<
04.05.-05.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3174:2879
    2SK Slavia Praha3167:2375
    3FC Viktoria Plzeň3170:3365
    4FC Baník Ostrava3148:4445
    5FK Mladá Boleslav3150:4944
    61.FC Slovácko3141:4441
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1Bohemians Praha 19053130:4235
    2FK Jablonec3138:4733
    3FK Pardubice3131:4231
    4SK Dynamo České Budějovice3136:6327
    5MFK Karviná3132:5525
    6FC Zlín3136:6325
    10. kolo, Základní část | sobota 30/09/2023, 15:00 | Letná | O2 TV stream MD

    Góly


    Návštěva: 2 267 diváků (38 % z kapacity 5 898)
    Video
    Reportáž

    Zlínští si od prvních minut vynutili mírnou územní převahu, jenže se potýkali s nepřesnou finální fázi. Recept, jak se dostat do vedení, naznačily tvrdé střely Fantiše a hlavně Cedidly mezi 13. a 18. minutou, které ale zlikvidoval pozorný brankář Janáček.

    Jihočeši měli spoustu práce s vlastní defenzivou a tak jejich hra směrem dopředu byla spíše sporadická a nevznikla z toho žádná příležitost, která by mohla být označena jako gólová.

    Fotbalová nuda skončila až v závěru poločasu a to zejména zásluhou hostů. Čermákova střela mířila těsně vedle, Alli trefil břevno a jednou ho vychytal Rakovan. Jihočeši ale přece jen šli do vedení. Zlínský gólman vyrazil Skalákovu střelu a Šigut poslal míč do sítě. Dvacetiletý záložník tak při svém třetím startu v lize zaznamenal první gól.

    "Ševci" po přestávce i zásluhou střídajících Reitera a Vukadinoviče rozhýbali svoji ofenzivu, blízko vyrovnání byl ve 49. minutě Tkáč, ale jeho sražená střela skončila mimo, podobně jako Simerského hlavička po hodině hry.

    V této fázi zápasu se hrálo prakticky jen na polovině hostů, jenže řada centrů a nákopů do šestnáctky Budějovic efekt nepřinesla. I přes občasné útočné výpady Českých Budějovic se scénář závěru duelu nezměnil. Domácí zvyšovali tlak a v 85. minutě vyrovnali, když míč hlavičkoval Fantiš a cestou do brány jej ještě tečoval Slončík. Zlínské mužstvo v lize neprohrálo s Dynamem posedmé za sebou.

    Ohlasy:

    Pavel Vrba (trenér Zlína): "Zápas se z mého pohledu nevyvíjel dobře. Měli jsme v první půli ze soupeře až moc velký respekt, v napadání jejich rozehrávky jsme měli být aktivnější. Ve druhé půli jsme byli blízko vítězství, měli jsme ho na dosah. Druhá půle z naší strany vypadala mnohem lépe, hodně pomohli střídající hráči. Na ostatní výsledky se nedívám, my se musíme z toho dostat sami, ale je za námi teprve deset kol."

    Tomáš Zápotočný (asistent trenéra Českých Budějovic): "Je to pro nás zklamání, když jsme dostali gól v 85. minutě, kdy domácí stupňovali svoje tempo. Co se týče fotbalu, očekával jsem více kvality z naší strany, je vidět, kde se oba týmy v tabulce nacházejí. Nebyl to fotbal pro oko diváka. Pro oba týmy je to ztráta, remíza nic neřeší. Chtěli jsme uspět, ale máme jen bod, i ten se počítá. Tabulka je vyrovnaná, za týden můžeme být někde jinde."

    FC Zlín - SK Dynamo České Budějovice 1:1 (0:1)

    Branky: 85. Slončík - 45.+1 Šigut.
    Rozhodčí: Všetečka - Podaný, Leška - Kocourek (video).
    ŽK: Vukadinovič, Rakovan - Osmančík., Hellebrand.
    Diváci: 2267.

    Zlín: Rakovan - Cedidla (46. Reiter), Simerský, Kolář, Čelůstka (84. Kovinič) - Didiba, Janetzký - Fantiš, Tkáč (68. Slončík), Pidro (46. Vukadinovič) - Žák (68. Ndiaye). Trenér: Vrba.

    České Budějovice: Janáček - Sladký, Nikl, Králik, Trummer - Čermák (89. Broukal), J. Hora - Šigut (89. V. Hora), Skalák (62. Hellebrand), Alli (75. Osmančík) - Adediran (62. Ondrášek). Trenér: Marek Nikl.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Wyscout.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    GZSS: Události, kdy se míč po přerušení (faul, aut či odkop od branky) vrací do hry. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Wyscout.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.