<
09.05.-13.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3174:2879
    2SK Slavia Praha3167:2375
    3FC Viktoria Plzeň3170:3365
    4FC Baník Ostrava3148:4445
    5FK Mladá Boleslav3150:4944
    61.FC Slovácko3141:4441
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1Bohemians Praha 19053130:4235
    2FK Jablonec3138:4733
    3FK Pardubice3131:4231
    4SK Dynamo České Budějovice3136:6327
    5MFK Karviná3132:5525
    6FC Zlín3136:6325
    15. kolo, Základní část | neděle 12/11/2023, 15:00 | Městský stadion Ostrava | O2 TV Sport

    Góly

    • Bez branek

    Karty


    Návštěva: 15 081 diváků (100 % z kapacity 15 081)
    Video
    Reportáž

    Ostrava před 15 tisíci diváků měla mnohem lepší vstup do zápasu a držela Pražany pod stálým tlakem na své útočné polovině. Po několika náznacích šancí přišla v 19. minutě první vyložená, kterou ale Rigovi po narážečce uvnitř šestnáctky zlikvidoval gólman Vindahl.

    Sparta se proti aktivně hrajícímu soupeři vůbec neprosazovala. Po ojedinělé akci sice sudí Petřík nejprve proti Baníku nařídil penaltu za faul na Zeleného, posléze ji ale po konzultaci s videorozhodčím odvolal kvůli předcházejícímu ofsajdu. Jinak hosté v první polovině nepředvedli takřka nic nebezpečného a spíše se jím probránili k bezgólové remíze.

    S úvodem druhého poločasu Pražané odhodili pasivitu a hned ve 47. minutě se Pavelkova rána z šestnáctky mihla těsně kolem tyče. Hosté pokračovali v tlaku. Ve 48. minutě si Panák našel na malém vápně centr z rohového kopu a hlavičkou, která byla prvním střeleckým pokusem Sparty mezi tyče v utkání, otevřel skóre. Letenský zadák v FORTUNA:LIZE skóroval poprvé od předloňského září.

    Domácí se pak ve své útočné snaze zapomněli vepředu, Pavelka měl v 54. minutě po brejku další stoprocentní příležitost, ale sám před Letáčkem vystřelil vedle brány. Slezané pak obnovili své územní obléhání sparťanského vápna.

    V závěru domácí stupňovali tlak i frekvenci centrů do vápna a v 89. minutě i soupeři pořádně zatopila. Rigo však stál při odraženém míči zády k bráně a nestačil svou dorážku usměrnit mezi tyče.

    Letenští už cenné tři body udrželi a zlepšili si náladu po čtvrteční porážce 1:2 v Evropské ligy v Glasgow s Rangers. Sparťané ve FORTUNA:LIZE s Ostravou počtrnácté za sebou bodovali.

    Ohlasy:

    Pavel Hapal (Ostrava): "Odehráli jsme výborný zápas, ale jsme zklamaní z výsledku. Sparta měla jednu dvě šance, jednu proměnila, my více, ale nejsme produktivní. Hráli jsme nátlakově, jak jsme chtěli, hra se nám dařila, akorát bez gólu. Je to škoda, mohli jsme mít aspoň bod, možná tři. Nakonec nemáme nic. Panák si při rohu naskočil, nedostali jsme se do souboje a zakončoval sám. My měli spoustu rohů, které jsme nevyužili, standardky nám odvracel Sörensen. Chybí nám tam být trochu více agresivní."

    Brian Priske (Sparta): "Máme tři body z těžkého zápasu, to je důležité. Je třeba si uvědomit, kde jsme hráli a s jakým týmem. Potkali jsme se s dobrým týmem, který si zaslouží respekt. Program měl dopad na náš výkon, na druhou stranu to nemá být omluva. Máme široký a dobrý tým a musíme si s tím poradit. Byli jsme pod tlakem, trápili jsme se v defenzivě, ale i v ofenzivě jsme snadno odevzdávali míč. V první poločase nám scházela kvalita, částečně to bylo asi tím, jakou jsme zvolili taktiku. Ale hráči bojovali jeden za druhého. Pokud bych měl ocenit jednu konkrétní věc, tak právě to, jak hráči bojovali. Jinak nám dnes po náročném programu scházela větší energie."

    FC Baník Ostrava - AC Sparta Praha 0:1 (0:0)

    Branka: 49. Panák.
    Rozhodčí: Petřík - Paták, Vlček - Černý (video).
    ŽK: Ewerton, Kubala, Lischka, Ndefe - Kuchta, Vindahl, Priske (trenér).
    Diváci: 15.081 (vyprodáno).

    Ostrava: Letáček - Ndefe, Lischka, Pojezný, Kpozo - Buchta, Kubala (80. Almási), Boula, Rigo (90+7. Frydrych), Ewerton (86. Šín) - Tanko (80. Klíma). Trenér: Hapal.

    Sparta: Vindahl - Vitík, Paták, Sörensen - Preciado (80. Wiesner), Pavelka, Laci (70. Sadílek), Zelený - Birmančevič, Haraslín (62. Karabec) - Kuchta. Trenér: Priske.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Wyscout.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    GZSS: Události, kdy se míč po přerušení (faul, aut či odkop od branky) vrací do hry. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Wyscout.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.