<
09.05.-13.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3174:2879
    2SK Slavia Praha3167:2375
    3FC Viktoria Plzeň3170:3365
    4FC Baník Ostrava3148:4445
    5FK Mladá Boleslav3150:4944
    61.FC Slovácko3141:4441
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1Bohemians Praha 19053130:4235
    2FK Jablonec3138:4733
    3FK Pardubice3131:4231
    4SK Dynamo České Budějovice3136:6327
    5MFK Karviná3132:5525
    6FC Zlín3136:6325
    17. kolo, Základní část | středa 13/12/2023, 17:00 | LOKOTRANS ARÉNA | O2 TV stream MD

    Góly


    Návštěva: 960 diváků (19 % z kapacity 5 000)
    Video
    Reportáž

    Oba týmy ve FORTUNA:LIZE bodovaly po sérii tří porážek. Mladá Boleslav je v neúplné tabulce sedmá, Karviné patří 13. místo, ale má k dobru odložený zápas s Pardubicemi. Dnešní utkání se v původním termínu zkraje prosince nehrálo kvůli sněžení a nezpůsobilému terénu.

    Karviná v předchozích třech ligových duelech v Mladé Boleslavi prohrála bez vstřelené branky, tentokrát ale na gól nečekala dlouho. Už v sedmé minutě domácí stoper Suchý ztratil stabilitu, míč mu sebral Doležal a před bránou našel Memiče. Bosenský křídelník si připsal druhou trefu v ligovém ročníku.

    Ofenzivní hráči Slezanů si navíc spolupráci zopakovali o šest minut později, kdy Memič nacentroval na Doležala, jenž se přes obránce prosadil poprvé v ligové sezoně i v dresu Karviné.

    Nevydařený úvod domácími otřásl, přesto stejně jako soupeř hned z první střely na branku skórovali. V 25. minutě Ladra napřáhl ze zhruba 25 metrů a výstavní ranou stylově ukončil více než sedmiměsíční čekání na gól ve FORTUNA:LIZE.

    Středočeši postupně převzali otěže zápasu a ještě do přestávky mohli srovnat. Traoré zahrál ve vápně rukou a sudí Szikszay po konzultaci s videorozhodčím nařídil penaltu. Míč si vzal Hilál, jeho střelu k pravé tyči ale brankář Holec vystihl a udržel Karviné poločasové vedení.

    Mladoboleslavští i druhý poločas začali velkým náporem. Ve 48. minutě selhal ve vyložené šanci znovu Hilál, který na Holce nevyzrál ani hlavou. Bahrajnský útočník se dočkal v 64. minutě a po Kušejově centru razantní hlavičkou už nedal slovenskému brankáři šanci. V ligové sezoně si připsal čtvrtý gól.

    Domácí měli i ve zbytku druhé půle tlak, ale pevnou obranu soupeře už nepřekonali. Boleslavský tým ve FORTUNA:LIZE neprohrál s Karvinou podesáté za sebou.

    Ohlasy:

    Marek Kulič (trenér M. Boleslavi): "Vstup do utkání katastrofální, za 13 minut to bylo 0:2. Mára Suchý škobrtnul, nabídnul gól soupeři jak na podnose a pak tam neuhlídal útočníka Karviné. Patnáct minut jsme byli úplně zmrazení, což je logické. Pak jsme se trošku osmělili. Byly tam nějaké náznaky, bohužel nám to nevycházelo. Díkybohu pak Ladra trefil z dálky kontaktní gól na 2:1. Penaltu Júsuf (Hilál) nedal. Karviná tam chytře protestovala, natáhlo se to asi na tři čtyři minuty. Pro zahrávajícího hráče je to vždycky nepříjemné a gólman ho vychytal. Druhou půli jsme měli ohromný tlak, bohužel jsme dali jenom jeden gól na 2:2. Tlak se stupňoval, centry tam lítaly, ale bohužel nám nebylo přáno. Remíza je pro nás obrovská ztráta a zklamání."

    Juraj Jarábek (trenér Karviné): "Chlapci výborně vstoupili do zápasu. Po pěkných akcích jsme získali dvougólové vedení. Zkoušeli jsme na Mladou Boleslav aktivní blok s přechodovou fází do protiútoku, což domácím dělalo velké problémy. Škoda gólu na 1:2, byl velmi laciný. Fleišman byl venku, dvě minuty nebyl na hřišti. Ladra to výborně trefil, ale myslím, že se tomu gólu dalo zabránit. Musím pochválit Dominika Holce za chycenou penaltu, to nás zase povzbudilo. Druhý poločas jsme chtěli hrát aktivně, nenechat se zatlačit, ale Boleslav má dopředu opravdovou kvalitu. Byli trpěliví, měli hodně standardních situací. Potom zaslouženě vyrovnali. Ale my jsme to ubránili a musím chlapcům poděkovat za obětavost. Dneska nám je ten jeden bod sladkou odměnou. Myslím, že jsme si ho zasloužili."

    FK Mladá Boleslav - MFK Karviná 2:2 (1:2)

    Branky: 25. Ladra, 64. Hilál - 7. Memič, 13. Doležal.
    Rozhodčí: Szikszay - Kubr, Kotalík - Černý (video).
    ŽK: Suchomel, Mareček, Sakala - Boháč, Fleišman, Traoré, Doležal.
    Diváci: 960.

    M. Boleslav: Trmal - Fulnek (63. Matějovský), Suchý, Karafiát, Suchomel - Mareček (88. Kubista), Sakala (88. Šimek) - Kušej, Ladra (63. Pulkrab), Jawo (46. Solomon) - Hilál. Trenér: Kulič.

    Karviná: Holec - Traoré, Bederka, Svozil, Fleišman - Boháč (46. Krčík), Čavoš - Memič (72. Žák), Budínský (58. Ezeh), Papalelé (58. Iván) - Doležal (71. Akinyemi). Trenér: Jarábek.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Wyscout.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    GZSS: Události, kdy se míč po přerušení (faul, aut či odkop od branky) vrací do hry. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Wyscout.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.