<
09.05.-13.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3174:2879
    2SK Slavia Praha3167:2375
    3FC Viktoria Plzeň3170:3365
    4FC Baník Ostrava3148:4445
    5FK Mladá Boleslav3150:4944
    61.FC Slovácko3141:4441
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1Bohemians Praha 19053130:4235
    2FK Jablonec3138:4733
    3FK Pardubice3131:4231
    4SK Dynamo České Budějovice3136:6327
    5MFK Karviná3132:5525
    6FC Zlín3136:6325
    4. kolo, Základní část | sobota 12/08/2023, 15:00 | Městský stadion Ostrava | O2 TV Sport

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 7 040 diváků (47 % z kapacity 15 081)
    Video
    Reportáž

    Ostrava už nastoupila pod tlakem nutnosti vyhrát a větší vůle a touha na ní byla od začátku vidět. Proti kompaktně bránícímu soupeři byl ale její tlak dlouho neúčinný a jalový. Baník sice dlouho držel soupeře na své útočné polovině, kontroloval balon, ale kroužení v postupném útoku kolem hostujícího vápna nevedlo k větším šancím.

    Ty přišly až před koncem poločasu. První obrovskou možnost měl v 39. minutě bývalý královéhradecký Kubala, ke kterému se po výkopu brankáře Letáčka odrazil míč od hlavy jednoho ze spoluhráčů. Útočníkovo sólo a střelu po zemi ale gólman Bajza zmařil.

    Už v nastavení první půle měl Kubala další tutovku. Po průniku Ewertona pálil z voleje přibližně z osmi metrů, ale opět narazil na připraveného Bajzu.

    Ostrava i ve druhém poločase pokračovala v tlaku, jeho intenzita však slábla. Nápor opět pozvedla až střídání a hlavně rychlý Tanko, který se už po pár sekundách na trávníku snažil v 74. minutě vymodlit penaltu po kolizi s Bajzou, ale obdržel žlutou kartu za simulování. Pokutového kopu se na druhé straně marně dožadovali také "Votroci".

    Tanko pak pro změnu vysunul do sóla Almásiho, ten znovu obešel i gólmana, ale po střetu s Bajzou ztratil stabilitu a nestihl zakončit do odkryté brány. Domácí do posledních chvil bušili do královéhradecké defenzívy, ale po rohu nedokázal míč z malého vápna protlačit do sítě ani střídající Madleňák.

    Slezané se dočkali až v druhé minutě nastavení. Střídající Buchta utekl protihráči a brejk z pravé strany zakončil přesně do horního rohu ke vzdálenější tyči. Čtyřiadvacetiletý odchovanec Baníku skóroval v lize téměř přesně na den po roce.

    Hosté vsadili vše na útok a domácí v šesté minutě nastavení po dalším brejku definitivně rozhodli. Na Šínův centr z pravé strany si naskočil Nigerijec Tanko a hlavou si připsal první gól v dresu Baníku. Ostravští porazili Hradec po dvou zápasech, ve kterých mu nedali branku.

    Ohlasy:

    Pavel Hapal (trenér Ostravy): "Dnes jsme odehráli velice dobrý zápas. V první půli jsme jasně dominovali, dvě stoprocentní šance jsme bohužel neproměnili. Ale i druhou půli jsme hráli pořád s touhou zvítězit. Hosté poté, co přišel střídající Rada, přeskupili řady a ten třetí hráč uprostřed nám trochu dělal problém. Ale na mužstvu bylo vidět, že chce vyhrát. Že to přišlo až na konci, je o to krásnější. Soupeře jsme za celé utkání nepustili do šance. Jsem rád za mužstvo, protože dnes šlo do zápasu s tím, že bylo cítit, že to opravdu chce zlomit a vyhrát."

    Jozef Weber (trenér Hradce Králové): "Prohráli jsme sice až v závěru, ale zaslouženě. O tu porážku jsme si řekli hlavně v první půli. Nehráli jsme dobře, nehráli jsme tak aktivně, jak jsme si představovali. Přestože jsme měli jednu šanci, soupeř byl výrazně aktivnější a měl dvě šance, při kterých nás výrazně podržel brankář Bajza. Ve druhém poločase jsme přidali jednoho hráče doprostřed, protože jsme cítili, že to není ono. Obraz hry se změnil, bohužel se ale nezměnila naše aktivita směrem k bráně. Ta byla dnes horší nebo slabá. Ve chvíli, kdy jsme si mysleli, že se blížíme k remíze, jsme se nechali vylákat a dostali gól."

    FC Baník Ostrava - FC Hradec Králové 2:0 (0:0)

    Branky: 90.+2 Buchta, 90.+6 Tanko.
    Rozhodčí: Zaoral - Caletka, Pečenka - Kocourek (video).
    ŽK: Blažek, Juroška, Tanko - Čech.
    Diváci: 7040.

    Ostrava: Letáček - Blažek, Bitri, Lischka - Juroška (80. Buchta), Tetour (86. Šín), Boula (72. Rigo), Kpozo (86. Madleňák) - Kubala (72. Tanko), Almási, Ewerton. Trenér: Hapal.

    Hradec: Bajza - Klíma, Heidenreich, Čech (90.+4 Dancák) - Gabriel, Kučera (75. Pudhorocký), Kodeš, Horák - Šašinka (46. Rada), Pilař (83. Ševčík) - Vašulín (83. Juliš). Trenér: Weber.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Wyscout.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    GZSS: Události, kdy se míč po přerušení (faul, aut či odkop od branky) vrací do hry. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Wyscout.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.