<
09.05.-13.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3174:2879
    2SK Slavia Praha3167:2375
    3FC Viktoria Plzeň3170:3365
    4FC Baník Ostrava3148:4445
    5FK Mladá Boleslav3150:4944
    61.FC Slovácko3141:4441
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1Bohemians Praha 19053130:4235
    2FK Jablonec3138:4733
    3FK Pardubice3131:4231
    4SK Dynamo České Budějovice3136:6327
    5MFK Karviná3132:5525
    6FC Zlín3136:6325
    16. kolo, Základní část | neděle 26/11/2023, 15:00 | Stadion Střelnice | O2 TV stream MD

    Góly


    Návštěva: 1 411 diváků (25 % z kapacity 5 690)
    Video
    Reportáž

    Jablonečtí v nejvyšší soutěži počtvrté za sebou neprohráli a na 12. místě tabulky odskočili soupeři na rozdíl tří bodů. Východočeši v posledních třech kolech utrpěli porážku a na 14. příčce mají tříbodový náskok před posledními Českými Budějovicemi.

    Pardubičtí neprohráli poslední dva vzájemné duely a lépe začali i tentokrát. Po signálu z rohu a přízemním centru Hlavatého se sice nabíhajícímu Daňkovi střela nepovedla, ale míč se dostal k volnému Zlatohlávkovi, který zblízka překonal Hanuše. O ofsajd se podle rozhodčích nejednalo. Pardubický útočník si připsal druhý ligový gól.

    V 21. minutě mohli domácí srovnat, Alégué ale po Čanturišviliho přihrávce zblízka vypálil jen do tyče. Na opačné straně pak měl obrovskou šanci na zvýšení náskoku hostující Daněk, sám před Hanušem však vystřelil nedůrazně po zemi a neuspěl ani dorážející Patrák.

    Domácí stupňovali tlak a v 37. minutě srovnali. Rozhodčí Volek po souboji Patráka s Kratochvílem k nevoli Severočechů penaltu nenařídil, ale po následném odvráceném přímém kopu už favorit srovnal. Na Černákův centr si naskočil Kratochvíl a zády k brance hlavou prodloužil míč do sítě. Dnešní jablonecký kapitán zaznamenal 15. gól v ligové kariéře.

    Severočeši pokračovali v náporu a málem záhy otočili stav. Pleštil však po velkém závaru napálil jen břevno a Černákovu ránu k tyči vyrazil Budinský. Hosté se před pauzou prakticky jen bránili, přesto mohli jít v poločase do kabin s náskokem. Po zákroku Kratochvíla na Ortize nařídil sudí Volek v nastavení úvodního dějství penaltu, Daněk však pokutový kop zahrál špatně a nechal vyniknout Hanuše.

    Jablonečtí si přenesli tlak i do úvodu druhé půle. V 50. minutě Hurtado vystihl na dlouhou nohu míč při snaze gólmana Budinského o rozehrávku a z rohu vápna trefil opuštěnou branku, sudí Volek však k velké nevoli domácích posoudil situaci jako nedovolenou a kolumbijskému obránci udělil žlutou kartu.

    Za chvíli Alégué po brejku vystřelil kousek mimo a v 72. minutě se neprosadil ani Černák, jenž zblízka ztroskotal na Budinském. Za tři minuty už aktivnější domácí dotlačili míč podruhé do sítě. Po nakrátko rozehrané standardce ze strany Budinský vytáhl Černákovu ránu i dvě Štěpánkovy dorážky, ale důrazný Kratochvíl už zblízka protlačil balon za čáru.

    Dva góly v jednom ligovém utkání dokázal domácí záložník vstřelit podruhé v kariéře. Na hattrick ale pomýšlet nemohl, neboť se při hlavičce nepříjemně narazil o tyč a o pět minut později přenechal místo Hübschmanovi, který si připsal 350. start v české nejvyšší soutěži.

    Jablonečtí měli několik výrazných šancí na pojištění náskoku. Budinský však v 80. minutě vychytal Martince a v závěru uspěl i proti velkým možnostem střídajících Jovoviče s Houskou. Domácí i tak už tři body s přehledem udrželi.

    Ohlasy:

    Radoslav Látal (Jablonec): "Cítili jsme, že je to hrozně důležitý zápas. Pardubice jsou nepříjemné, mají velice běhavé hráče a taky to potvrzovaly. První půlhodina byla z naší strany velice špatná. Dostali jsme branku a nehráli jsme to, co jsme chtěli. Pomohl nám vyrovnávají gól na 1:1 ještě před poločasem. Přiznávám, že v poločase jsem byl zlý. Hany (Hanuš) nám zachránil výsledek, když chytil penaltu a ještě jednu šanci. Penalta byla důležitá a zřejmě i rozhodující chvíle zápasu. Kráťa (Kratochvíl) byl dnes u všeho, dal dva góly a zavinil penaltu. V druhé půli už jsme to byli my. Už jsme byli agresivní a důrazní, měli jsme spoustu šancí, zápas jsme mohli klidně rozhodnout i dříve. Jsme ale šťastní za tři body. Pátý (soutěžní) zápas jsme neprohráli, chceme tu sérii držet."

    Radoslav Kováč (Pardubice). "Terén byl dobře připravený, Jablonci za to patří respekt. Začali jsme velmi dobře. Vedli jsme a do 30. minuty jsme měli i další šance. Jenže jejich řešení nebylo dobré. Fotbal je o gólech a to je náš problém. Efektivita našich klíčových hráčů je slabá. Myslím, že do půlhodiny jsme tu měli vést o dva góly. Pak jsme dvakrát nevykopli balon z našeho vápna a potrestalo nás to vyrovnáním. Potom jsme se zase nadechli, na konci první půle přišla penalta, kterou jsme neproměnili. To byl zlomový moment celého zápasu. Jablonec v druhém poločase rozhodl po standardce. Mrzí mě, že jsme tam byli všichni pod míčem. Domácí na brankáře třikrát doráží, v tu chvíli to musí letět na tribunu. Byl to zápas o šest bodů, měli jsme to lépe vyřešit v prvním poločase."

    Zdroj: www.fkjablonec.cz

    FK Jablonec - FK Pardubice 2:1 (1:1)

    Branky: 37. a 75. Kratochvíl - 12. Zlatohlávek.
    Rozhodčí: Volek - Paták, Dohnálek - Zelinka (video).
    ŽK: Hurtado, Látal (trenér) - Patrák, Ortiz, Daněk, Solil.
    Diváci: 1411.

    Jablonec: Hanuš - Štěpánek, Tekijaški, Hurtado - Pleštil (65. Jovovič), Kratochvíl (79. Hübschman), Martinec, Čanturišvili - Černák - Krulich (65. Houska), Alégué (90.+2 Slávik). Trenér: Látal.

    Pardubice: Budinský - Mareš, Halinský, Ortiz, Tischler - Vacek (84. Donát) - Daněk (84. Černý), Hlavatý, Solil, Patrák (76. Pikul) - Zlatohlávek (76. Mukwelle). Trenér: Kováč.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Wyscout.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    GZSS: Události, kdy se míč po přerušení (faul, aut či odkop od branky) vrací do hry. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Wyscout.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.