<
09.05.-13.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3174:2879
    2SK Slavia Praha3167:2375
    3FC Viktoria Plzeň3170:3365
    4FC Baník Ostrava3148:4445
    5FK Mladá Boleslav3150:4944
    61.FC Slovácko3141:4441
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1Bohemians Praha 19053130:4235
    2FK Jablonec3138:4733
    3FK Pardubice3131:4231
    4SK Dynamo České Budějovice3136:6327
    5MFK Karviná3132:5525
    6FC Zlín3136:6325
    9. kolo, Základní část | sobota 23/09/2023, 18:00 | Ďolíček | O2 TV Sport

    Góly


    Návštěva: 5 212 diváků (83 % z kapacity 6 300)
    Video
    Reportáž

    Sigma nebodovala po třech ligových výhrách po sobě a může přijít o třetí místo v tabulce. "Klokani" zvítězili po dvou kolech a jsou osmí. Bohemians ve FORTUNA:LIZE porazili Olomouc poprvé po čtyřech zápasech.

    Sigma kvůli lehkému zranění postrádala hned tři opory. Hanákům vypadli ze sestavy kapitán Breite, nejlepší střelec Juliš a brankářská jednička Macík, místo něhož poprvé v sezoně nastoupil mezi tyčemi Digaňa.

    Olomoučtí i bez opor vstoupili do zápasu výborně. V osmé minutě se po Zmrzlého přihrávce z levé strany prosadil s pomocí břevna Zorvan a připsal si první gól od loňského srpna. Pražané pak přidali a Sigmu zachránil Digaňa, který vytáhl Prekopovu střelu na zadní tyč.

    Slovenský útočník Bohemians se neprosadil ani v 33. minutě, kdy zblízka v záklonu překopl břevno. Za tři minuty už se Prekop vyrovnání dočkal, když hlavičkou po Kovaříkově centru z levé strany překonal krajana Digaňu. Slovenský útočník stejně jako Zorvan skóroval poprvé v ligovém ročníku.

    Hosté si ale ještě do půle vzali vedení zpět. Chvátal ve 44. minutě nacentroval z pravé strany a Vodháněl prudkou hlavičkou pod břevno nedal brankáři Jedličkovi šanci. Olomoucký záložník se trefil už počtvrté v ligové sezoně, za gól proti bývalému klubu se gestem omluvil.

    I po změně stran byli Pražané střelecky aktivnější. Bohemians v 65. minutě posílili útok o střídajícího Puškáče a především díky němu nedlouho nato otočili skóre. V 70. minutě potáhl Prekop míč středem pole, nahrál doleva Kovaříkovi a ten si připsal druhou asistenci poté, co jeho centr zužitkoval zblízka hlavou Puškáč.

    O sedm minut později domácí po další povedené akci otočili stav. Agilní Puškáč přiťukl Matouškovi a Digaňa jeho střelu do horní části branky nedokázal zastavit, byť si na míč sáhl. I ofenzivní univerzál Bohemians stejně jako Zorvan s Prekopem skóroval premiérově v ligové sezoně. "Klokani" si ve FORTUNA:LIZE připsali tři góly v jednom utkání poprvé od konce dubna, kdy porazili Jablonec 4:1.

    V 82. minutě vykopl Digaňa střelu dalšího střídajícího útočníka Mužíka, "Klokany" už to ale tolik mrzet nemuselo, neboť výhru udrželi. Doma ve FORTUNA:LIZE třikrát po sobě bodovali, z toho podruhé zvítězili.

    Ohlasy:

    Jaroslav Veselý (Bohemians): "Myslím, že jsme viděli pro nestranného diváka velmi zajímavé utkání. Je hezké, že ve FORTUNA:LIZE takovéhle zápasy jsou. Věděli jsme, že k nám přijede soupeř, který je ve formě. Je to těžký skalp. Od první minuty jsme chtěli jít za vítězstvím, z týmu to bylo znát. Ale tuhle sezonu si to vyžíráme, z první vážnější akce jsme dostali hloupý gól. Pak jsme celý zápas soupeře drtili, nepamatuji si, že bychom tady měli za první poločas držení míče snad 65 procent. Když už se dobereme k zaslouženému vyrovnání, dostaneme zase hloupý gól do poločasu. O přestávce jsme si řekli, že dnes noční můru těchto výsledků a obdržených gólů zabijeme a otočíme to. Myslím, že to bylo z hráčů znát. Zase to byla taková ta Bohemka, na kterou jsme zvyklí z minulé sezony. I kdyby to dnes nedopadlo výsledkově dobře, byl bych s výkonem celkem spokojený."

    Václav Jílek (Olomouc): "Asi zasloužené vítězství Bohemky. Měli jsme dobrou desetiminutovku zakončenou nádherným gólem, v následném čase ale ležel problém. Nebyli jsme schopni z toho vytěžit větší kontrolu nad utkáním, aby Bohemka musela více běhat a ztrácela síly. Vyrovnávací branka byla logickým rezultátem. Vzali jsme si zpátky vedení po krásné spolupráci a brance Honzy Vodháněla. Očekával jsem ale, že takových situací si budeme schopni vytvořit víc. Ve druhém poločase jsme zareagovali změnou rozestavení a opticky se to vyrovnalo. Byli jsme kvalitnější, drželi jsme míč, ale vše to bylo jen po vápno. Scházela nám větší kvalita a sebevědomí. Soupeř ve druhé půli neměl takový drajv jako v první, ale ze dvou tří situací vytěžil více a byl produktivnější."

    Bohemians Praha 1905 - SK Sigma Olomouc 3:2 (1:2)

    Branky: 36. Prekop, 70. Puškáč, 77. Matoušek - 8. Zorvan, 44. Vodháněl.
    Rozhodčí: Pechanec - Vlček, Šimáček - Petřík (video).
    ŽK: Hybš, Prekop, Jánoš, Hrubý, Jedlička - Vodháněl, Vraštil.
    Diváci: 5212.

    Bohemians: Jedlička - Hůlka, Křapka, Hybš - Dostál (65. Köstl), Jánoš (65. Puškáč), Hrubý, Kovařík (90+3. Vondra) - Smrž, Matoušek (81. Beran) - Prekop (81. Mužík). Trenér: Veselý.

    Olomouc: Digaňa - Chvátal, Vraštil, Beneš, Zmrzlý - Pospíšil, Ventúra - Vodháněl (82. Šíp), Zorvan (78. Fortelný), Navrátil (78. Sláma) - Kramář (62. Zifčák). Trenér: Jílek.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Wyscout.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    GZSS: Události, kdy se míč po přerušení (faul, aut či odkop od branky) vrací do hry. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Wyscout.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.