<
09.05.-13.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3174:2879
    2SK Slavia Praha3167:2375
    3FC Viktoria Plzeň3170:3365
    4FC Baník Ostrava3148:4445
    5FK Mladá Boleslav3150:4944
    61.FC Slovácko3141:4441
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1Bohemians Praha 19053130:4235
    2FK Jablonec3138:4733
    3FK Pardubice3131:4231
    4SK Dynamo České Budějovice3136:6327
    5MFK Karviná3132:5525
    6FC Zlín3136:6325
    6. kolo, Základní část | neděle 27/08/2023, 15:00 | Andrův stadión | O2 TV stream MD

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 3 594 diváků (29 % z kapacity 12 474)
    Video
    Reportáž

    Úvod zápasu se odehrával spíše ve středu hřiště, obranné formace obou týmů nepustily soupeře do pokutového území a tak se pokusy o zteč branky promítly pouze do střel ze střední vzdálenosti. Domácí Vodháněl ani liberecký Doumbia však nezamířili přesně.

    Sigma postupem času získávala územní převahu, kterou ale pozorná obrana Severočechů, jimž chyběl zraněný záložník Frýdek, s přehledem eliminovala. Jedinou světlou chvílí Slovanu v první půli byla táhlá střela Kulenoviče, kterou zlikvidoval brankář Macík.

    Olomoučtí po přestávce zvýšili důraz v útočné fázi, zpřesnili a zrychlili kombinaci, za což byli brzy odměněni. Centr Vodháněla trefil v pokutovém území ruku Varfolomejeva a nařízený pokutový kop bezpečně proměnil Juliš. Domácí útočník zaznamenal třetí ligovou branku v sezoně.

    Liberečtí v 63. minutě třemi střídáními posílili ofenzivu, ale než se stihli na hřišti zformovat, inkasovali podruhé. Po Pospíšilově rohovém kopu se v šestnáctce prosadil volný Pokorný. Olomoucký obránce v sezoně nejvyšší soutěže skóroval poprvé.

    Hanáci po druhé brance ubrali z ofenzivního tempa, hosté se více dostali do hry a taky před Macíka. Kulenovičovo zakončení však nemělo důraz, střela Chaluše zase postrádala přesnost. Sigma nakonec vítězství bez potíží uhájila a doma s Libercem neprohrála devátý ligový duel za sebou.

    Ohlasy:

    Václav Jílek (trenér Olomouce): "Byl to náročný zápas v náročných podmínkách, nám se nepovedl vstup, soupeř líp kombinoval, líp se pohyboval. Byli jsme sterilní a měli obavy, ale nevím o co. Vyhazovali jsme balony, byl to sterilní poločas z naší strany. Po změně stran jsme posunuli výš obránce, začali jsme Liberec přehrávat a tlačit se do zakončení. Změna v pojetí byla znát, hráči to akceptovali, celou druhou půli jsme hráli velmi dobře. Jsme spokojen s výhrou nad silným soupeřem, který patří do horní poloviny tabulky."

    Luboš Kozel (trenér Liberce): "Jsem zklamaný z výsledku, protože si myslím, že v prvním poločase jsme podali dobrý výkon, i když jsme měli personální problémy se složením mužstva. Domácím jsme nedovolili vystřelit na bránu, ale limitovala nás finální fáze a zakončení, někdy jsme stříleli jako dorostenci. Nedokážu si vysvětlit vstup do druhé půle, byli jsme zakřiknutí a rekrutovala se z toho penalta. Chtěli jsme s tím něco udělat, ale dostali jsme gól ze standardky. My jsme dnes neměli na to, abychom s tím něco udělali, Za druhou půli si domácí vítězství zasloužili."

    SK Sigma Olomouc - FC Slovan Liberec 2:0 (0:0)

    Branky: 54. Juliš z pen. 65. Pokorný.
    Rozhodčí: Hocek - Nádvorník, Kotalík - Kocourek (video).
    ŽK: Breite, Pospíšil, Muritala - Doumbia.
    Diváci: 3594.

    Olomouc: Macík - Chvátal, Pokorný, Beneš, Zmrzlý - Pospíšil, Breite (80. Sláma) - Vodháněl, Fortelný (60. Zorvan), Navrátil (90. Kramář) - Juliš (80. Muritala). Trenér: Jílek.

    Liberec: Vliegen - Mikula, Chaluš, Purzitidis - Fukala (63. Rabušic), Doumbia (83. Lexa), Varfolomejev (63. Červ), Preisler (63. Penner) - Tupta (72. Hudák) - Ghali, Kulenovič. Trenér: Kozel.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Wyscout.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    GZSS: Události, kdy se míč po přerušení (faul, aut či odkop od branky) vrací do hry. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Wyscout.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.