<
09.05.-13.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3174:2879
    2SK Slavia Praha3167:2375
    3FC Viktoria Plzeň3170:3365
    4FC Baník Ostrava3148:4445
    5FK Mladá Boleslav3150:4944
    61.FC Slovácko3141:4441
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1Bohemians Praha 19053130:4235
    2FK Jablonec3138:4733
    3FK Pardubice3131:4231
    4SK Dynamo České Budějovice3136:6327
    5MFK Karviná3132:5525
    6FC Zlín3136:6325
    10. kolo, Základní část | neděle 01/10/2023, 18:00 | CFIG Arena | O2 TV Sport

    Góly


    Karty


    Návštěva: 4 530 diváků (98 % z kapacity 4 620)
    Video
    Reportáž

    Pardubice doma bodovaly po dvou porážkách, v ročníku nejvyšší soutěže tam však nevyhrály páté z dosavadních šesti utkání. Hradec nezvítězil v ligovém derby počtvrté v řadě, po dvou prohrách v něm alespoň bodoval. Na venkovní ligové vítězství čeká šest utkání.

    Pardubičtí dnes místo tradiční bílé a červené nastoupili ve speciálních modro-červených dresech, které v příštím týdnu nabídne klub v charitativní dražbě. Nemohli se ale spolehnout na podporu "kotle" za bránou, někteří fanoušci kvůli sporům s vedením klubu fandili jen za branami stadionu.

    Takřka domácí atmosféru tak měli díky zaplněnému sektoru hostů Královéhradečtí, kteří byli v úvodní půlhodině aktivnějším týmem. Už ve třetí minutě našel Harazim ve vápně Vašulína, jenž z bezprostřední blízkosti trefil jen gólmana Budinského. Z krkolomné pozice před bránou neuspěl ani v 22. minutě Krejčí.

    Domácí zahrozili až těsně před pauzou. Zmatky v rozehrávce vyústily v Klímovu nešťastnou přihrávku před vlastní bránu, kde Daňkovu střelu na poslední chvíli srazil na roh Ševčík. Královéhradecký stoper ale současně skluzem domácího hráče fauloval a sudí Berka po poradě s videem nařídil penaltu. Tu s přehledem proměnil Černý, jenž vítěznými brankami rozhodl obě derby v minulé sezoně (1:0 a 3:1). Osmatřicetiletý bývalý útočník "Votroků" zaznamenal premiérový zásah v ligovém ročníku.

    Hradec Králové ve třetím soutěžním utkání od návratu kouče Kotala dostal první gól a hned po změně stran mohl inkasovat podruhé. Darmovzal zakončil průnik mezi obránci nezištnou přihrávkou na Hlavatého, domácí špílmachr ale ve vyložené šanci minul bránu. Na druhé straně musel Budinský zasáhnout při Pilařově nebezpečné hlavičce.

    Hosté se dočkali v 61. minutě, kdy si Harazim naskočil na Pilařův přetažený centr a hlavou vyrovnal. Třiadvacetiletý obránce nebo záložník dal v 62. ligovém startu druhý gól a prosadil se po takřka třech letech. "Votroci" skórovali na hřišti východočeského rivala po čtyřech soutěžních utkáních.

    Bleskovou otočku mohl zařídit Vašulín, jenže Budinský jeho ránu vyboxoval. Hra se oboustranně otevřela, na poslední velkou šanci ale takřka vyprodané hlediště pardubického stadionu čekalo až do 79. minuty, kdy Bajza vytáhl skvělý zákrok proti Sychrově obstřelu.

    Pardubice, které ve středu vypadly z poháru po penaltovém rozstřelu s třetiligovými Velvary, nevyhrály čtvrté soutěžní utkání za sebou, z toho třetí v lize.

    Ohlasy:

    Radoslav Kováč (Pardubice): "Do utkání jsme vstoupili nervózně, Hradec byl silnější na míči. Pak jsme převzali iniciativu, což vyústilo gólem. Utkání rozhodla neproměněná šance Hlavatého, za stavu 2:0 už si myslím, že bychom zápas zvládli. Po inkasované brance jsme z toho zase trochu vypadli, ale pak jsme měli šance stejně jako Hradec. Je to domácí ztráta, navíc jsme chtěli napravit až ostudný výkon v poháru ve Velvarech. Remíza je ale nakonec spravedlivá. Každý bod se počítá, musíme to napravit venku."

    Václav Kotal (Hradec Králové): "Viděli jsme zajímavé utkání. Škoda toho pokutového kopu, protože si myslím, že jsme byli v zápase o něco málo lepším týmem. Penaltový zákrok byl tak na hraně, Ševčík tam nešel podrážkou, ale spíš setrvačností, nicméně faul to zřejmě byl. Harazima jsme posunuli do zálohy už v minulém kole proti Jablonci a opět podal dobrý výkon, tentokrát to potvrdil i gólem. Bod z venkovního utkání bereme. Naši diváci navíc vytvořili skvělou atmosféru."

    FK Pardubice – FC Hradec Králové 1:1 (1:0)

    Branky: 44. Černý z pen. – 61. Harazim.
    Rozhodčí: Berka – Vlček, Vyhnanovský – Petřík (video).
    ŽK: Icha – Ševčík, Kodeš.
    Diváci: 4 530.

    Pardubice: Budinský – Icha, Halinský, Kukučka, Surzyn – Darmovzal – Matoušek (62. Pikul), Hlavatý, Daněk, Sychra (80. Míšek) – Černý (70. Krobot). Trenér: Kováč.

    Hradec Králové: Bajza – Klíma, Ševčík, Čihák, Horák – Kodeš, Dancák – Harazim, Krejčí (90. Kučera), Pilař (86. Juliš) – Vašulín (83. Hais). Trenér: Kotal.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Wyscout.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    GZSS: Události, kdy se míč po přerušení (faul, aut či odkop od branky) vrací do hry. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Wyscout.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.