<
04.05.-05.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3174:2879
    2SK Slavia Praha3167:2375
    3FC Viktoria Plzeň3170:3365
    4FC Baník Ostrava3148:4445
    5FK Mladá Boleslav3150:4944
    61.FC Slovácko3141:4441
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1Bohemians Praha 19053130:4235
    2FK Jablonec3138:4733
    3FK Pardubice3131:4231
    4SK Dynamo České Budějovice3136:6327
    5MFK Karviná3132:5525
    6FC Zlín3136:6325
    13. kolo, Základní část | sobota 28/10/2023, 15:00 | Andrův stadión | O2 TV stream MD

    Góly

    Bez branek


    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 3 044 diváků (24 % z kapacity 12 474)
    Video
    Reportáž

    Zlínští po minulém historickém debaklu 5:9 doma s Mladou Boleslaví potřetí z posledních čtyř kol remizovali, na vítězství ale čekají už sedm ligových zápasů. "Ševci" zůstali v neúplné tabulce na posledním místě. Olomoučtí si připsali druhý nerozhodný výsledek po sobě a poskočili na třetí příčku, kterou však mohou po dalších zápasech kola zase opustit.

    Červenka, který už ve Zlíně v minulosti hrával a dělal asistenta, udělal při své prvoligové premiéře v roli hlavního kouče oproti poslednímu kolu čtyři změny v sestavě. Po debaklu s Mladou Boleslaví a historicky nejgólovějším utkání samostatné FORTUNA:LIGY posadil na lavičku brankáře Rakovana a mezi tyče poslal uzdraveného Dostála. V zahajovací jedenáctce byl nově i bývalý olomoucký středopolař González. Do základní sestavy Hanáků se po zranění vrátil jejich nejlepší střelec Juliš.

    První zajímavá situace přišla v deváté minutě, kdy z voleje vypálil Zorvan, ale trefil jen prostředek brány a Dostál jeho ránu vyrazil. Sigma celé utkání častěji držela míč a snažila se dostat do zlínského defenzivního bloku. Velkou šanci měl v 19. minutě po rohu Beneš, ale jeho hlavičku vyrazil Dostál.

    O dvě minuty později poprvé zahrozil také Zlín. Dlouhý nákop přeletěl Beneše a Vukadinovič trefil z úhlu tyč. Ve 24. minutě domácím pořádně zatrnulo. Brankář Digaňa špatným odkopem trefil Tkáče, svoji chybu ale ještě dokázal napravit včasným vyběhnutím a míč před zlínským hráčem odkopl do autu. Čtyři minuty před přestávkou zůstal domácí Fortelný úplně sám ve vápně, ale Chvátalův centr hlavou usměrnil jen těsně vedle.

    Ani ve druhé půli se obraz hry nezměnil. Sigma držela balon a dobývala zlínskou obranu. V 52. minutě Zorvanova lehce tečovaná střela mířila do tyče. Hned nato měl obrovskou šanci Juliš, který nabídku od Chvátala poslal z malého vápna do Dostála, jenž mu dobře zmenšil úhel.

    Na druhé straně se mohl proti bývalému klubu prosadit González, ale jeho pokus z vápna zablokoval Beneš. Na další šanci pak diváci čekali až do 84. minuty, kdy z voleje napálil břevno domácí Chvátal. Ddražený míč si zpracoval Beneš, ale z malého vápna přestřelil. Zlín v lize proti Olomouci bodoval po dvou zápasech, v minulé sezoně FORTUNA:LIGY oba vzájemné duely o gól prohrál.

    Ohlasy:

    Václav Jílek (trenér Olomouce): "Jednoznačně jsme měli vyhrát. Máme 18 střel, 10 rohů, pět vyložených šancí, ale nedáme gól. Kredit pro Zlín, který po minulém týdnu udržel nulu. My jsme měli být ještě aktivnější a vytvořit si více příležitostí. Bylo to i o individuální kvalitě. Říkali jsme si, že cesta by měla jít přes krajní prostory, ale nešly nám centry. Soupeř kvalitně bránil a spoléhal jen na defenzivu. Nebylo jednoduché hrát 90 minut do plných. Kdybychom vyhráli 3:0 a mohlo to tak skončit, hodnotili bychom to jinak. Rozhodla naše neproduktivita. Pokud chceme pomýšlet na vyšší příčky, musíme tato utkání zvládat."

    Bronislav Červenka (trenér Zlína): "V týdnu jsme se snažili kluky nabudit, pracovat na psychice po minulém týdnu, kdy jsme prohráli 5:9. Byl to pro nás v Olomouci těžký zápas. Snažili jsme se hrát aktivní střední blok a neumožňovat soupeři rychlé přechody po krajích. V prvním poločase se to dařilo lépe a měli jsme nějaké situace, které jsme mohli vyřešit lépe. Ale neměli jsme lehkost směrem dopředu a jednalo se jen o ojedinělé akce. Získali jsme bod, byť se štěstím. Nesmírně si ho ceníme a věřím, že jich budeme sbírat více. Získali jsme bod hlavně zásluhou brankáře Dostála, který se vrátil ve velkém stylu. Jsem s premiérou v nejvyšší soutěži spokojený."

    SK Sigma Olomouc - FC Zlín 0:0

    Rozhodčí: Kvítek - Kříž, Cichra - Hocek (video).
    ŽK:
    Janetzký (Zlín).
    Diváci: 3044.

    Olomouc: Digaňa - Chvátal, Pokorný, Beneš, Zmrzlý - Ventúra (66. Pospíšil), Breite - Fortelný (66. Zifčák), Zorvan, Navrátil (66. Sláma) - Juliš. Trenér: Jílek.

    Zlín: Dostál - Cedidla, Černín, Didiba, Čelůstka (59. Reiter) - Fantiš (85. Dramé), Tkáč (72. Slončík), Janetzký, González (59. Bužek), Bartošák - Vukadinovič (85. Žák). Trenér: Červenka.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Wyscout.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    GZSS: Události, kdy se míč po přerušení (faul, aut či odkop od branky) vrací do hry. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Wyscout.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.