<
09.05.-13.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3174:2879
    2SK Slavia Praha3167:2375
    3FC Viktoria Plzeň3170:3365
    4FC Baník Ostrava3148:4445
    5FK Mladá Boleslav3150:4944
    61.FC Slovácko3141:4441
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1Bohemians Praha 19053130:4235
    2FK Jablonec3138:4733
    3FK Pardubice3131:4231
    4SK Dynamo České Budějovice3136:6327
    5MFK Karviná3132:5525
    6FC Zlín3136:6325
    21. kolo, Základní část | sobota 17/02/2024, 15:00 | CFIG Arena | O2 TV stream MD

    Góly


    Karty


    Návštěva: 3 028 diváků (66 % z kapacity 4 620)
    Video
    Reportáž

    Východočeši nenavázali na předchozí dvě jarní vítězství na Slovácku a v Karviné. Ani Tepličtí nenapodobili minulou výhru se Zlínem, ve čtvrtém duelu v Pardubicích alespoň poprvé bodovali.

    Hlasatel na stadionu ani nestihl dočíst sestavy obou mužstev a už musel ohlásit střelce úvodního gólu. Po nedorozumění v rozehrávce dvojice Mičevič, Kričfaluši se dostal míč ke Zlatohlávkovi, který do odkryté brány bez problémů zaznamenal šestou trefu v ligovém ročníku. Třiadvacetiletý útočník si připsal pět zásahů v posledních šesti kolech.

    Teplice brzká inkasovaná branka nepoložila a ve zbytku první půle byly jasně lepším týmem. Hned po rozehrávce mohl srovnat Fila, jeho ránu na přední tyč s obtížemi vytěsnil Kinský. V 10. minutě mohl napravit své zaváhání Kričfaluši, po rohu ale trestuhodně promáchl před prázdnou bránou. Kinský si připsal další zákrok po Labíkově tečovaném centru, který směřoval do protipohybu pardubického gólmana, a zasáhnout musel i po průniku Trubače.

    Domácí znovu zahrozili v 22. minutě, Zlatohlávek ale zblízka brankáře Grigara nepřekonal. Pardubický trenér Kováč zareagoval na tlak soupeře střídáním na pravé straně obrany, kde Mareše nahradil Surzyn. Po půlhodině hry musela udělat změnu i trojice sudích, kvůli svalovému zranění zastoupil pomezního Kříže čtvrtý rozhodčí Zaoral. V závěru úvodního dějství měli nadějnou šanci hlavou teplický útočník Gning i na druhé straně Patrák.

    Po změně stran přibylo osobních soubojů a oboustranné nervozity, obraz hry ale zůstal podobný. V 54. minutě poslal střídající teplický útočník Jásir hlavičku těsně na břevno, stejně jako záhy jeho spoluhráč Mareček volej zpoza vápna. Severočeši marně dobývali domácí bránu a čtvrthodinu před koncem pro ně přišla další komplikace, když zraněného Grigara musel nahradit slovenský gólman Ludha. Debutant v české lize mohl v 81. minutě jen sledovat, jak Hlavatý z nadějné pozice přestřelil.

    Teplice se nakonec dočkaly zaslouženého vyrovnání po souhře střídajících hráčů. V 87. minutě našel Hronek ve vápně hlavu Chaloupka a důrazný stoper druhou trefou v ligovém ročníku zařídil svému týmu alespoň bod. Obrat mohl dokonat Kričfaluši, technickým obstřelem ale těsně minul.

    Pardubice doma v aktuální ligové sezoně získaly pouze 10 z celkových 23 bodů, což je spolu s Karvinou a Zlínem nejméně ze všech mužstev.

    Ohlasy

    Radoslav Kováč (trenér Pardubic): "Dali jsme brzy gól, ale od první minuty jsme byli o ten půlkrok pozadu, neměli jsme dobré nohy ani dynamiku. Projevila se únava ze středečního utkání v Karviné, to byl neskutečně těžký zápas. Už v páté minutě jsem viděl, že to není naše hra a že to musíme ubouchat. Ani v rozehrávce nebyla kvalita, i vinou těžkého terénu. Je velká škoda dostat gól v 87. minutě, na druhou stranu si myslím, že Teplice si nezasloužily prohrát. Devět bodů by bylo krásných, ale i tak máme z úvodních tři jarních zápasů sedm bodů, což bychom předem určitě brali."

    Zdenko Frťala (trenér Teplic): "Při úvodním gólu to obránci hrubě podcenili, ale brzká branka domácím možná paradoxně ublížila. Po celý zápas jsme měli hru pod kontrolou, dovolím si říct, že jsme byli lepší. Měli jsme šance a hodně centrovaných míčů, ale nebyli jsme dost důrazní. V průběhu utkání jsme poslali do hry další hráče, abychom zvýšili výškovou převahu. Chaloupek měl jet původně s béčkem, ale nakonec tu byl s námi a vyrovnávacím gólem přispěl k remíze. Bod bereme s pokorou, musíme respektovat aktuální formu soupeře."

    FK Pardubice – FK Teplice 1:1 (1:0)

    Branky: 1. Zlatohlávek – 87. Chaloupek.
    Rozhodčí: Kvítek – Kříž (34. Zaoral), Šafránková – Adámková (video).
    ŽK: Ortiz, Kinský, Mikula (asistent trenéra) – Gning, Prášil (asistent trenéra).
    Diváci: 3 028.

    Pardubice: Kinský – Mareš (26. Surzyn), Halinský, Ortiz, Chlumecký – Kissiedou (46. Tischler), Icha, Hlavatý – Daněk (69. Vacek) – Zlatohlávek (69. Černý), Patrák (82. Donát). Trenér: Kováč.

    Teplice: Grigar (75. Ludha) – Kričfaluši, Knapík, Mičevič – Bílek, Mareček (75. Chaloupek), Trubač, Beránek (56. Hronek), Labík – Fila (56. Čerepkai), Gning (46. Jásir). Trenér: Frťala.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Wyscout.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    GZSS: Události, kdy se míč po přerušení (faul, aut či odkop od branky) vrací do hry. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Wyscout.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.