<
04.05.-05.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3174:2879
    2SK Slavia Praha3167:2375
    3FC Viktoria Plzeň3170:3365
    4FC Baník Ostrava3148:4445
    5FK Mladá Boleslav3150:4944
    61.FC Slovácko3141:4441
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1Bohemians Praha 19053130:4235
    2FK Jablonec3138:4733
    3FK Pardubice3131:4231
    4SK Dynamo České Budějovice3136:6327
    5MFK Karviná3132:5525
    6FC Zlín3136:6325
    10. kolo, Základní část | neděle 01/10/2023, 15:00 | AGC Aréna Na Stínadlech | O2 TV Sport

    Góly

    Bez branek


    Návštěva: 15 193 diváků (89 % z kapacity 17 078)
    Video
    Reportáž

    Slávisté po domácí remíze 1:1 v derby v minulém kole podruhé za sebou v lize ztratili body. Červenobílí sice zůstávají spolu se Spartou jedinými dvěma neporaženými týmy soutěže, z druhého místa tabulky ale aktuálně ztrácejí na letenského obhájce titulu dva body. Vršovičtí se zároveň nedokázali vítězně naladit na čtvrteční druhé utkání skupiny Evropské ligy s Tiraspolem. Tepličtí doma v této sezoně po Plzni a Spartě obrali o body dalšího aspiranta na titul a po třetím kole bez porážky jim patří osmá příčka.

    Slavia sice v prvním poločase držela míč 78 procent času, dlouze obléhala teplické pokutové území, do velkých šancí se ale přes domácí obranu dostávala jen těžko. Až ve 34. minutě si na Holešův pas za obranu naběhl Douděra, z pravé strany ale střílenou přihrávkou minul. Následně vypálil vedle také Wallem.

    Tepličtí se prakticky celé úvodní dějství bránili, ale těsně před pauzou měli jedinečnou možnost otevřít skóre. Masopust ve vápně fauloval pronikajícího Jásira, devatenáctiletý Vachoušek ale z nařízené penalty ve třetí minutě nastavení selhal a pouze nechal vyniknout gólmana Mandouse.

    Po poločase trenér Slavie Trpišovský nasadil místo Douděry Schranze a po jeho přihrávce ve 48. minutě přestřelil nejlepší kanonýr minulé ligové sezony Jurečka. V 58. minutě se dostal do brejku Vachoušek, nabíhající Radosta ale v pádu zakončil jen do boční sítě. Krátce nato musel kvůli zranění vystřídat domácí stoper Mičevič.

    Pražanům se příliš nedařilo, přesto v 73. minutě dostali míč do sítě. Jurečka si po levé straně naběhl do vápna, Jurásek jeho přihrávku nezpracoval ideálně a další střídající hráč Chytil s pomocí břevna dotlačil balon za čáru. Videorozhodčí Adámková ale po dlouhém přezkoumávání odhalila, že se míč po Chytilově střele odrazil od paty Juráska, který stál za domácím gólmanem Grigarem v ofsajdu.

    V 86. minutě vypálil kousek nad Holeš. V osmé z devíti nastavených minut mohli nečekaně rozhodnout domácí, nabíhající Knapík po rohovém kopu těsně přestřelil. Z protiakce ještě mohl udeřit favorit, Chytil ale po Juráskově centru a Grigarově podběhnutí hlavičkoval vedle.

    Slavia sice v lize s Teplicemi už 18 utkání po sobě neprohrála, na Stínadlech ale potřetí z posledních čtyř zápasů jen remizovala. Tepličtí si spravili reputaci po středečním vyřazení z domácího poháru od druholigového Vyškova.

    Ohlasy:

    Zdenko Frťala (Teplice): "Všichni mi dnes gratulují, ale největší gratulaci zaslouží kluci. Znovu dokázali, že když jsme organizovaní a dodržujeme taktiku zvolenou na soupeře, jsme za to oceněni ziskem bodů. Kdyby mi někdo před sezonou řekl, že obereme o body Spartu, Plzeň i Slavii, byl by to možná velký závazek jim něco takového slíbit. Jsme hrozně rádi, že se nám to povedlo. Z hlediska taktiky se nám to dnes povedlo ze 100 procent. V první půli jsme Slavii až na nějaké závary do žádné stoprocentní gólové příležitosti nepustili. Chtěli jsme čekat na jednu, možná dvě šance. Nemůžeme být naivní a myslet si, že proti tak kvalitnímu soupeři si vytvoříme šest sedm gólových příležitostí. Povedlo se nám dostat do zajímavých situací hlavně ve druhém poločase, kdy jsme měli dvě možnosti dotáhnout zápas do tříbodového zisku. Ale pro nás je i bod hrozně vzácný. Jiní velcí hráči v důležitých zápasech penaltu neproměnili a možná je to položilo, ale Tadeáš (Vachoušek) ve druhém poločase už udělal vše pro to, aby nezdar odčinil."

    Jindřich Trpišovský (Slavia): "Zajímavý zápas s plným stadionem a skvělou kulisou. V první půli jsme se dostali do tlaku, ale práce v boxu nám nevynesla to, abychom převahu zužitkovali v gól. Pokud jsme v některých pozicích byli, bohužel jsme netrefili branku a nedokázali se dostat do vedení. Na konci prvního poločasu po našem autu byla penalta, kterou Mandy (Mandous) chytil a udržel nás v zápase v dobré pozici. V druhém poločase jsme prvních 10 minut dobře začali, ale pak šel náš herní výkon ve středu hřiště dolů. Nedokázali jsme kombinací přehrát soupeře a vymyslet finální přihrávku. Z některých pozic jsme bohužel netrefili branku. V závěru jsme bušili do pevné obrany, soupeř hrál pomalu s 10 defenzivními hráči. Dnes tomu chybělo, abychom trefovali bránu. Vyvrcholilo to v poslední minutě, kdy jsme z dobrého centru netrefili prázdnou branku. Chybí nám větší klid a lepší řešení klíčových situací. Momentálně se ve finální fázi nedokážeme sladit."

    FK Teplice – SK Slavia Praha 0:0

    Rozhodčí: Černý – Nádvorník, Caletka – Adámková (video).
    ŽK: Beránek, Hora, Dramé – Holeš, Oscar, Mandous, Köstl (asistent trenéra).
    ČK: Dramé (Teplice, po utkání).
    Diváci: 15 193.

    Teplice: Grigar – Mareček, Chaloupek, Mičevič (59. Trubač) – Radosta, Knapík, Jukl, Havelka, Beránek – Jásir (90.+2 Dramé), Vachoušek (85. Hora). Trenér: Frťala.

    Slavia: Mandous – Masopust, Ogbu, Holeš – Douděra (46. Schranz), Zafeiris, Oscar, Provod (85. Van Buren) – Jurečka (90.+3 Tomič), Wallem (58. Jurásek) – Tijani (58. Chytil). Trenér: Trpišovský.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Wyscout.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    GZSS: Události, kdy se míč po přerušení (faul, aut či odkop od branky) vrací do hry. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Wyscout.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.