<
09.05.-13.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3174:2879
    2SK Slavia Praha3167:2375
    3FC Viktoria Plzeň3170:3365
    4FC Baník Ostrava3148:4445
    5FK Mladá Boleslav3150:4944
    61.FC Slovácko3141:4441
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1Bohemians Praha 19053130:4235
    2FK Jablonec3138:4733
    3FK Pardubice3131:4231
    4SK Dynamo České Budějovice3136:6327
    5MFK Karviná3132:5525
    6FC Zlín3136:6325
    17. kolo, Základní část | středa 13/12/2023, 18:00 | Ďolíček | O2 TV Sport

    Góly

    Bez branek


    Návštěva: 2 579 diváků (41 % z kapacity 6 300)
    Video
    Reportáž

    Liberečtí zvítězili ve třech z předchozích čtyř kol a dobrou formu potvrzovali i v Ďolíčku. V první půli byli aktivnější a měli více nebezpečných šancí. Po čtvrthodině hlavičkoval Purzitidis a radost z druhé branky v druhém utkání po sobě mu zkazil gólman Jedlička.

    Chaluš poté zamířil nad a v 27. minutě se neprosadil ve velké možnosti ani Kulenovič, proti němuž znovu zasáhl domácí brankář. Jedlička za chvíli vyrazil i Tuptův pokus a zakročil také proti Frýdkově centru z rohového kopu, který se překvapivě snášel mezi tyče.

    Ráz utkání změnila situace z 58. minuty. Ghali v souboji nešetrně udeřil Berana a rozhodčí Volek ho po druhé žluté kartě vyloučil. Bohemians v přesilovce získali převahu, ale v koncovce se jim nedařilo. V 74. minutě brankář Slovanu Bačkovský zblízka vychytal střídajícího Puškáče.

    Na bývalého gólmana Bohemians si v 88. minutě nepřišel ani technickou střelou další čerstvý hráč Jánoš. Domácí záložník poté o kousek minul. Na opačné straně pak mohl nečekaně rozhodnout po brejku Kulenovič, ale ani on nemířil přesně.

    Ve vzájemných ligových zápasech popáté za sebou bodoval hostující tým. Liberec na stadionu Bohemians v Ďolíčku v posledních třech duelech neinkasoval, ani v osmém venkovním utkání této sezony FORTUNA:LIGY ale nezvítězil.

    Ohlasy:

    Jaroslav Veselý (trenér Bohemians): "Prvních 15 minut se nám dařilo kontrolovat hru, byť bez výraznějších příležitostí. Okolo 20. minuty jsme soupeře po standardce pustili do velké příležitosti, kterou Jedlička chytil. Od té doby byl Liberec do konce prvního poločasu nebezpečnější a vytvořil si tři velké příležitosti. My jsme v první půli hráli takový bezpohlavní fotbal. Do druhého poločasu jsme vstoupili aktivně a vygradovalo to tou červenou kartou. Pak se trochu změnily síly na hřišti, jeden tým si trochu couvne. V plné nahotě se ukázalo to, co nás trápí celý podzim - dobrat se k brance. Něco jsme si vytvořili, ale Liberec dobře bránil. Přes nějaké závary jsme ve finále málem ještě inkasovali. Vzhledem k průběhu obou poločasů je remíza zasloužená. Ale nejsem spokojen s tím, co předvádíme dopředu."

    Luboš Kozel (trenér Liberce): "Myslím, že to byl velice bojovný zápas. Domácí vsadili na agresivitu a my jsme s tím měli 10 až 15 minut problém. Od 15. minuty jsme ale byli v prvním poločase fotbalovějším i lepším týmem na hřišti. Měli jsme dvě tutové šance, které jsme neproměnili. To byl důvod, proč jsme to dnes nezvládli vítězně. Pak se průběh utkání zlomil červenou kartou, která určila ráz závěru. I v deseti jsme to ale zvládli slušně. Domácí měli jednu vyloženou šanci, při které nás podržel Hugo Bačkovský. Jinak jsme je moc do ničeho nepustili a myslím, že jsme si ten bod určitě zasloužili."

    Bohemians Praha 1905 - FC Slovan Liberec 0:0

    Rozhodčí: Volek - Podaný, Žurovec - Starý (video).
    ŽK: Hrubý, Hůlka, Vondra - Ghali, Frýdek, Bačkovský.
    ČK: 58. Ghali.
    Diváci: 2579.

    Bohemians: Jedlička - Kadlec, Vondra, Hybš - Dostál, Hůlka, Hrubý (57. Jánoš), Kovařík (73. Hála) - Beran (83. Mužík) - Prekop (83. Köstl), Kozák (57. Puškáč). Trenér: Veselý.

    Liberec: Bačkovský - Prebsl, Chaluš, Purzitidis - Ghali, Žambůrek (90+1. Varfolomejev), Červ, Mikula - Frýdek (83. Horský), Tupta (61. Fukala) - Kulenovič (90+1. Rabušic). Trenér: Kozel.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Wyscout.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    GZSS: Události, kdy se míč po přerušení (faul, aut či odkop od branky) vrací do hry. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Wyscout.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.