<
04.05.-05.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3174:2879
    2SK Slavia Praha3167:2375
    3FC Viktoria Plzeň3170:3365
    4FC Baník Ostrava3148:4445
    5FK Mladá Boleslav3150:4944
    61.FC Slovácko3141:4441
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1Bohemians Praha 19053130:4235
    2FK Jablonec3138:4733
    3FK Pardubice3131:4231
    4SK Dynamo České Budějovice3136:6327
    5MFK Karviná3132:5525
    6FC Zlín3136:6325
    9. kolo, Základní část | sobota 23/09/2023, 15:00 | Střelecký ostrov | O2 TV stream MD

    Góly


    Karty


    Návštěva: 2 698 diváků (40 % z kapacity 6 681)
    Video
    Reportáž

    Vedoucí branku vstřelil v úvodu utkání mladoboleslavský Dominik Kostka, za domácí vyrovnal ve druhé části střídající Zdeněk Ondrášek. Vítězství hostů zajistil v závěru střídající Martin Suchomel, pro něhož šlo o první ligový gól v kariéře. Mladá Boleslav zvítězila v pátém z posledních šesti ligových duelů v Českých Budějovicích.

    Hosté začali lépe. Hned ve druhé minutě po Matějovského centru nezakončil přesně v dobré pozici Kubista. Vzápětí se však už svěřenci trenéra Kuliče, který za Dynamo hrával, radovali. V osmé minutě se tlačil důrazně za míčem Pulkrab, jenž se srazil s českobudějovickým brankářem Janáčkem, a balon se dostal k zakončujícímu Kostkovi. V ligové sezoně skóroval podruhé. Domácí do konce poločasu více drželi míč, ale na soupeře nic nevymysleli.

    Podobně vypadal i druhý poločas. Jihočeši se snažili najít cestu k mladoboleslavské brance, ale málokdy se jim to povedlo. V 52. minutě po Aliho centru míč jen lehce sjel po břevně do autu.

    Dynamo srovnalo v 75. minutě. Adediran přetlačil v souboji Fulneka, poslal prudký centr před branku, kde se hlavou prosadil Zdeněk Ondrášek. Bývalý český reprezentant se zapsal mezi střelce podruhé v ročníku FORTUNA:LIGY.

    Euforie Dynama z vyrovnání však neměla dlouhého trvání. O osm minut později tečoval Suchomelovu střelu bránící Trummer a Janáček, který v pátek oslavil 23. narozeniny, podruhé v zápase inkasoval. České Budějovice prohrály doma v lize po dvou výhrách a s 24 inkasovanými góly mají spolu se Zlínem nejhorší obranu ve FORTUNA:LIZE.

    Ohlasy:

    Marek Nikl (Č. Budějovice): "Zápas ovlivnil gól, který jsme dostali. Myslím si, že byl z naší strany řešitelný. Stalo se to hodně brzy a my jsme se s tím potom snažili něco udělat, abychom výsledek otočili, což bylo samozřejmě těžké. Hráli jsme stále do plné obrany, a to není úplně jednoduché. Podařilo se nám sice vyrovnat a mysleli jsme si, že bychom mohli utkání zvládnout. Dali jsme do toho dost úsilí a i remízu bychom brali, protože každý bod je dobrý. Ale bohužel zase ze situace, kterou si myslím, že bychom měli uhrát, jsme dostali druhý gól. Nechali jsme soupeři při té akci prostor, míč přešel přes celé vápno a my nejsme schopní zabránit tomu, aby se soupeř dostal do zakončení. Při první obdržené brance jsme zase zaspali na více postech. Ale musím se na tu situaci ještě pořádně podívat. Nemohli jsme nasadit (kapitána) Lukáše Havla, má problémy s kolenem. Snad to nebude nic vážného a brzy se k nám zase připojí. Bohužel jsme teď v pozici, že nám nezbývá nic jiného, než vyhrát venku."

    Marek Kulič (M. Boleslav): "Věděli jsme, že nás nečeká nic jednoduchého, Budějovice jsou doma výborný soupeř. Náš vstup do utkání byl výborný, což potvrdila krásná branka. Potom jsme trochu kazili předfinální přihrávky a dostali jsme od 25. do 30. minuty soupeře na koně. Do druhé půle jsme hráče zklidnili a hra se přelévala z jedné strany na druhou. Ale domácí si žádnou vyloženou šanci nevypracovali. První jejich varování přišlo po centru Skaláka a hlavičce Ondráčka, která byla nepřesná. Pak České Budějovice vyrovnaly, což nás mrzelo. Pak jsme prostřídali a snažili jsme se jít za výhrou a po tečované střele se to povedlo. Asi bychom brali venku za stavu 1:1 i bod, ale měli jsme to dobře rozehrané, proto jsme rádi, že jsme zápas dotáhli do vítězného konce."

    SK Dynamo České Budějovice - FK Mladá Boleslav 1:2 (0:1)

    Branky: 75. Ondrášek - 8. Kostka, 83. Suchomel.
    Rozhodčí: Rouček - Ratajová, Mokrusch - Berka (video).
    ŽK: Trummer, Sladký - Kostka.
    Diváci: 2657.

    Č. Budějovice: Janáček - Sladký, Broukal (58. Ondrášek), Králik, Trummer - Hora (72. Suchan), Hellebrand (90+1. Hubínek) - Skalák (72. Šigut), Čermák, Alli - Adediran. Trenér: Nikl

    M. Boleslav: Trmal - Kostka (82. Mašek), Suchý, Karafiát, Fulnek - Matějovský (59. Poulolo), Kubista - Kušej, Mareček (82. Ladra), Solomon (69. Suchomel) - Pulkrab (59. Hilál). Trenér: Kulič.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Wyscout.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    GZSS: Události, kdy se míč po přerušení (faul, aut či odkop od branky) vrací do hry. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Wyscout.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.