<
09.05.-13.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3174:2879
    2SK Slavia Praha3167:2375
    3FC Viktoria Plzeň3170:3365
    4FC Baník Ostrava3148:4445
    5FK Mladá Boleslav3150:4944
    61.FC Slovácko3141:4441
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1Bohemians Praha 19053130:4235
    2FK Jablonec3138:4733
    3FK Pardubice3131:4231
    4SK Dynamo České Budějovice3136:6327
    5MFK Karviná3132:5525
    6FC Zlín3136:6325
    12. kolo, Základní část | sobota 21/10/2023, 15:00 | Městský stadion Karviná | O2 TV stream MD

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 2 270 diváků (47 % z kapacity 4 833)
    Video
    Reportáž

    Karviné chyběl kvůli trestu za čtyři žluté karty záložník Memič, jehož nahradil v sestavě Antovski. Hradecký kouč udělal dvě změny oproti duelu před reprezentační pauzou se Spartou (1:3). Po zranění se vrátil do obrany Leibl a vytlačil ze sestavy Ševčíka, místo Dančáka ve středu pole naskočil Kučera.

    V 8. minutě se dostal k první střele na hranici šestnáctky domácí Iván, ale levačkou minul branku. Na druhé straně neměl přesnou mušku ze standardní situace Krejčí. Karviná postupně získávala převahu, ale střely Akinyemiho a Antovského zblokovali Hradečtí. V 25. minutě už musel Bajza poprvé zasahovat po Ivánově střele a Fleišmanově pokusu také levou nohou zpoza šestnáctky.

    Největší šanci ale měli Východočeši téměř po půl hodině hry. Harazim sebral balon Fleišmanovi, běžel sám na Holce, jenže slovenský gólman jeho zakončení po zemi vystihl. Hosté vyrovnali hru, ale k dalšímu ohrožení Holce se nedostali. Bajzu sice zaměstnaly pokusy Mosese a Budínského, ale nijak nebezpečné pro něj nebyly.

    Na začátku druhé poločasu vysoko přestřelil z trestného kopu hradecký Pilař. Domácí byli nebezpečnější, ale do Antovského rány strčil hlavu Leibl, který se potom chvíli z direktu oklepával. V 60. minutě musel Leibl přeci jen vystřídat, protože si poranil nohu a odkulhal ze hřiště. Karviná nadále hrozila, Bartlův centr však nedokázal usměrnit z úhlu do branky Akinyemi. Bartlovu střelu z voleje zblokoval Horák.

    V 78. minutě už se domácí radovali. Bajzovi po Fleišmanově centru vypadl balon po srážce se spoluhráčem Čihákem, Iván ještě z první dorážky neuspěl, ale Ezeh už zamířil přesně. Devatenáctiletý útočník oslavil v desátém duelu v české lize premiérovou branku.

    Za zvýšením náskoku se dral Akinyemi. Holec musel při závěrečném hradeckém tlaku vytěsnit Kodešovu střelu a po Julišově centru nedosáhl na míč dobře hlavou Ševčík. A nakonec v 89. minutě po Šašinkově průniku a zpětné přihrávce trefil Kučera břevno.

    Ohlasy

    Juraj Jarábek (Karviná): "Důležité vítězství v těžkém a asi remízovém zápase. Štěstí stálo při nás, ale šli jsme mu naproti a byli trpěliví. Jsme moc rádi za tři body, klukům je potřeba poděkovat za disciplinovaný a bojovný výkon."

    Václav Kotal (Hradec): "Prováhali jsme možnost jít v první půli do vedení. Ve druhém poločase to samé a pak to bylo o tom, jestli nám Karviná dá gól nebo ne. Jsem nespokojený s naší špatnou efektivitou, body jsme ztratili vlastní vinou."

    MFK Karviná - FC Hradec Králové 1:0 (0:0)

    Branka: 78. Ezeh.
    Rozhodčí: Volek - Paták, Žurovec - Klíma (video).
    ŽK: Čavoš, Budínský, Svozil, Moses - Harazim, Kodeš, Pilař.
    Diváci: 2270.

    Karviná: Holec - Čurma, Krčík, Svozil (90.+2 Bederka), Fleišman - Čavoš, Moses - Iván (86. Žák), Budínský (60. Ezeh), Antovski (60. Bartl) - Akinyemi. Trenér: Jarábek.

    Hradec: Bajza - Klíma, Čihák, Leibl (61. Ševčík), Horák - Kučera, Kodeš - Harazim (86. Juliš), Krejčí (82. Hais), Pilař (82. Šašinka) - Vašulín. Trenér: Kotal.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Wyscout.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    GZSS: Události, kdy se míč po přerušení (faul, aut či odkop od branky) vrací do hry. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Wyscout.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.