<
09.05.-13.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3174:2879
    2SK Slavia Praha3167:2375
    3FC Viktoria Plzeň3170:3365
    4FC Baník Ostrava3148:4445
    5FK Mladá Boleslav3150:4944
    61.FC Slovácko3141:4441
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1Bohemians Praha 19053130:4235
    2FK Jablonec3138:4733
    3FK Pardubice3131:4231
    4SK Dynamo České Budějovice3136:6327
    5MFK Karviná3132:5525
    6FC Zlín3136:6325
    9. kolo, Základní část | sobota 23/09/2023, 15:00 | Stadión U Nisy | O2 TV stream MD

    Góly


    Návštěva: 2 327 diváků (24 % z kapacity 9 900)
    Video
    Reportáž

    Nejprve se prosadili hostující Jan Knapík s Filipem Havelkou, za domácí do přestávky odpověděli vlastním gólem Štěpán Chaloupek, Mohamed Doumbia a Ivan Varfolomejev. V úvodu druhé půle vyrovnal Daniel Fila z penalty. Tepličtí dohrávali od 73. minuty bez vyloučeného Petra Hronka.

    Hosté začali aktivněji a mezi devátou a 11. minutou si vypracovali dvoubrankový náskok. Střelou zpoza šestnáctky se nejprve prosadil Knapík a poté podobně i bývalý liberecký záložník Havelka. Oba si připsali první ligový gól v sezoně.

    Slovan snížil v 19. minutě, kdy si Chaloupek ve skluzu srazil do vlastní branky centr Ghaliho. Ten o chvíli později nepotrestal promáchnutí gólmana Grigara a minul odkrytou branku.

    Domácí srovnali ve 27. minutě. Rabušicovu zblokovanou střelu Mikula posunul na Doumbiu a ten z voleje zamířil přesně. Záložník z Pobřeží slonoviny v ligové sezoně skóroval podruhé.

    Liberečtí ještě do přestávky skóre otočili. Tuptu sice vychytal Grigar, ale ve 39. minutě se výstavní střelou o břevno prosadil Varfolomejev. Devatenáctiletý ukrajinský středopolař se dočkal premiérové branky v české nejvyšší soutěži.

    Na začátku druhého dějství domácí Purzitidis v šestnáctce zastavil Filu a rozhodčí Kotala po kontrole u videa nařídil pro Teplice pokutový kop. Ten v 51. minutě proměnil Fila a v ligovém ročníku vstřelil druhý gól.

    Hostující tým v 73. minutě oslabil Hronek, který za tvrdý faul na střídajícího Višinského dostal druhou žlutou a následně červenou kartu. Liberečtí z přesilovky mohli rozhodnout. Po Grigarově nepovedeném výkopu postupoval na branku střídající Okoh, jenž těsně minul. Čtyřicetiletý gólman pak výtečně zneškodnili i dva pokusy Višinského. Tepličtí venku v lize bodovali podruhé za sebou.

    Ohlasy:

    Luboš Kozel (Liberec): "Myslím, že to byl takový blázinec. Šli jsme do utkání s tím, že ho za každou cenu chceme zvládnout vítězně a najednou jsme v 11. minutě prohrávali 0:2 ze dvou střel ze střední vzdálenosti. Dostali jsme se do těžké situace, nicméně mužstvo zareagovalo dobře. Spouštěčem byl vlastní gól, soupeř nám trochu pomohl. Od té chvíle jsme byli lepší, šli jsme za vyrovnáním, a to se nám podařilo. Následně se nám to povedlo do poločasu úplně otočit, to nám mělo pomoci. Bohužel jsme na začátku druhé půle udělali úplně zbytečnou chybu v komunikaci, VAR (videorozhodčí) našel faul a penaltu, čímž Teplice vyrovnaly. Od té chvíle to bylo otevřené. Dalším zlomovým momentem byla červená karta, soupeř šel do deseti. V závěru jsme si vytvořili tři tutové šance, z nichž jsme měli jednu proměnit a utkání vyhrát. Takže jsme zklamaní."

    Zdenko Frťala (Teplice): "Myslím, že to bylo nadstandardní severočeské derby. Nemyslím si, že remíza je ztráta, musíme respektovat kvality domácích. Vstup pro nás byl fantastický, dokázali jsme se dvakrát prosadit po střelbě ze střední vzdálenosti. Pak přišla chyba, dali jsme si vlastní gól, který nás trochu rozhodil. Domácí za to byli odměněni poločasovým vedením 3:2. Ale jsem rád, že jsme na to dokázali reagovat. Potom když jsme šli do deseti, jsme pustili domácí jen k jedné šanci. Naše defenziva pracovala dobře."

    FC Slovan Liberec - FK Teplice 3:3 (3:2)

    Branky: 19. vlastní Chaloupek, 27. Doumbia, 39. Varfolomejev - 9. Knapík, 11. Havelka, 51. Fila z pen.
    Rozhodčí: Kotala - Kotík, Dresler - Kocourek (video).
    ŽK: Doumbia - Mareček, Hronek, Jukl, Jásir.
    ČK: 73. Hronek.
    Diváci: 2327.

    Liberec: Vliegen - Mikula (83. Preisler), Chaluš, Purzitidis (83. Hudák) - Fukala, Doumbia, Varfolomejev (66. Okoh), Žambůrek, Ghali - Tupta (57. Višinský), Rabušic (57. Kulenovič). Trenér: Kozel.

    Teplice: Grigar - Mareček, Chaloupek, Mičevič - Hronek, Jukl, Knapík, Havelka (71. Jásir), Radosta - Vachoušek (56. Gning), Fila (81. Dramé). Trenér: Frťala.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Wyscout.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    GZSS: Události, kdy se míč po přerušení (faul, aut či odkop od branky) vrací do hry. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Wyscout.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.