<
09.05.-13.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3174:2879
    2SK Slavia Praha3167:2375
    3FC Viktoria Plzeň3170:3365
    4FC Baník Ostrava3148:4445
    5FK Mladá Boleslav3150:4944
    61.FC Slovácko3141:4441
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1Bohemians Praha 19053130:4235
    2FK Jablonec3138:4733
    3FK Pardubice3131:4231
    4SK Dynamo České Budějovice3136:6327
    5MFK Karviná3132:5525
    6FC Zlín3136:6325
    5. kolo, Základní část | neděle 20/08/2023, 15:00 | Stadion Hradec Králové | O2 TV stream MD

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 8 567 diváků (92 % z kapacity 9 300)
    Video
    Reportáž

    Východočeši navázali na vítězství 5:1 proti Českým Budějovicím a na novém stadionu zvládli i druhý zápas. "Ševci" ve FORTUNA:LIZE pošesté za sebou nevyhráli, stejný počet zápasů nezdolali ani dnešního soupeře.

    Hradec Králové byl v prvním poločase aktivnější, až na Pilařovu nepřesnou střelu z nadějné pozice se ale hrálo bez šancí. Až v nastaveném čase přetáhl Kodeš centr na zadní tyč, kde Gabriel přeskočil dva obránce a hlavou poslal míč za Dostálova záda. Dvaadvacetiletý pravý bek dal třetí ligový gól v kariéře.

    Zlín poprvé prověřil gólmana Bajzu až v 50. minutě, Senegalec Ndiaye ale trefil ze střední vzdálenosti jen prostředek brány. Brzy nato sáhl kouč hostů Vrba k trojitému střídání, po kterém jeho tým výrazně ožil. Po hodině hry se dostal do šance jeden z nových mužů na hřišti Slončík, jeho parádní volej směřující do sítě obětavě vyhlavičkoval stoper Leibl.

    Slončík mohl srovnat i v 72. minutě, míč ale poslal z úhlu jen do boční sítě. Střídající hráč se tak prosadil až na druhé straně. Krejčí po brejku připravil míč proti noze Horákovi a třiadvacetiletý obránce podruhé překonal Dostála. Horák navázal na zásah ze zápasu s Českými Budějovicemi a jako první z týmu dal v sezoně FORTUNA:LIGY druhý gól.

    Zlín už se na odpověď nezmohl a jen potvrdil, že má společně s Jabloncem a Bohemians se třemi vstřelenými góly nejhorší ofenzivu v soutěži. "Votroci" udrželi premiérové čisté konto v ročníku.

    Ohlasy:

    Jozef Weber (trenér Hradce Králové): "Jsem rád, že jsme potvrdili předchozí domácí výhru s Českými Budějovicemi. Dnes přijel soupeř s úplně jinou organizací hry, věděli jsme, že to bude z hlediska ofenzivy těžší. Složitě jsme se dostávali do šancí, ale musím kluky pochválit, že jsme byli dostatečně trpěliví. Pomohli jsme si dlouhým autem a silou jsme dotlačili míč do brány, tím se utkání úplně změnilo. Když Zlín prostřídal po hodině hry, tak jsme měli s jejich rychlými hráči problémy, proto jsme museli reagovat. Uklidnila nás až druhá branka, pak už jsme to dohráli bez větších problémů."

    Pavel Vrba (trenér Zlína): "Určitě jsme nebyli slabší tým, ale je pravda, že ve finální fázi byl Hradec důraznější. Když už jsme si vytvořili gólovou šanci, tak jsme z protiútoku dostali druhý gól a bylo rozhodnuto. Soupeř naposledy vyhrál doma 5:1, i kvůli tomu jsme možná měli přílišný respekt. Na druhou stranu jsme domácí nepustili do žádné gólové příležitosti, což se změnilo až na konci prvního poločasu. Jsme zklamaní, v tomhle zápase jsme měli na body."

    FC Hradec Králové - FC Zlín 2:0 (1:0)

    Branky: 45.+1 Gabriel, 74. Horák.
    Rozhodčí: Starý - Kotík, Dresler - Machálek (video).
    ŽK: Kodeš, Klíma - Fantiš, Reiter.
    Diváci: 8567.

    Hradec: Bajza - Klíma, Heidenreich, Leibl (65. Ševčík) - Gabriel, Kodeš, Dancák (46. Rada), Krejčí (82. Juliš) - Kučera, Pilař (65. Horák) - Vašulín (90. Čech). Trenér: Weber.

    Zlín: Dostál - Cedidla, Simerský, Didiba, Čelůstka (79. Kovinič) - Kolář (59. Slončík) - Reiter (59. Vukadinovič), Janetzký, Tkáč (86. Žák), Fantiš - Ndiaye (59. Dramé). Trenér: Vrba.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Wyscout.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    GZSS: Události, kdy se míč po přerušení (faul, aut či odkop od branky) vrací do hry. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Wyscout.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.