<
04.05.-05.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3174:2879
    2SK Slavia Praha3167:2375
    3FC Viktoria Plzeň3170:3365
    4FC Baník Ostrava3148:4445
    5FK Mladá Boleslav3150:4944
    61.FC Slovácko3141:4441
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1Bohemians Praha 19053130:4235
    2FK Jablonec3138:4733
    3FK Pardubice3131:4231
    4SK Dynamo České Budějovice3136:6327
    5MFK Karviná3132:5525
    6FC Zlín3136:6325
    10. kolo, Základní část | sobota 30/09/2023, 15:00 | Městský stadion Karviná | O2 TV stream MD

    Góly


    Návštěva: 2 212 diváků (46 % z kapacity 4 833)
    Video
    Reportáž

    Jarábek, který se do Karviné vrátil po více než dvou letech, udělal čtyři změny v sestavě. Poprvé v české lize se v základu objevil nigerijský obránce Moses a slovenský záložník Iván, který se rychle odměnil brankou. Střelou bez přípravy ukončil karvinský gólový půst, který trval i s nepodařeným duelem domácího poháru v Uničově 365 minut.

    Radost domácích měla jen krátké trvání. Po nakrátko rozehraném rohovém kopu hlavičkoval Prebsl a další obránce Mikula zblízka doklepl míč do sítě. I pro něj to byl první gól v ligové sezoně.

    Více šancí pak měli hosté, ale do Žambůrkovy střely se vrhl záložník Čavoš a Kulenovič v další nadějné pozici hlavičkoval vedle branky. Góly padaly na druhé straně. Kapitán Budínský svůj návrat do základní sestavy oslavil ve 38. minutě parádní střelou pod břevno a za další tři minuty dopravil Nigerijec Akinyemi uprostřed nepozorné liberecké obrany míč do sítě hrudí.

    Liberec nerezignoval, ještě před koncem prvního dějství mohl snížit Kulenovič, ale jeho střelu zastavilo břevno. Hned po změn stran však udeřil Tupta a téměř od zadní čáry propasíroval míč mezi nohama brankáře Holce. Gól mu připravil střídající Višinský a brzy nato měl sám na kopačce vyrovnání, jeho střela ale skončila těsně vedle.

    Karviná nechtěla jen bránit hubený náskok a využívala mezer v obraně hostů. V 70. minutě si Bosňan Memič naskočil na Ivánův přesný centr a zvýšil na 4:2. Střídající Traoré z Pobřeží slonoviny poté jen několik sekund po příchodu na trávník svým prvním gólem v české lize výhru zpečetil.

    Slezský klub dal pět branek v jednom utkání nejvyšší soutěže vůbec poprvé. V předchozím průběhu sezony přitom vyhrál jen v prvním kole nad Zlínem 4:1, z dalších osmi kol vytěžil jediný bod a dal v nich pouze šest branek. Karvinští porazili Liberec teprve podruhé z 13 vzájemných ligových zápasů.

    Ohlasy:

    Juraj Jarábek (trenér Karviné): "O tom se nám ani nezdálo, že dáme pět gólů. Musím pochválit chlapce, byli dobře připravení. Mělo to emoce, tempo, bylo to zasloužené. Hráčům děkuji za dobrý výkon. Celozápasová aktivita a ofenzivní nadšení nám přinesly sladké vítězství."

    Luboš Kozel (trenér Liberce): "Výměna trenéra je vždycky impuls a my hráli pomalu. Na první branku jsme zareagovali dobře, vypadalo to, že se to otáčí, ale díky naší lehkovážnosti jsme najednou prohrávali 3:1. Udělali jsme dvě střídání, změnili jsme rozestavení, mužstvo ožilo, mohli jsme vyrovnat na 3:3. Ale nedokážeme dát finální přihrávku. Domácí odskočili a pátý gól to byl náš zmar, ukázka toho, jak naše obrana nefungovala. Porážka je zasloužená, domácí byli bojovnější a pracovitější."

    MFK Karviná - FC Slovan Liberec 5:2 (3:1)

    Branky: 11. Iván, 38. Budínský, 41. Akinyemi, 70. Memič, 83. Traoré - 14. Mikula, 47. Tupta.
    Rozhodčí: Klíma - Dobrovolný, Černoevič - Hocek (video).
    ŽK: Čurma, Moses, Memič - Červ.
    Diváci: 2212.

    Karviná: Holec - Čurma, Krčík, Svozil (46. Bederka), Fleišman - Moses (65. Boháč), Čavoš (82. Traoré) - Memič, Budínský (55. Bartl), Iván (82. Antovski) - Akinyemi. Trenér: Jarábek.

    Liberec: Vliegen - Prebsl, Chaluš, Fukala (46. Preisler) - Mikula (64. Horský), Žambůrek (46. Višinský), Červ, Ghali - Doumbia (74. Frýdek) - Kulenovič (80. Okoh), Tupta. Trenér: Kozel.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Wyscout.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    GZSS: Události, kdy se míč po přerušení (faul, aut či odkop od branky) vrací do hry. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Wyscout.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.