<
09.05.-13.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3174:2879
    2SK Slavia Praha3167:2375
    3FC Viktoria Plzeň3170:3365
    4FC Baník Ostrava3148:4445
    5FK Mladá Boleslav3150:4944
    61.FC Slovácko3141:4441
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1Bohemians Praha 19053130:4235
    2FK Jablonec3138:4733
    3FK Pardubice3131:4231
    4SK Dynamo České Budějovice3136:6327
    5MFK Karviná3132:5525
    6FC Zlín3136:6325
    5. kolo, Základní část | neděle 20/08/2023, 15:00 | Střelecký ostrov | O2 TV stream MD

    Góly

    • Bez branek

    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 3 756 diváků (56 % z kapacity 6 681)
    Video
    Reportáž

    Téměř celý první poločas se hrálo opatrně a bez šancí. Oba celky se zaměřily především na to, aby neudělaly chybu. Až těsně před přestávkou mohli udeřit hosté. Po dlouhém pasu z levé strany se do míče opřel Köstl a z úhlu těsně minul branku.

    V nastaveném čase první části se dostali k sérii tří rohů Jihočeši. První dva Bohemians odvrátili, ale při třetím pokusu se Adediran vzdálil bránící dvojici Hybš, Křapka a hlavou poprvé v sezoně FORTUNA:LIGY skóroval.

    Z Českých Budějovic jako kdyby spadla nervozita a v úvodu druhého poločasu byly nebezpečnější. V 57. minutě měl na noze druhý gól Čermák, ale jeho pokus bránící hráči Bohemians zblokovali na roh. Po něm se míč dostal k Suchanovi, směr jeho střely změnil hlavou kapitán Havel, který rovněž premiérovým zásahem v ročníku FORTUNA:LIGY zvýšil na 2:0.

    Bohemians se po zbytek zápasu snažili na soupeře něco vymyslet, ale pozorně hrající Dynamo nepřekvapili. V 85. minutě sice Mužík přeloboval domácího brankáře Janáčka, ale míč odvrátil Havel. V závěru utkání se ještě rýsovala dobrá příležitost pro Kozáka, jeho ránu však zablokoval střídající Skalák.

    Dynamo potvrdilo vítězství v 89. minutě, kdy po přestávce Zdeňka Ondráška pohodlně přidal třetí gól střídající Osmančík, bývalý hráč Bohemians 1905. V sezoně FORTUNA:LIGY se zapsal mezi střelce podruhé.

    Jihočeši zdolali ve FORTUNA:LIZE Bohemians počtvrté za sebou a doma dokonce popáté v řadě. V ligové sezoně jako poslední tým poprvé bodovali, navíc premiérově neinkasovali. Doposud přitom obdrželi ve FORTUNA:LIZE 17 branek, nejvíce ze všech mužstev. Pražané prohráli venku v lize po třech výhrách.

    Ohlasy:

    Marek Nikl (trenér Č. Budějovic): "Získali jsme obrovsky důležité vítězství a tři body. Jsem moc rád za kluky, že za výhrou šli. Jsem rád, že jsme dodrželi předsevzetí, které jsme si dali před zápasem, ať se to týká disciplíny nebo taktiky. Vnímali jsme, že teď je potřeba to uhrát a nikdo nechtěl riskovat, že by se stala nějaká chybička. V porovnání s minulými domácími zápasy se Slavií a Plzní byla hra z naší strany jednodušší. I dneska jsme udělali chyby, ale dokázali jsme je napravit. Jsme moc rádi, že jsme odehráli zápas bez obdrženého gólu a navíc jsme ještě tři dali. Udělali jsme v sestavě několik změn a jsme s nimi spokojeni. Třeba v případě Martina Králika jsme viděli, že nebyl úplně v pohodě v minulých zápasech. Dnes zasáhl jako střídající hráč a zvládl to skvěle."

    Jaroslav Veselý (trenér Bohemians): "Pro nás se ty scénáře neustále opakují. Byl to víceméně vyrovnaný zápas v poli, který rozhodl důraz ve vápně, naše nedůslednost a nedohrávání konců poločasů. Rozhodla 45. minuta, kdy jsme nejprve nedali velkou šanci a následně u nás na druhé straně dostaneme ze třetího rohu gól. Ta první branka byla z naší strany dárek pro domácí. Navíc jsme ve druhém poločase nezvládli další standardní situaci a dostali z toho druhý gól. V minulé sezoně jsme dokázali standardní situace ubránit, ale teď se nám to nedaří. Pokud dostanete první dva góly v tak vyrovnaném zápase, těžko z toho něco uhrajeme. Možná domácí tím, v jaké byli před zápasem situaci a přitlačeni ke zdi, byli důraznější. Šli jsme do zápasu slušně namotivovaní, ale pokud vstřelíme za pět kol jeden gól ze hry, tak je to těžké. Přitom šance si vypracujeme. Není vyloučeno, že zkusíme přivést ještě jednoho dva hráče, kteří by byli schopni dávat góly."

    SK Dynamo České Budějovice - Bohemians Praha 1905 3:0 (1:0)

    Branky: 45+2. Adediran, 58. Havel, 89. Osmančík.
    Rozhodčí: Petřík - Váňa, Leška - Zelinka (video).
    ŽK: Havel (Č. Budějovice).
    Diváci: 3756.

    Č. Budějovice: Janáček - Broukal, Havel, Čoudek (22. Králik), Trummer - J. Hora, Čermák (75. Skalák) - Čmelík (63. Osmančík), Suchan (75. Hellebrand), Adediran - Ondrášek. Trenér: Nikl.

    Bohemians: Reichl - Hůlka, Křapka (78. Necid), Hybš - Köstl (61. Kovařík), Jindřišek, Beran (61. Hrubý), Dostál - Matoušek (30. Prekop), Kozák - Puškáč (61. Mužík). Trenér: Veselý.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Wyscout.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    GZSS: Události, kdy se míč po přerušení (faul, aut či odkop od branky) vrací do hry. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Wyscout.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.