<
09.05.-13.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3174:2879
    2SK Slavia Praha3167:2375
    3FC Viktoria Plzeň3170:3365
    4FC Baník Ostrava3148:4445
    5FK Mladá Boleslav3150:4944
    61.FC Slovácko3141:4441
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1Bohemians Praha 19053130:4235
    2FK Jablonec3138:4733
    3FK Pardubice3131:4231
    4SK Dynamo České Budějovice3136:6327
    5MFK Karviná3132:5525
    6FC Zlín3136:6325
    18. kolo, Základní část | středa 14/02/2024, 17:00 | Městský stadion Karviná | O2 TV stream MD

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 1 510 diváků (31 % z kapacity 4 833)
    Video
    Reportáž

    Východočeši vyhráli v nejvyšší soutěži potřetí za sebou, navázali na triumf 2:1 z úvodního jarního utkání na Slovácku a posunuli se na jedenácté místo. Slezský nováček nenapravil sobotní domácí porážku 0:3 se Spartou a je čtrnáctý. Zápas se v původním prosincovém termínu neodehrál kvůli podmáčenému hřišti. Pardubičtí v lize porazili dnešního soupeře potřetí po sobě, Karviná doma nebodovala počtvrté v řadě.

    Pardubice byly v první půli nebezpečnějším týmem. Po několika náznacích Zlatohlávek našel v 24. minutě uvnitř pokutového území Daňka a ten poslal míč umístěnou střelou přesně ke vzdálenější tyči. Záložník reprezentace do 21 let, který na východě Čech hostuje ze Sparty, dal pátý ligový gól v ročníku a v čele týmové tabulky střelců dorovnal právě autora asistence Zlatohlávka.

    Zvýšit mohl po půlhodině Hlavatý, jehož střela z otočky skončila v boční síti. Slezané se osmělili až v závěru poločasu. V 36. minutě domácí kapitán Budínský zpoza vápna jen těsně minul. Bránu netrefil ani vzápětí ze slibné pozice Regáli. Slovenský ofenzivní záložník se prodral do zakončení i krátce před pauzou, jeho táhlá střela ale opět o pár centimetrů proletěla nad břevnem.

    Domácí trenér Jarábek při svém 50. zápase v české nejvyšší soutěži udělal o poločasové přestávce dvě změny, a právě tvrdou střelu nově příchozího Ezeha musel brankář Kinský reflexivně vyrazit na roh. Nigerijský středopolař měl ještě větší šanci v 57. minutě, kdy mu po Fleišmanově zpětné přihrávce stačilo trefit odkrytou polovinu brány, to se mu ale nepovedlo a Kinský si připsal další zákrok.

    Karviná postupně otevřela hru, výsledkem ale byly pouze pardubické šance. V 64. minutě sám před Holcem trestuhodně přestřelil Patrák a vzápětí nedokázal zvýšit ani Zlatohlávek, jehož nájezd vyřešil slovenský brankář skvělým zákrokem.

    Pojistku přidal až čtvrthodinu před koncem Icha výstavním volejem po rohovém kopu. Host ze Slavie vstřelil druhý ligový gól v kariéře a skóroval poprvé od srpna 2022. Východočeši dali Karviné alespoň dvě branky i v sedmém vzájemném duelu v nejvyšší soutěži.

    Hned z další akce navíc Krobot zakončil samostatný únik elegantním lobem a třetí trefou v ligovém ročníku utkání definitivně rozhodl. Karviná se na zdramatizování nezmohla i kvůli Mosesově ostrému skluzu na Patráka, po němž nigerijský záložník v 83. minutě dostal první červenou kartu pro svůj tým v sezoně.

    Svěřenci kouče Kováče si výrazně vylepšili ofenzivní statistiky. Před dnešním zápasem nastříleli společně s Bohemians 1905 nejméně gólů v soutěži (17). Proti Karviné dali poprvé v ligovém ročníku více než dvě branky.

    Ohlasy:

    Juraj Jarábek (trenér Karviné): "Nehodnotí se mi to lehce, byl to šestibodový zápas, ale špatně jsme do něj vstoupili, kluci byli nervózni, svázaní. Spartu jsme hodili za hlavu, chtěli jsme uspět, ale opak byl pravdou. Všude jsme byli druzí, prohrávali jsme souboje, měli lehké ztráty. Vyvrcholilo to inkasovaným gólem po nedůrazném bránění v šestnáctce. Bránění bylo po celý zápas špatné, přesto jsme se do zápasu dostali a měli asi tři vyložené šance - Budínský, dvakrát Regáli. Chtěli jsme se zápasem něco udělat, prostřídali jsme a do 60. minuty jsme měli - nazvu to vraždy - čtyři čisté šance za stavu 0:1. Nedali jsme a přišel trest, Icha to trefil fantasticky. Pak přišla červená a bylo hotovo. Těžký a nezvládnutý zápas. Jdeme dál, nic jiného nezbývá. Doma máme Slavii, jedem do Teplic."

    Radoslav Kováč (trenér Pardubic): "Jsme vděční, šťastní, že jsme to zvládli. Jsou to megadůležité tři body, kterých si moc vážíme. Začali jsme velmi dobře, měli jsme velmi dobrý přechod do útoku, dobře jsme na těžkém terénu kombinovali. Pak jsme ale přestali být aktivní a soupeři jsme dovolili dvě nebezpečné střely. Apelovali jsme na hráče, že máme špatné postavení, neměli jsme odražené míče a museli jsme na to reagovat. I druhý poločas jsme dobře začali, měli jsme obrovskou šanci po domácí ztrátě. Pomohlo prostřídání, Icha to moc hezky trefil a Krobot následně šanci perfektně vyřešil. Nula vzadu je pro Tondu (Kinského). Poprvé za rok a půl, co jsem v Pardubicích, jsme vstřelili tři góly. Čekají nás Teplice, nebude snadné doma ty dvě výhry potvrdit. Ale pokusíme se."

    MFK Karviná - FK Pardubice 0:3 (0:1)

    Branky: 24. Daněk, 75. Icha, 77. Krobot.
    Rozhodčí: Berka - Vlček, Ratajová - Szikszay (video).
    ŽK: Bederka, Ezeh, Boháč - Krobot, Icha, Surzyn.
    ČK: 83. Moses (Karviná).
    Diváci: 1510.

    Karviná: Holec - Traoré, Svozil, Bederka, Fleišman - Moses, Boháč - Memič (46. Iván), Budínský (46. Ezeh), Regáli (68. Ayaosi) - Doležal (62. Akinyemi). Trenér: Jarábek.

    Pardubice: Kinský - Surzyn, Halinský, Ortiz, Chlumecký - Kissiedou (62. Icha), Vacek (62. Solil), Hlavatý (80. Černý) - Daněk - Zlatohlávek (70. Krobot), Brdička (46. Patrák). Trenér: Kováč.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Wyscout.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    GZSS: Události, kdy se míč po přerušení (faul, aut či odkop od branky) vrací do hry. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Wyscout.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.