<
09.05.-13.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3174:2879
    2SK Slavia Praha3167:2375
    3FC Viktoria Plzeň3170:3365
    4FC Baník Ostrava3148:4445
    5FK Mladá Boleslav3150:4944
    61.FC Slovácko3141:4441
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1Bohemians Praha 19053130:4235
    2FK Jablonec3138:4733
    3FK Pardubice3131:4231
    4SK Dynamo České Budějovice3136:6327
    5MFK Karviná3132:5525
    6FC Zlín3136:6325
    6. kolo, Základní část | středa 06/12/2023, 17:00 | LOKOTRANS ARÉNA | O2 TV Sport

    Góly


    Návštěva: 1 121 diváků (22 % z kapacity 5 000)
    Video
    Reportáž

    Viktoria si utkání v původním srpnovém termínu nechala odložit kvůli účasti ve 4. předkole Evropské konferenční ligy. Středočeši nebodovali ve třetím z posledních čtyř kol a patří jim šestá příčka. Plzeňští v lize neprohráli s Boleslaví poosmé za sebou, z toho pošesté zvítězili.

    Obě mužstva kvůli vydatnému sněžení a nezpůsobilému hřišti o víkendu neodehrála zápasy 17. ligového kola. Boleslav nenastoupila doma proti Karviné a Plzeň v Ostravě. Výkop dnešního duelu byl kvůli úklidu trávníku posunut o sedm minut.

    Domácí začali aktivněji, přesto v páté minutě inkasovali. Po Kalvachově rohu a Dwehově zblokované střele se míč dostal k volnému Šulcovi, který zakončil pod břevno. Ve FORTUNA:LIZE se gólově prosadil poprvé od září.

    Domácí mohli rychle odpovědět. Staňkovi vypadl míč, ale reprezentační brankář své zaváhání rychle napravil a Kušeje v šestnáctce nepustil ke střele. Mladoboleslavští se poté hodně zlobili na Chorého, jenž zasáhl gólmana Trmala, když už měl míč v rukavicích. Hostující útočník dostal ve 28. minutě žlutou kartu.

    Na konci první půle mohli Západočeši podruhé skórovat po rohu, ale Hranáče tentokrát zblízka vychytal Trmal. Ve třetí minutě nastaveného času domácí srovnali. Po rohovém kopu Staněk odvrátil míč k Suchomelovi, který se prosadil tvrdou ranou z hranice šestnáctky. Obránce hostující ze Sparty se v ligovém ročníku trefil podruhé.

    Do druhé půle vstoupili lépe Západočeši a v 51. minutě dali druhý gól. Šulc po Traorého přihrávce sice napoprvé nepřekonal Trmala, ale z dorážky už uspěl. Ofenzivní záložník sedmým gólem v ligové sezoně v týmové tabulce střelců předstihl Durosinmiho.

    Mladoboleslavští po chvíli zahodili obrovskou šanci na vyrovnání. Matějovský vyslal do samostatného úniku Kušeje, jehož střelu ale Staněk reflexivně vyrazil. Po následném rohu a zakončení domácích stoper Hejda vyhlavičkoval míč nad branku. Na druhé straně Trmal zneškodnil Hejdův pokus.

    Domácí v závěru soupeře sevřeli, na rohové kopy do plzeňské šestnáctky vyrazil i Trmal. Střídající Holík však soupeři vypíchl míč a Hranáč v páté minutě nastavení snadno zakončil do prázdné branky. Vstřelil druhý gól v ligové sezoně. Plzeň bodovala v sedmém z posledních osmi ligových zápasů v Boleslavi.

    Ohlasy

    Marek Kulič (Mladá Boleslav): "Škoda, že jsme na začátku nevyřešili situaci dva na jednoho. Po rohu jsme pak nechali volného Šulce, který dal na 0:1. Pak chvilku hrála Plzeň, chvilku my. Naštěstí se nám podařilo do poločasu srovnat. Na začátku druhého poločasu jsme měli asi více ze hry, byli jsme lepší. Plzeň ale po našem rohovém kopu utekla a Šulc dal na 1:2. Pak se to lámalo. Kušej po přihrávce Matějovského postupoval sám na bránu, Staněk ho perfektně vychytal. Vasil to měl asi řešit přihrávkou na volného Júsufa (Hilála). Pak jsme to prostřídali, dali tam dva útočníky, vysoké hráče. Měli jsme tlak, ale bohužel když to nechytil Staněk, tak jsme to trefili vedle nebo to vyhlavičkoval obránce. Dnes nám nebylo souzeno. Kdyby nechumelilo, mohlo být utkání ještě zajímavější, než bylo."

    Miroslav Koubek (Plzeň): "Velmi cenné vítězství, moc jsme ho potřebovali. Bylo nám jasné, že Boleslav prahne po třetím místě a půjde po nás velmi koncentrovaně, s velkým úsilím a odhodlaně. Asi jsme v zápase byli efektivnější a šťastnější. Bylo to otevřené utkání. Soupeř měl poměrně dost finálních situací, my je měli také. Suma sumárum jsme to ustáli, čehož si cením. Bylo potřeba to hodně vybojovat, vydřít. Na druhou stranu jsme viděli řadu kvalitních akcí z obou stran. My jsme jich možná měli více v prvním poločase, kdy Boleslav hrozila z náběhu a ze standardek. Těch bylo strašně moc, nechápu, co se kolikrát odpíská. Druhou půli jsme šli rychle do vedení, což bylo důležité. Potom jsme museli ustát stupňující se nápor Boleslavi. V čele s Jindrou Staňkem jsme to ustáli."

    FK Mladá Boleslav – FC Viktoria Plzeň 1:3 (1:1)

    Branky: 45.+3 Suchomel – 5. a 51. Šulc, 90.+5 Hranáč.
    Rozhodčí: Všetečka – Váňa, Machač - Zelinka (video).
    ŽK: Suchý, Kostka, Kulič (trenér) – Kopic, Chorý, Traoré, Šulc.
    Diváci: 1 121.

    Mladá Boleslav: Trmal – Kostka, Suchý, Karafiát, Suchomel (78. Kubista) – Matějovský (64. Ladra), Sakala (86. Šimek) – Kušej, Mareček (78. Pulkrab), Solomon (64. Jawo) – Hilál. Trenér: Kulič.

    Plzeň: Staněk – Hranáč, Hejda, Dweh – Kopic (88. Sýkora), Kalvach, Traoré, Bucha (70. Kliment), Cadu (81. Holík) – Šulc – Chorý. Trenér: Koubek.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Wyscout.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    GZSS: Události, kdy se míč po přerušení (faul, aut či odkop od branky) vrací do hry. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Wyscout.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.