<
04.05.-05.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3174:2879
    2SK Slavia Praha3167:2375
    3FC Viktoria Plzeň3170:3365
    4FC Baník Ostrava3148:4445
    5FK Mladá Boleslav3150:4944
    61.FC Slovácko3141:4441
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1Bohemians Praha 19053130:4235
    2FK Jablonec3138:4733
    3FK Pardubice3131:4231
    4SK Dynamo České Budějovice3136:6327
    5MFK Karviná3132:5525
    6FC Zlín3136:6325
    5. kolo, Základní část | sobota 19/08/2023, 18:00 | AGC Aréna Na Stínadlech | O2 TV Sport

    Góly


    Karty


    Návštěva: 15 840 diváků (93 % z kapacity 17 078)
    Video
    Reportáž

    Pražané, kteří v úterý vypadli z kvalifikace Ligy mistrů po neúspěšném penaltovém rozstřelu s FC Kodaň, se příliš dobře nenaladili na úvodní čtvrteční duel závěrečného 4. předkola Evropské ligy. V něm se představí na hřišti AEK Atény, nebo Dinama Záhřeb.

    Sparta v lize s Teplicemi podeváté v řadě neprohrála a od května 2014 bodovala na jejich hřišti v 10 utkáních po sobě. "Skláři" nevyhráli v lize potřetí za sebou, ve čtyřech z úvodních pěti kol však bodovali. V neúplné tabulce jsou sedmí.

    V sestavě Teplic po příchodu na hostování ze Slavie poprvé nastoupil záložník Hronek. Dánský trenér Sparty Brian Priske udělal oproti domácímu duelu s Kodaní šest změn v zahajovací jedenáctce. Na utkání dorazilo 15.841 diváků, větší návštěvnost na ligové utkání zažila Stínadla naposledy v říjnu 2013 proti Plzni (16.180 fanoušků).

    V osmé minutě vypálil Fila z dálky k tyči, ale Vindahl balon pokryl. Sparta se k prvnímu většímu ohrožení hostující branky dostala v 25. minutě, Haraslínova tečovaná střela zpoza vápna těsně minula tyč. Po půlhodině hry Minčev přistrčil v šestnáctce míč na Ryneše, jenže ten napálil tyč. Za dalších 30 vteřin Laci vystihl špatnou Vachouškovu rozehrávku a Mejdr trefil druhou tyč.

    Pražané ale zvýšenou aktivitu nakonec v gól přetavili. Dlouhý nákop gólmana Vindahla prodloužil Laci na volného Kuchtu a český reprezentant se tváří v tvář brankáři Grigarovi, který dříve chytal za Spartu, nemýlil. Zásah hostů posvětil i videorozhodčí Kocourek. Kuchta třetím gólem v ligové sezoně dorovnal v čele tabulky střelců spoluhráče Haraslína. Letenští mají se 14 vstřelenými brankami nejlepší útok v lize.

    V další příležitosti se ocitl Laci, ale přestřelil. V závěru úvodního dějství Krejčí zastavil unikajícího Filu a sparťanský kapitán k velké nelibosti teplických hráčů uviděl pouze žlutou kartu. Do hry se však vložil videorozhodčí a sudí Volek po zhlédnutí opakovaných záběrů hostujícího stopera ve třetí minutě nastavení vyloučil. Krejčí obdržel v ligové kariéře třetí červenou kartu. Severočeši ještě před odchodem do šaten zahrozili ze standardních situací.

    V 56. minutě si Trubač vyměnil balon s Hronkem a nahrál Vachouškovi, který však velkou příležitost zahodil. Domácí se poté dlouho nemohli proti hostující obraně prosadit, v 85. minutě ale po akci dvou příchozích hráčů z lavičky srovnali. Jásir si na bližší tyč naběhl na Krsmanovičův centr z rohu a překonal Vindahla. Egyptský hráč ve 13. utkání v české lize zaznamenal první trefu.

    Teplice doma v lize neprohrály posedmé za sebou. Sparta venku v lize od loňské říjnové porážky 0:4 na Slavii neprohrála 14 duelů po sobě. Tabulku vede o bod před městským rivalem Slavií, ale Vršovičtí amají k dobru nedělní domácí zápas s Ostravou.

    Ohlasy

    Zdenko Frťala (Teplice): "Bod nám není málo, pořád mluvím o pokoře. Před zápasem bychom ho brali. Sparta byla nebezpečná v přečíslení, každé autové vhazování mohlo hrozit nepříjemností. Jsem rád, že jsme pohlídali nejen auty, ale i rohy. Bod určitě bereme."

    Brian Priske (Sparta): "Takový výsledek ani výkon jsme nechtěli. Ani při rovnocenném počtu hráčů na hřišti jsme nehráli dobře. Nezačali jsme nejlépe, pak jsme se trochu přizpůsobili. Pár věcí se změnilo, měli jsme několik dobrých střel a zaslouženě jsme dali gól. Červená karta nám druhý poločas ztížila, pak už záleží na bránění celého týmu a využití těch několika málo příležitostí v útoku. Bohužel jsme ale inkasovali pozdní gól ze standardní situace."

    FK Teplice – AC Sparta Praha 1:1 (0:1)

    Branky: 85. Jásir – 34. Kuchta.
    Rozhodčí: Volek – Nádvorník, Vlček – Kocourek (video).
    ŽK: Frťala (trenér), Fila, Hora – Loučka (asistent trenéra).
    ČK: 45.+3 Krejčí (Sparta).
    Diváci: 15 841.

    Teplice: Grigar – Mareček, Chaloupek, Cykalo – Hora (61. Krsmanovič), Hronek (74. Knapík), Radosta, Jukl (74. Křišťan) – Trubač – Fila, Vachoušek (58. Jásir). Trenér: Frťala.

    Sparta: Vindahl – Vitík, Panák, Krejčí – Mejdr, Laci, Pavelka (90. Kairinen), Ryneš (80. Zelený) – Minčev (63. Sejk), Haraslín (46. Sadílek) – Kuchta (63. Olatunji). Trenér: Priske.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Wyscout.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    GZSS: Události, kdy se míč po přerušení (faul, aut či odkop od branky) vrací do hry. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Wyscout.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.