<
09.05.-13.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3174:2879
    2SK Slavia Praha3167:2375
    3FC Viktoria Plzeň3170:3365
    4FC Baník Ostrava3148:4445
    5FK Mladá Boleslav3150:4944
    61.FC Slovácko3141:4441
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1Bohemians Praha 19053130:4235
    2FK Jablonec3138:4733
    3FK Pardubice3131:4231
    4SK Dynamo České Budějovice3136:6327
    5MFK Karviná3132:5525
    6FC Zlín3136:6325
    15. kolo, Základní část | sobota 11/11/2023, 15:00 | Střelecký ostrov | O2 TV stream MD

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 1 937 diváků (29 % z kapacity 6 681)
    Video
    Reportáž

    Severočechům stačilo k výhře minimum ofenzivních akcí a soustředěná hra. Hosté využili hned v úvodu utkání šanci, při které selhala českobudějovická obrana. V šesté minutě Juklův přízemní centr netrefil ideálně Trubač, míč se však dostal ke zcela volnému Vachouškovi, jenž pohodlně překonal brankáře Šípoše. Domácí marně reklamovali ofsajd, rozhodčí gól uznali. Devatenáctiletý útočník skóroval podruhé v ligovém ročníku.

    Jihočeši se prakticky po celý zbytek prvního poločasu drželi v blízkosti teplické branky, ale ani jednou ji netrefili. Hellebrandova rána z 30. minuty nebyla přesná a podobně dopadla i Čermákova střela o chvíli později. Trummerův pokus z posledních sekund úvodního dějství pak zablokoval Jukl.

    Po přestávce Jihočeši pokračovali v tlaku. Zlepšili se i v přesnosti a finální fázi, ale srovnat se jim nedařilo. V 57. minutě po pasu od Havla zakončoval Čermák, ale mířil nepřesně. V 77. minutě se předvedl Grigar. Teplický gólman nejprve vyrazil Hellebrandovu ránu a pak z následné dorážky vychytal i střídajícího Skaláka.

    Závěrečný tlak domácích byl křečovitý a hosté už tři body uhájili. Tepličtí vyhráli potřetí z posledních čtyř vzájemných ligových duelů a na jihu Čech zvítězili podruhé za sebou. Dynamo naopak v nejvyšší soutěži počtvrté po sobě neskórovalo a v posledních třech kolech utrpělo porážku 0:1. Pozice českobudějovického trenéra Marka Nikla může být před nadcházejícím reprezentačním srazem ve velkém ohrožení.

    Ohlasy:

    Marek Nikl (České Budějovice): "Zápas jsme si udělali těžký tím, že jsme inkasovali hodně brzy, což Teplicím pomohlo. Mohly se víc soustředit na defenzivu. Na druhou stranu ale náš výkon byl velmi dobrý a jediné, co k tomu chybělo, byla vstřelená branka. Teď nás čeká reprezentační přestávka a potom do zimní přestávky těžký los, ale věříme, že můžeme uspět a získat body. Fakt, že jsme klesli na poslední místo osobně nijak neřeším. Soutěž je rozehraná, jsme teprve v půlce a pořád zbývá do konce hodně zápasů."

    Zdenko Frťala (Teplice): "Dnešní výhra nás před reprezentační přestávkou jednoznačně uklidní. Uvědomujeme si, že skoro všechny naše výhry v lize byly 1:0. Když jsme vstřelili gól v šesté minutě, říkali jsme si, jestli to není moc brzy, protože toho času do konce zápasu bylo hodně. Věděli jsme o síle domácích a naše obrana jen potvrdila, že nízký počet obdržených gólů není náhoda. I když v zápase před naší brankou bylo hodně závarů, hodně střel jsme dokázali zblokovat. Pro hráče jsou tři body odměnou za to, že nevypustili jediný souboj a jdou na krev v každém dramatickém zápase. Ve druhé půli jsme chtěli hrát na rychlé protiútoky a dvě tři šance na vstřelení gólu jsme měli."

    SK Dynamo České Budějovice - FK Teplice 0:1 (0:1)

    Branka: 6. Vachoušek.
    Rozhodčí: Zaoral - Matoušek, Žurovec - Radina (video).
    ŽK: Hubínek, Havel - Mičevič, Jásir, Grigar.
    Diváci: 1937.

    Č. Budějovice: Šípoš - Sladký (82. Gantogtoch), Havel, Králik, Trummer - Suchan, Čermák (88. Matouš Nikl), Hubínek (88. Osmančík), Hellebrand, Alli - Adediran (66. Skalák). Trenér: Marek Nikl.

    Teplice: Grigar - Knapík, Chaloupek, Mičevič - Bílek (46. Hora, 71. Křišťan), Mareček (71. Havelka), Jukl, Radosta - Trubač (85. Dramé) - Hronek, Vachoušek (59. Jásir). Trenér: Frťala.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Wyscout.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    GZSS: Události, kdy se míč po přerušení (faul, aut či odkop od branky) vrací do hry. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Wyscout.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.