<
04.05.-05.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3174:2879
    2SK Slavia Praha3167:2375
    3FC Viktoria Plzeň3170:3365
    4FC Baník Ostrava3148:4445
    5FK Mladá Boleslav3150:4944
    61.FC Slovácko3141:4441
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1Bohemians Praha 19053130:4235
    2FK Jablonec3138:4733
    3FK Pardubice3131:4231
    4SK Dynamo České Budějovice3136:6327
    5MFK Karviná3132:5525
    6FC Zlín3136:6325
    19. kolo, Základní část | sobota 16/12/2023, 18:00 | Ďolíček | O2 TV Sport

    Góly

    Bez branek


    Karty


    Návštěva: 3 712 diváků (59 % z kapacity 6 300)
    Video
    Reportáž

    Českobudějovičtí zůstávají venku s dvěma body z 10 utkání nejhorším týmem prvoligového ročníku. Celkově nevyhráli na stadionech soupeřů v nejvyšší soutěži podvacáté za sebou. Bohemians bodovali ve vzájemných duelech po čtyřech porážkách, v lize ale nezvítězili počtvrté po sobě. V posledních dvou duelech remizovali bez branek.

    Jihočechy vedl v roli hlavního trenéra dosavadní asistent Lerch, jenž ve čtvrtek na poslední podzimní kolo nahradil Zápotočného. Dočasný kouč udělal oproti středeční porážce 0:2 s Hradcem Králové hned šest změn v základní sestavě. Pouze na lavičce začal kapitán Havel, jehož místo ve středu obrany obsadil devatenáctiletý stoper Čoudek. Pásku převzal útočník Ondrášek. V brance po osmi ligových kolech dostal před Šípošem přednost Janáček.

    Už ve druhé minutě postupoval Šigut po chybě domácí obrany sám na Jedličku, který ale včas vyběhl a odražený míč poslal Suchan těsně vedle levé tyče. Na druhé straně byl blízko gólu Prekop, jehož pokus z bezprostřední blízkosti zblokovali domácí obránci. Slovenský útočník měl ještě větší šanci po čtvrthodině hry. Jeho střela prošla Janáčkovi pod tělem, českobudějovický gólman se ale ještě stihl natáhnout za sebe a zastavit míč na brankové čáře.

    Divácky atraktivní úvod zakončila akce ze 17. minuty. Čermák našel obloučkem za obranu Suchana, kterého skvělým reflexem vychytal Jedlička. Následně tempo opadlo a průběh zbytku první půle potvrzoval, že proti sobě nastoupily týmy s nejhorší ligovou ofenzivou. Oba celky mají na kontě 15 branek stejně jako Pardubice a Teplice. Až v 41. minutě se dostal k zakončení z hranice vápna domácí Hůlka, slabší nohou ale přestřelil.

    Vyrovnaný průběh pokračoval i po změně stran. Po hodiny hry Puškáč při závaru před bránou přiťukl míč Kozákovi a Janáček se musel obětavě vrhnout pod nohy střídajícího útočníka. Největší šanci měl v 70. minutě českobudějovický Hellebrand, jehož táhlá střela z 25 metrů skončila na břevně.

    V 75. minutě si Jedlička poradil s Alliho únikem z úhlu. O pět minut později se dostal po dalším závaru po rohovém kopu do zakončení Kadlec, zblízka ale skrumáž před sebou a Janáčka neprostřelil. V závěru se neprosadil ani hlavičkující Puškáč, a tak necelé čtyři tisícovky diváků v Ďolíčku opět gól neviděly. "Klokani" doma remizovali bez branek i ve středeční dohrávce s Libercem.

    Ohlasy

    Jaroslav Veselý (Bohemians): "V posledních utkáních podzimu se ukázal v plné nahotě náš největší problém, což je produktivita. Věděli jsme, že to bude těžké utkání, třeba i o jednom gólu. Mrzí mě, že jsme si nepomohli ani standardní situací. Neměli jsme úplně málo šancí, ale i Budějovice byly nebezpečné. Postupem času jsme se dostávali do křeče a ve finále jsme mohli i prohrát. Remíza je nakonec zasloužená. Zaplaťpánbůh, že je konec podzimu, vzhledem k herní nepohodě a zdravotnímu stavu nám pauza přijde vhod. Snad to bude na jaře lepší."

    Jiří Lerch (Č. Budějovice): "Šli jsme do zápasu s tím, že se musíme konečně bodově odpíchnout. Hráči byli po středeční porážce psychicky složení, snažili jsme se jim vtlouct do hlavy, že na to musejí zapomenout. S dnešním výkonem jsem spokojený. Zlepšili jsme obranu a byli jsme i nebezpeční v ofenzivě. Během těch pár dní jsme zapracovali hlavně na psychice a organizaci defenzivy, ve které jsme i trochu experimentovali. Nějaké šance soupeř měl, ale nás podržel gólman Janáček. Změny ve vedení klubu jsme v kabině moc neřešili. Vedení s námi o tom nemluvilo, cítili, že se musíme soustředit na poslední zápas."

    Bohemians Praha 1905 - SK Dynamo České Budějovice 0:0

    Rozhodčí: Hocek - Kubr, Leška - Zelinka (video).
    ŽK: Kadlec - Čermák, Alli.
    Diváci: 3712.

    Bohemians: Jedlička - Dostál, Kadlec (88. Köstl), Vondra, Hybš - Hůlka, Hrubý (46. Mužík) - Beran (57. Jánoš), Prekop (46. Kozák), Hála (73. Kovařík) - Puškáč. Trenér: Veselý.

    Č. Budějovice: Janáček - Nikl, Čoudek, Králik, Sladký - Šigut (41. Alli), Suchan, Čermák (87. Havel), Hellebrand, Osmančík (46. V. Hora) - Ondrášek (58. Adediran). Trenér: Lerch.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Wyscout.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    GZSS: Události, kdy se míč po přerušení (faul, aut či odkop od branky) vrací do hry. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Wyscout.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.