<
09.05.-13.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3174:2879
    2SK Slavia Praha3167:2375
    3FC Viktoria Plzeň3170:3365
    4FC Baník Ostrava3148:4445
    5FK Mladá Boleslav3150:4944
    61.FC Slovácko3141:4441
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1Bohemians Praha 19053130:4235
    2FK Jablonec3138:4733
    3FK Pardubice3131:4231
    4SK Dynamo České Budějovice3136:6327
    5MFK Karviná3132:5525
    6FC Zlín3136:6325
    21. kolo, Základní část | sobota 17/02/2024, 15:00 | Andrův stadión | O2 TV stream MD

    Góly

    Bez branek


    Karty


    Návštěva: 2 683 diváků (22 % z kapacity 12 474)
    Rozhodčí: D. Černý - J. Paták, J. Hurych (F. Kotala) | VAR: O. Berka | AVAR: M. Vlček
    Video
    Reportáž

    V úvodních minutách měli domácí problémy s rozehrávkou, ale poté obětavě zablokovali z toho pramenící střely Vašulína a Pudhorockého. Na druhé straně hřiště vystřelil z hranice vápna Lukáš Juliš, jehož střelu na zadní tyč si pohlídal hostující brankář Zadražil. Poté byly k vidění dvě zajímavé střely na obou stranách hřiště. Zatímco tvrdou střelu Singhateha vyrazil gólman Hradce, hostující Kučera zamířil těsně vedle Macíkovy branky.

    Olomouc během poločasové přestávky vystřídala brankáře, Macíka nahradil Stoppen. Nově příchozí hráč musel zasáhnout hned po třech minutách, kdy pokryl střelu Pudhorockého na zadní tyč.

    To však bylo na dlouhou dobu vše, protože se hrálo zejména uprostřed hřiště a bez výraznějších šancí na obou stranách. Výjimkou byla až hlavička olomouckého Juliše 10 minut před koncem základní hrací doby, která však zamířila mimo tři tyče. Největší šanci zápasu pak měl v 82. minutě hostující Vašulín, jenž sám před Stoppenem trefil levou tyč.

    Sigma doma v lize popáté za sebou nezvítězila. Hradec venku v lize vyhrál jediný z posledních 11 zápasů a získal tam jen sedm z celkových 22 bodů v sezoně.

    Ohlasy

    Václav Jílek (trenér Olomouce): "Nevyšel nám dnes záměr v podobě bodového zisku. Neměli jsme dobrý vstup do utkání a byli jsme všude pozdě. Pak jsme se začali zvedat, ale chyběla nám kvalita a lehkost v dohrání situací v útočné třetině hřiště. Ve druhém poločase jsme byli opticky více na míči, ale nebyli jsme nebezpeční. Potkali jsme velmi dobře organizované a běžecky připravené mužstvo. Výsledek 0:0 odpovídá dění na hřišti. Hradec podal dobrý výkon a měl v konečném důsledku z pohledu vyložených šancí větší možnost strhnout výsledek zápasu na svoji stranu. Cítíme, že to nebyl výkon, jaký jsme si představovali. Mužstvo to odpracovalo, ale nedokázali jsme si vytvořit příležitosti ke skórování a utkání rozhodnout."

    Václav Kotal (trenér Hradce Králové): "Dnes mám ze zápasu rozporuplné pocity. Nevím, jestli mám být spokojený s bodem, nebo být naštvaný, že jsme nezískali tři. Měli jsme dobré vstupy do obou poločasů a snažili jsme se hrát aktivně. Zejména v prvním poločase jsme měli tři hlavičky, při kterých jsme netrefili branku, a velkou šanci měl v závěru i Vašulín. Na druhou stranu jsme žádný gól nedostali a s obrannou fází dnes musím být spokojený. A když jsme gól nedokázali dát ani my, tak musíme bod z venku brát. I když dnes žádný gól nepadl, tak to byl zajímavý zápas, na který se dalo dívat. Dostali příležitost mladí hráči Pudhorocký s Kaštánkem a myslím, že oba odehráli výborný zápas. V případě Pudhorockého tomu chyběl už jen gól."

    SK Sigma Olomouc – FC Hradec Králové 0:0

    Rozhodčí: Černý – Paták, Hurych – Berka (video).
    ŽK: Novák, Zorvan, L. Juliš – Klíma, Pudhorocký, Kodeš, Rolko (asistent trenéra), Hejkal (asistent trenéra).
    Diváci: 2 683.

    Olomouc: Macík (46. Stoppen) – Křišťál, Pokorný, Beneš, Novák – Breite, Pospíšil (84. Ventúra) – Vodháněl (60. Langer), Zorvan (73. Fortelný), Singhateh (73. Emmanuel) – L. Juliš. Trenér: Jílek.

    Hradec: Zadražil – Klíma, Čihák, Leibl (74. K. Spáčil) – Pudhorocký, Kodeš (74. Čech), Kučera, Horák (60. Šašinka) – Krejčí, Kaštánek (89. Dancák) – Vašulín. Trenér: Kotal.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Wyscout.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    GZSS: Události, kdy se míč po přerušení (faul, aut či odkop od branky) vrací do hry. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Wyscout.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.