů.

    Ohlasy:

    Zdenko Frťala (Teplice): "Ještě ve mně trochu bublá ten neuznaný třetí gól, protože jsme byli v euforii z výhry, ale nakonec to byla ruka. Určitě si ale vážíme i bodu. Nikdo si nemohl myslet, že k nám přijede odevzdaný soupeř. Karviná měla těžký los a dnes na nás byla dobře připravená. Ve druhé půli kluci znovu ukázali, že i když se zápas nevyvíjí příznivě, jsou schopní skóre otočit. Měli jsme anglický týden, to ale nemůže být pro hráče alibi, že nemají síly, tenhle problém se nás dnes netýkal a neměl souvislost s výsledkem. Pořád jsme v nějakém vývoji, nikdo po dvou třech dobrých zápasech nemůže podlehnout dojmu, že budeme válcovat soupeře."

    Juraj Jarábek (Karviná): "Byli jsme nažhavení, že chceme něco uhrát, ale rodilo se to velmi těžko. Teplice hrají agresivní a fyzicky náročný fotbal, pod trenérem Frťalou udělaly velký pokrok. První poločas byl z naší strany v pořádku, ustáli jsme první šanci a pak jsme Teplice do ničeho nepustili, naopak jsme krásným gólem šli do vedení. Krčík má výbornou střelu, vím to o něm, byla to výstavní rána. Bohužel máme problém se vstupy do druhých poločasů, což se dnes znovu potvrdilo. Po vyrovnání se dostali domácí na koně, byli lepším týmem a dali další gól. Museli jsme zareagovat změnou na ofenzivnější rozestavení, což se nám vyplatilo. Závěr jsme naštěstí ustáli a jsem vděčný za bod. Hráče musím pochválit, bojovnost, organizace hry, nasazení, ve všem odevzdali maximum."

    FK Teplice - MFK Karviná 2:2 (0:1)

    Branka: 53. Fila z pen., 64. Jásir - 14. Krčík, 79. Akinyemi.
    Rozhodčí: Batík - Paták, Pospíšil - Zelinka (video).
    ŽK: Fila, Knapík - Akinyemi, Čavoš, Boháč, Svozil.
    Diváci: 3475.

    Teplice: Ludha - Kričfaluši, Knapík (83. Švanda), Mičevič - Bílek (46. Urbanec), Mareček (59. Chaloupek), Jukl (59. Beránek), Labík - Trubač - Fila, Gning (17. Jásir). Trenér: Frťala.

    Karviná: Holec - Krčík, Svozil, Traoré - Memič (62. Iván), Čavoš, Boháč (78. Ayaosi), Fleišman - Budínský (18. Žák, 62. Regáli) - Vinícius (46. Ezeh), Akinyemi. Trenér: Jarábek.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Wyscout.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    GZSS: Události, kdy se míč po přerušení (faul, aut či odkop od branky) vrací do hry. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Wyscout.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.