<
04.05.-05.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3174:2879
    2SK Slavia Praha3167:2375
    3FC Viktoria Plzeň3170:3365
    4FC Baník Ostrava3148:4445
    5FK Mladá Boleslav3150:4944
    61.FC Slovácko3141:4441
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1Bohemians Praha 19053130:4235
    2FK Jablonec3138:4733
    3FK Pardubice3131:4231
    4SK Dynamo České Budějovice3136:6327
    5MFK Karviná3132:5525
    6FC Zlín3136:6325
    4. kolo, Základní část | neděle 13/08/2023, 15:00 | CFIG Arena | O2 TV stream MD

    Góly


    Návštěva: 2 887 diváků (62 % z kapacity 4 620)
    Video
    Reportáž

    Východočeši doma bodovali s dnešním soupeřem i ve čtvrtém ligovém souboji. Nováček soutěže po výhře v úvodním kole prohrál potřetí za sebou.

    Domácí trenér Kováč poprvé v sezoně vyslal od začátku na hrot útoku kapitána Černého. Premiérový start v základní sestavě si připsal i zkušený záložník Vacek. Na druhé straně kouč Hejdušek změnil oproti minulé porážce 1:2 s Mladou Boleslaví polovinu obranné čtyřky. Na stoperu nastoupil Bederka a na levém beku Černohorec Ražnatovič.

    V první gólové příležitosti se ocitl už v sedmé minutě Akinyemi, jenž mohl stylově oslavit své páteční 25. narozeniny. Nigerijský útočník ale po Memičově centru trefil hlavičkou z bezprostřední blízkosti jen brankáře Budinského.

    V bojovném prvním poločase mnoho dalších šancí k vidění nebylo, domácí ale využili hned tu první. V 39. minutě Darmovzal připravil patičkou míč Černému, jenž našel vnějším nártem na zadní tyči Tischlera a ten hlavou překonal Ciupu. Pětadvacetiletý univerzál, který dnes nastoupil na levém kraji obrany, se ve FORTUNA:LIZE trefil poprvé od listopadu 2021. Karviná ani ve čtvrtém utkání po návratu do FORTUNA:LIGY neudržela čisté konto.

    Vzápětí mohl přidat druhou branku Hlavatý, dorážkou zblízka ale minul. Na druhé straně se krátce z vyrovnávacího gólu radovali Slezané, Bederkově zásahu ale předcházel ofsajd a sudí Berka po upozornění videorozhodčího branku odvolal.

    Do druhé půle vstoupila Karviná náporem. V 50. minutě Mikuš předložil míč před odkrytou bránu Akinyemimu, ten ale prudkou přihrávku nedokázal lépe usměrnit. Nigerijský útočník měl záhy ještě větší šanci, když mu do sólového úniku "namazal" střídající Matoušek, Akinyemi ale trefil jen tyč.

    Matoušek odčinil své zaváhání v 55. minutě. Letní posila z Olomouce si naběhla na Pikulův diagonální pas přes půl hřiště, po zpracování obešla gólmana Ciupu a do prázdné brány vstřelila první ligovou branku. Pardubice tak i v šestém vzájemném duelu ve FORTUNA:LIZE daly Karviné dvě branky.

    Zdramatizovat duel mohl v 69. minutě karvinský kapitán Budínský, jeho skoro jmenovec Budinský ale nebezpečnou hlavičku zneškodnil efektní "robinsonádou". Karviná v závěru ještě zahrozila po přímém kopu Mikuše, který trefil spojnici tyče a břevna.

    Slezané nakonec zkorigovali skóre po nenápadné akci, kdy se Doležalova hlavička odrazila od zad Halinského na bránu a gólman Budinský po nejistém zákroku pustil míč za svá záda. Karviná přesto venku prohrála sedmý ligový zápas za sebou.

    Ohlasy:

    Radoslav Kováč (Pardubice): "Jsme strašně rádi, že jsme to konečně zvládli. Pro nás důležitý zápas i toho důvodu, abychom Karvinou dostali pod sebe. První půli jsme hráli dobře, aktivně, akorát na posledních 30 metrech jsme situace přehrávali, takže jsme měli jen jednu šanci a neuznaný gól. Ve druhém poločase byla škoda, že nám neuznali třetí gól, závěr pak byl zase nervózní. Soupeř poslal na hřiště vysoké hráče, ale uskákali jsme to. Nakonec jsme dostali smolný gól, na druhou stranu nám předtím pomohly tyče."

    Tomáš Hejdušek (asistent trenéra Karviné): "Bohužel je to pořád stejná písnička, v některých věcech v defenzivě jsme stále dost nedůslední. Vstup do druhého poločasu vzali kluci za správný konec, trefili jsme tyčku, byli jsme aktivní. Bohužel pak nenabereme hráče po skoro zoufalém odkopu za obranu. S takovou obranou nemůžeme být bodově úspěšní. Souhra defenzivy trpí i zraněními, pořád musíme dělat změny. Ale v posledních zápasech jsme herně nijak nepropadli, takže nepropadáme panice. Ani dnes si nemyslím, že byly Pardubice lepším týmem. Minimálně na bod jsme určitě měli."

    FK Pardubice - MFK Karviná 2:1 (1:0)

    Branky: 39. Tischler, 55. Matoušek - 90.+4 vlastní Halinský.
    Rozhodčí: Berka - Mokrusch, Kříž - Radina (video).
    ŽK: Vacek - Ražnatovič, Boháč, Svozil.
    Diváci: 2887.

    Pardubice: Budinský - Surzyn, Halinský, Donát, Tischler (75. Kukučka) - Vacek - Sychra (46. Matoušek), Hlavatý, Darmovzal (71. Šimek), Pikul (63. Patrák) - Černý (63. Krobot). Trenér: Kováč.

    Karviná: Ciupa - Mikuš, Bederka, Svozil, Ražnatovič (66. Hošek) - Boháč (60. Krčík), Žák (60. Ezeh) - Memič, Budínský (75. Málek), Papalelé - Akinyemi (60. Doležal). Trenér: Luhový.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Wyscout.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    GZSS: Události, kdy se míč po přerušení (faul, aut či odkop od branky) vrací do hry. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Wyscout.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.