<
04.05.-05.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3070:2676
    2SK Slavia Praha3062:2372
    3FC Viktoria Plzeň3067:3362
    4FC Baník Ostrava3048:3945
    5FK Mladá Boleslav3050:4644
    61.FC Slovácko3039:4041
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1Bohemians Praha 19053029:4035
    2FK Jablonec3035:4530
    3FK Pardubice3029:4228
    4MFK Karviná3030:5225
    5FC Zlín3036:6125
    6SK Dynamo České Budějovice3034:6224
    20. kolo, Základní část | neděle 11/02/2024, 15:00 | Stadion Hradec Králové | O2 TV Sport

    Góly


    Karty


    Návštěva: 6 118 diváků (66 % z kapacity 9 300)
    Video
    Reportáž

    "Klokani" v lize nezvítězili popáté za sebou, z toho počtvrté remizovali, a v neúplné tabulce jsou devátí. Hradec vyhrál jediné z posledních sedmi kol a patří mu jedenácté místo.

    V úvodu dvakrát zahrozili Bohemians, ale Kovařík nejprve ve skluzu zamířil vedle a poté trefil brankáře Zadražila, který si odbyl debut ve FORTUNA:LIZE. Na druhé straně domácí Kučera hlavou nepřekvapil bývalého královéhradeckého gólmana Reichla.

    Východočeši ve 32. minutě otevřeli skóre. Po odvráceném rohu Čmelík nacentroval do šestnáctky a Čihák se prosadil razantní hlavičkou. Čtyřiadvacetiletý stoper se v lize trefil poprvé od května 2022.

    Domácí mohli krátce po přestávce přidat druhý gól, ale Vašulín pohotovou ranou těsně minul. Branku Pražanů později netrefil ani Leibl, jenž hlavičkoval nepřesně.

    Hradec Králové zvýšil na konci 74. minuty. Po dalším centru aktivního Čmelíka prodloužil Horák z hraniční ofsajdové pozice míč na Vašulína, domácí útočník zblízka snadno zakončil a dočkal se třetího gólu v ligovém ročníku.

    Jenže poté Bohemians předvedli velký návrat do zápasu. Shejbal nejprve v 80. minutě zakončil pohlednou akci Ristovského a Berana a za tři minuty střídající záložník vyrovnal umístěnou střelou po přihrávce severomakedonské posily Ristovského. Shejbal, jenž v minulosti působil v Hradci, v lize skóroval poprvé od prosince 2021. Pražané mají se 17 góly spolu s Pardubicemi nejhorší útok ligy.

    Čmelík mohl v nastaveném čase zařídit domácímu týmu vítězství, ale o kousek přestřelil. "Votroci" doma v lize nezvítězili počtvrté po sobě, ale na svém stadionu získali 15 z celkových 21 bodů v sezoně. Bohemians venku naplno bodovali v jediném z posledních osmi ligových zápasů a získali tam jen 11 z celkových 24 bodů v ročníku.

    Ohlasy

    Václav Kotal (Hradec Králové): "Myslím, že za stavu 2:0 už jsme to měli zvládnout. Bohužel takové triviální ztráty míče, prohraný souboj, druhý gól po autovém vhazování, kde místo, abychom bránili hráče, tak bráníme zase prostor. Tři hráči tam hlídali vzduch. Bohužel, stalo se. Mě to samozřejmě mrzí, ale musíme ty body nahnat jinde. Je to obrovská nespokojenost se závěrem utkání, protože takhle ztratit tři body je obrovská škoda. Když ty chyby vidím, tak teď se tomu směju. To je tak naivní. Takhle si zničit vyhrané utkání. Doufám, že to pro kluky bude aspoň škola, že si to uvědomí. Druhý inkasovaný gól, to je úplně strašné."

    Jaroslav Veselý (Bohemians): "Utkání moc nepomohl terén, který je tady složitý, ještě v kombinaci s deštěm. Ale na to, na jakém hřišti se hrálo, to byl ještě hezký fotbal. Co se týká výstavby hry a kombinace, tak jsme byli téměř po celé utkání lepším týmem, nicméně domácí si dokázali vytvářet nebezpečné situace. Inkasovali jsme po standardce a domácí pustili na koně. Karty se změnily. Zdálo se mi, že většinu druhého poločasu jsme kontrolovali, přesto jsme inkasovali. Byl ve vzduchu i třetí gól, kterým by se to všechno vyřešilo. Musím smeknout před mužstvem, protože jsme se nevzdali, kluci za to vzali a vyrovnali. Možná jsem za takový bod radši a je to pro mě hodnotnější, než kdybychom tady 3:0 vyhráli. Ukazuje to, že máme vnitřní sílu."

    FC Hradec Králové – Bohemians Praha 1905 2:2 (1:0)

    Branky: 32. Čihák, 74. Vašulín – 80. a 83. Shejbal.
    Rozhodčí: Radina – Váňa, Pfeifer – Kocurek (video).
    ŽK: Čmelík, Leibl – Hůlka, Hybš, Veselý (trenér), Shejbal.
    Diváci: 6 118.

    Hradec: Zadražil – Harazim, Čihák, Leibl – Čmelík, Kučera, Kodeš, Horák – Šašinka (66. Pudhorocký), Pilař (79. Krejčí) – Vašulín. Trenér: Kotal.

    Bohemians: Reichl – Křapka, Vondra, Hybš – Köstl (67. Mužík), Hůlka, Beran (90.+7 Kadlec), Kovařík – Kozák (90.+2 Huf), Prekop (67. Shejbal) – Ristovski (90.+7 Jindřišek). Trenér: Veselý.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Wyscout.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    GZSS: Události, kdy se míč po přerušení (faul, aut či odkop od branky) vrací do hry. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Wyscout.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.