<
09.05.-13.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3174:2879
    2SK Slavia Praha3167:2375
    3FC Viktoria Plzeň3170:3365
    4FC Baník Ostrava3148:4445
    5FK Mladá Boleslav3150:4944
    61.FC Slovácko3141:4441
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1Bohemians Praha 19053130:4235
    2FK Jablonec3138:4733
    3FK Pardubice3131:4231
    4SK Dynamo České Budějovice3136:6327
    5MFK Karviná3132:5525
    6FC Zlín3136:6325
    21. kolo, Základní část | sobota 17/02/2024, 15:00 | Stadion Střelnice | O2 TV stream MD

    Góly


    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 1 443 diváků (25 % z kapacity 5 690)
    Video
    Reportáž

    Dynamo zůstalo poslední a na soupeřových hřištích má s pouhými dvěma body nejhorší bilanci ze všech účastníků FORTUNA:LIGY. Jablonec po třech kolech vyhrál a vstřelil pět branek poprvé od ledna 2021, kdy zvítězil 5:0 v Teplicích.

    Na Střelnici se utkaly týmy, které v minulém kole daly po třech gólech a střelecká chuť hlavně domácím vydržela. Trenér Jihočechů Lerch poslal na hřiště úspěšnou základní jedenáctku ze zápasu s Baníkem. Do jablonecké sestavy se po odpykání trestu vrátil kolumbijský stoper Hurtado, jenž nahradil Štěpánka.

    Domácí už během úvodní desetiminutovky stihli čtyři střely a jedna z nich skončila v síti. Pleštilovu hlavičku brankář Šípoš jen vyrazil před sebe a Čanturišvili neměl s dorážkou zblízka moc práce. Gruzínský záložník vstřelil první jablonecký gól stejně jako před týdnem v Edenu proti Slavii při prohře 3:4.

    Po 10 minutách rozehrál Suchan rohový kop a Hellebrand umístěnou střelou ke vzdálenější tyči dal svou první ligovou branku v této sezoně. Útoky se pak střídaly na obou stranách. Blíž k druhému gólu byli svěřenci domácího trenéra Látala, když Martincovi ve skluzu po Chramostově střílené přihrávce chyběl k míči před odkrytou brankou jen malý kousek.

    Hned po změně stran domácí zaskočili soupeře nakrátko rozehraným rohovým kopem, Martinec byl tentokrát u míče včas a hrudí ho dopravil do sítě. Také on si tak zopakoval svůj gólový zápis z utkání se Slavií.

    V 58. minutě přidal třetí gól hlavou srbský obránce Tekijaški, jemuž soupeřovi zadáci dopřáli hodně prostoru. V ligové sezoně se trefil podruhé. Dvoubrankový náskok domácí ukolébal a Suchan v šestnáctce nikým neatakován zápas alespoň na chvíli zdramatizoval. V lize se zapsal mezi střelce poprvé od května 2017.

    Jenže slovenský záložník Nebyla si ke dvěma asistencím připsal premiérový gól v české lize. Druhý zápas po zimním příchodu na hostování z chorvatské ligy se mu opravdu vydařil. A střídající Drchal už za minutu svého pobytu na trávníku v nastavení výraznou výhru zpečetil. V probíhající sezoně skóroval podruhé.

    Jablonec prohrál jediný z posledních 13 domácích ligových zápasů s Českými Budějovicemi. Jihočeši venku v lize nevyhráli 21 utkání po sobě.

    Ohlasy

    Radoslav Látal (trenér Jablonce): "Byl to pro nás těžký zápas především po psychické stránce. Těší mě, že střílíme tolik branek, ale na můj vkus děláme stále drobné chyby, které nám soupeř hned potrestá. Podařilo se nám brzy odskočit, ale zase jsme dostali snížení na 3:2 a zase jsme byli pod tlakem. Těší nás předvedená hra dopředu, ale musíme i tam nějaké věci dotáhnout."

    Jiří Lerch (trenér Českých Budějovic): "První poločas jsme ještě drželi s domácími krok. Rozhodl asi začátek druhé půle. Za stavu 3:1 jsme ještě dokázali snížit na 3:2, pak už ale Jablonec kontroloval hru. Problémy nám dělal vysunutý Martinec. Nevyhrávali jsme s ním osobní souboje a Jablonec z toho těžil. V zimě jsme pracovali na defenzivě, ale dnes jsme dostali pět branek. Určitě na to měl vliv brzký gól hned po poločase. Pozitiva bych našel asi v tom, že jsme byli nebezpeční směrem dopředu. Ale dnes převládají hlavně negativa. Severočeši určitě půjdou nahoru tabulkou, my musíme sbírat body s jinými týmy."

    Zdroj: www.jablonec.cz

    FK Jablonec – SK Dynamo České Budějovice 5:2 (1:1)

    Branky: 8. Čanturišvili, 47. Martinec, 58. Tekijaški, 72. Nebyla, 90.+1 Drchal – 18. Hellebrand, 63. Suchan.
    Rozhodčí: Machálek – Antoníček, Dohnálek – Zelinka (video).
    ŽK: Houska, Látal (trenér, oba Jablonec).
    Diváci: 1 443.

    Jablonec: Hanuš – Černák (90. Drchal), Hurtado, Tekijaški, Polidar – Kratochvíl, Nebyla – Pleštil (73. Kanakimana) , Martinec (82. Štěpánek), Čanturišvili – Chramosta (73. Houska). Trenér: Látal.

    Č. Budějovice: Šípoš – Sladký, Nikl, Králik, Trummer – Suchan, Čermák (79. Tranziska), Hellebrand – Šigut (73. Osmančík), Alli (73. Polanský) – Ondrášek. Trenér: Lerch.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Wyscout.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    GZSS: Události, kdy se míč po přerušení (faul, aut či odkop od branky) vrací do hry. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Wyscout.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.