<
09.05.-13.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3174:2879
    2SK Slavia Praha3167:2375
    3FC Viktoria Plzeň3170:3365
    4FC Baník Ostrava3148:4445
    5FK Mladá Boleslav3150:4944
    61.FC Slovácko3141:4441
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1Bohemians Praha 19053130:4235
    2FK Jablonec3138:4733
    3FK Pardubice3131:4231
    4SK Dynamo České Budějovice3136:6327
    5MFK Karviná3132:5525
    6FC Zlín3136:6325
    7. kolo, Základní část | sobota 02/09/2023, 15:00 | Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty | O2 TV stream MD

    Góly

    • Bez branek

    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 6 325 diváků (79 % z kapacity 8 000)
    Video
    Reportáž

    Do branky Slovácka se na poslední chvíli postavil Fryšták, který nahradil náhle zdravotně indisponovanou jedničku Heču. V úvodu byl ale bez práce, neboť jeho spoluhráči si vytvořili velkou územní převahu, kterou ale pozorná zlínská obrana ustála bez úhony.

    První šance na změnu skóre se zrodila překvapivě právě před Fryštákem. Po jednom z ojedinělých útoků hostů se v 17. minutě ke střele z hranice šestnáctky dostal Janetzký a poslal míč těsně nad.

    Slovácku v rozhodujících momentech chyběla přesnost finální přihrávky nebo moment překvapení, který by rozhodil dobře organizovanou defenzivu Zlína. Poločas tak skončil nejen bez branek, ale i bez vyložených šancí.

    Druhá půle odstartovala nebezpečným brejkem hostujícího Vukadinoviče, ale poté především Slovácko hledalo skuliny v hostující obraně. V 55. minutě po Trávníkově kolmici Valenta pálil těsně nad, o chvíli později protáhl gólmana Dostála tvrdou ranou střídající Kim Sung-pin.

    V 74. minutě Trávník pronikl před šestnáctku Zlína, posunul míč na Havlíka, který přesnou střelou k tyči ze zhruba 20 metrů otevřel skóre a připsal si druhou branku v ligovém ročníku. Navýšit vedení a definitivně potvrdit výhru Slovácka mohl dvakrát Kalabiška, jenže jednou trefil břevno a jednou ho vychytal Dostál.

    Slovácko i tak těsný náskok udrželo a doma v nejvyšší soutěži porazilo Zlín popáté za sebou bez inkasovaného gólu.

    Ohlasy

    Martin Svědík (Slovácko): "Do zápasu jsme dobře vstoupili, byli jsme dobře organizovaní, získávali jsme odražené balony, měli jsme více ze hry, ale bez efektu, neohrozili jsme jejich gólmana. Pak jsme zbytečně začali ztrácet míče, Zlín toho využil k brejkům, ale ty jsme ustáli. Po přestávce jsme byli lepší od samého začátku a bylo jen otázkou času, kdy tam gól spadne. Musím říct, že naše chování v šestnáctce není dobré, zahodíme moc šancí, což se ukázalo v závěru, kdy jsme mohlo v klidu přidat další góly. My jsme ale rádi, že jsme derby zvládli a odvděčili se fanouškům třemi body, čímž jsme potvrdili minulá vítězství venku.

    Pavel Vrba (Zlín): "My jsme přijeli na derby s defenzivním pojetím, chtěli jsme uhlídat prostory v šestnáctce a než dalo Slovácko gól, tak se nám to dařilo. Měli jsme dvě tři brejkové situace, které jsme bohužel nevyřešili. Slovácko jich mělo víc, bylo víc na míči, mělo větší převahu a dominovalo. Pro nás je škoda, že jsme inkasovali v závěru, se štěstím bychom mohli uhrát bezbrankovou remízu, ale uznávám, že Slovácko bylo lepší. Výsledek je pro nás špatný, ale podle průběhu zasloužený. Máme po sedmi kolech čtyři body a to je strašně málo."

    1. FC Slovácko - FC Zlín 1:0 (0:0)

    Branka: 74. Havlík.
    Rozhodčí: Zaoral - Hájek, Hurych - Zelinka (video).
    ŽK: Kadlec, Srubek (oba Slovácko).
    Diváci: 6325.

    Slovácko: Fryšták - Reinberk, Hofmann, Kadlec, Doski - Trávník (81. Sinjavskij), Havlík - Petržela (59. Mihálik), Valenta (59. Kim Sung-pin), Holzer (72. Kalabiška) - Vecheta (81. Srubek). Trenér: Svědík.

    Zlín: Dostál - Cedidla, Simerský, Didiba, Reiter - Černín (64. Žák) - Vukadinovič (81. Ndiaye), Tkáč (81. Kovinič), Janetzký, Slončík (46. Dramé) - Fantiš. Trenér: Vrba.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Wyscout.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    GZSS: Události, kdy se míč po přerušení (faul, aut či odkop od branky) vrací do hry. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Wyscout.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.