<
04.05.-05.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3070:2676
    2SK Slavia Praha3062:2372
    3FC Viktoria Plzeň3067:3362
    4FC Baník Ostrava3048:3945
    5FK Mladá Boleslav3050:4644
    61.FC Slovácko3039:4041
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1Bohemians Praha 19053029:4035
    2FK Jablonec3035:4530
    3FK Pardubice3029:4228
    4MFK Karviná3030:5225
    5FC Zlín3036:6125
    6SK Dynamo České Budějovice3034:6224
    22. kolo, Základní část | sobota 24/02/2024, 15:00 | Městský stadion Ostrava | O2 TV Sport

    Góly


    Návštěva: 8 419 diváků (56 % z kapacity 15 081)
    Video
    Reportáž

    Baník zvítězil v jediném z posledních pěti kol a doma v nejvyšší soutěži nevyhrál pošesté za sebou. Dnes před vlastními diváky alespoň bodoval po sérii čtyř proher a v neúplné tabulce zůstal pátý. "Klokani" nezvítězili v lize posedmé v řadě, ve čtyřech z posledních pěti duelů remizovali a jsou desátí.

    Slezané se podle předpokladů do svého soupeře pustili aktivně, ale jeho obranu dobývali dost lopotně. Opticky měla Ostrava navrch, na vyloženou příležitost ale čekala půlhodinu. A hned z toho byl gól: domácí se rychle prokombinovali do vápna a Buchta akci zakončil dorážkou za rozhozeného Reichla. V ligové sezoně se trefil pošesté a jediný gól mu schází na duo nejlepších týmových střelců Ewerton, Tanko.

    Současně s gólem ale domácí přišli o Ewertona, který musel se svalovým zraněním opustit trávník. Tanko po příchodu na trávník už po několika sekundách utekl obraně a překonal Valeše, ale jeho branka kvůli ofsajdu neplatila.

    Domácí měli do přestávky ještě jednu šanci, ale ačkoliv byl už Buchta sám před brankářem, ještě volil další zbytečnou přihrávku, kterou hosté odkopli.

    Vršovičtí do druhé půle udělali změnu v brance a zraněného Reichla vystřídal Valeš. A brzy se jim naskytla ideální příležitost vyrovnat. Po zásahu videorozhodčího byla nařízena penalta, kterou však Letáček po hodině hry Hybšovi vyrazil.

    VAR o pár minut nato znovu vstoupil do děje utkání a tentokrát z toho profitovala Ostrava; střídající Puškáč byl po necelých 10 minutách na trávníku vyloučen za úder do Juroškovy tváře.

    Převaha jednoho hráče v poli ale nebyla vůbec vidět. Baník se sice krátce nadechl k náporu, ale Tankův tečovaný pokus skončil na tyči a v 72. minutě Blažkova trefa z voleje nemohla platit znovu kvůli ofsajdu.

    Pražané byli nebezpeční i v oslabení. Střídající Huf nejprve nechal vyniknout Letáčka, který jeho pokus vyrazil nad. Avšak z následujícího rohu jeden z hostujících hráčů prodloužil míč u přední tyče a Huf na zadní tyči hlavou skóroval. Spolu s brněnským Řezníčkem nejlepší střelec podzimní části druhé ligy (v dresu Chrudimi) se v nejvyšší soutěži prosadil poprvé od předloňského dubna. "Klokani" mají nadále s 18 góly nejhorší útok ligy.

    Ostrava se v závěru snažila o tlak, ale bylo v něm už dost křeče a nepřesností, a hosté bod bez komplikací uhájili. Baník od října 2017 v lize s Bohemians ve 13 utkáních po sobě neprohrál, tři z posledních čtyř vzájemných zápasů ale skončily nerozhodně.

    Ohlasy:

    Pavel Hapal (Ostrava): "Myslím, že jsme viděli zajímavé utkání. Pro nás se smutným koncem, protože jsme ztratili dva body. Chybělo rozhodnout zápas druhou brankou. Měli jsme tam situaci ve druhé půli, kdy jsme ho mohli dát. Navíc dva góly nám nebyly uznány. Ale je fakt, že dneska tomu chyběla lehkost, naše centry byly nepřesné. V přesilovce jsme měli být trpělivější, ale hráli jsme na můj vkus dopředu hodně zdlouhavě. Mrzí nás to, je to určitě znehodnocení výhry z Boleslavi."

    Jaroslav Veselý (Bohemians 1905): "Do utkání jsme nevstoupili zle, měli jsme aktivitu a jednu příležitost Kozákem. Bylo to vyrovnané na obě strany, Baník hrozil přihrávkami za obranu. S tím jsme počítali, pak jsme začali ztrácet v přechodu, a to Baník umí hrát nahoru skvěle. Valil se na nás jeden útok za druhým a v době, kdy jsme ten tlak dokázali otupit, jsme dostali branku. Báli jsem se, abychom nedostali druhý gól, to by utkání vyřešilo. Pomohly nám změny, měla nás nakopnout penalta. Další faktor bylo hloupé vyloučení, museli jsme najít nový systém. Ale kluci to zvládli a i v desíti jsme domácí občas přehrávali. Branku jsme si zasloužili. Je to spravedlivá remíza. Oceňuji, že jsme utkání neodbránili."

    FC Baník Ostrava - Bohemians Praha 1905 1:1 (1:0)

    Branky: 32. Buchta - 83. Huf.
    Rozhodčí: Volek - Podaný, Hurych - Černý (video).
    ŽK: Blažek, Tanko, Hapal (trenér), Rigo - Kovařík, Hála, Valeš.
    ČK: 64. Puškáč (Bohemians).
    Diváci: 8419.

    Ostrava: Letáček - Juroška (67. Ndefe), Blažek, Lischka, Kpozo - Rigo, Boula - Buchta (87. Miškovič), Šín (87. Šudák), Ewerton (34. Tanko) - Adediran (67. Šehič). Trenér: Hapal.

    Bohemians: Reichl (46. Valeš) - Hůlka, Vondra, Hybš (79. Huf) - A. Kadlec, Beran, Jindřišek (55. Prekop), Kovařík - Hrubý, Kozák (46. Hála) - Ristovski (55. Puškáč). Trenér: Veselý.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Wyscout.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    GZSS: Události, kdy se míč po přerušení (faul, aut či odkop od branky) vrací do hry. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Wyscout.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.