<
09.05.-13.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3174:2879
    2SK Slavia Praha3167:2375
    3FC Viktoria Plzeň3170:3365
    4FC Baník Ostrava3148:4445
    5FK Mladá Boleslav3150:4944
    61.FC Slovácko3141:4441
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1Bohemians Praha 19053130:4235
    2FK Jablonec3138:4733
    3FK Pardubice3131:4231
    4SK Dynamo České Budějovice3136:6327
    5MFK Karviná3132:5525
    6FC Zlín3136:6325
    4. kolo, Základní část | neděle 13/08/2023, 18:00 | Střelecký ostrov | O2 TV Sport

    Góly


    Karty


    Návštěva: 4 723 diváků (71 % z kapacity 6 681)
    Video
    Reportáž

    Viktoria se posunula na čtvrté místo tabulky. Jihočeši jako jediní v sezoně i počtvrté prohráli a se 17 inkasovanými góly mají jasně nejhorší defenzivu soutěže. Českobudějovičtí podruhé za sebou ve FORTUNA:LIZE utrpěli pětibrankový debakl, minule prohráli 1:5 v Hradci Králové.

    Plzeňský tým v součtu se čtvrtečním triumfem 4:0 nad Gzirou v úvodním utkání 3. předkola Evropské konferenční ligy vyhrál ve čtvrtém soutěžním zápase po sobě a dobře se naladil na odvetu proti maltskému týmu, k níž nastoupí příští týden v Ta' Qali.

    Už v osmé minutě po nepřesném odkopu Janáčka si míč zpracoval Traoré a zhruba ze 40 metrů přehodil českobudějovického brankáře. Dynamo ještě ani pořádně nevstřebalo fakt, že prohrává, a už za dvě minuty inkasovalo podruhé. Po Caduově centru Durosinmi na hranici ofsajdu posunul míč na Šulce, jenž zblízka nezaváhal.

    Hosté mohli do přestávky navýšit vedení, ale nejprve velkou šanci nevyužil Bucha a stejný hráč poté trefil tyč. České Budějovice si během první části nevypracovaly jedinou příležitost, přesto dokázaly snížit. Po Hejdově ruce v šestnáctce snížil z penalty bývalý plzeňský záložník Jakub Hora. Proti Viktorii byl nařízen pokutový kop i ve čtvrtém ligovém utkání v ročníku.

    Dynamo o naději na rychlé vyrovnání přišlo už ve 46. minutě, kdy Bucha po Kopicově přihrávce prostřelil Janáčka. V 72. minutě vstřelil další plzeňskou branku Šulc netradičně hlavou, chvíli nato snížil střídající Osmančík.

    Dynamo za stavu 2:4 opticky ožilo, ale žádnou větší šanci už si nevytvořilo. Naopak v závěru při standardní situaci Plzně zahrál rukou Adediran a ve druhé minutě nastavení Šulc z penalty dokonal hattrick.

    Jihočeši sice poprvé od roku 2009 v domácím ligovém zápase s Plzní vstřelili gól, ale jejich nepříjemná série ze vzájemných střetnutí pokračuje. Plzeň v lize od října 2006 s Českými Budějovicemi ve 24 zápasech po sobě neprohrála a v posledních šesti vzájemných duelech zvítězila.

    Ohlasy:

    Tomáš Zápotočný (asistent trenéra Č. Budějovic): "Dostali jsme těžké K. O. jako od (boxera) Mike Tysona. Říká se, že když něco hodně chcete, tak se to nepodaří. A já jsem to dneska cítil na hráčích, že v nich byla obava, abychom neinkasovali, jenže pak dostaneme takový výjimečný gól. Trochu si připadám jako na silvestra, ale nechci to nějak zlehčovat. Nejvíc líto je mi fanoušků, ale nezbývá nám nic jiného, než jít dál a v příštím kole porazit Bohemians a udělat pro to maximum. Dostáváme prostě tvrdé údery, měli jsme náročné rozlosování, ale hráčům věřím a nemám jim co vyčíst. Pořád pracujeme a budeme se snažit zvednout z těch problémů, ve kterých jsme. Fotbal je někdy krásný a někdy krutý a my prostě teď zažíváme to horší období. Ale my se z něho dostaneme."

    Miroslav Koubek (Plzeň): "Do čtvrtečního zápasu (3. předkola Konferenční ligy s Gzirou) jsme dali hodně energie, ale dneska jsme ukázali dobrou sportovní formu, do které se dostáváme. A navíc se projevila vůle, morálka a soudržnost mužstva. Asi jsme zaskočili domácí, že jsme hráli jen na jednoho útočníka a pod ním hráli skvěle Pavlové Šulc a Bucha. To jsou takoví naší čiperové. Musím opět pochválit Traorého, který je vynikající hráč. Umí číst hru, je velmi silný s míčem a i když všichni víme, že není nejrychlejší, tak mezi vápny je to hráč par excellence."

    SK Dynamo České Budějovice - FC Viktoria Plzeň 2:5 (1:2)

    Branky: 45+3. J. Hora z pen., 74. Osmančík - 10., 72. a 90+2. z pen. Šulc, 8. Traoré, 46. Bucha.
    Rozhodčí: Volek - Vlček, Antoníček - Adámková (video).
    ŽK: Králik, Ondrášek, Čmelík - Šulc.
    Diváci: 4723.

    Č. Budějovice: Janáček - Broukal (68. Osmančík), Havel, Králik - V. Hora (46. Čmelík), J. Hora, Čermák, Trummer - Hellebrand (81. Hais), Suchan (46. Adediran) - Ondrášek. Trenér: Nikl.

    Plzeň: Staněk - Hejda, Hranáč, Dweh - Kopic (90+3. Holík), Bucha, Kalvach, Traoré (81. Vlkanova), Cadu (81. Jemelka) - Šulc - Durosinmi (70. Kliment). Trenér: Koubek.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Wyscout.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    GZSS: Události, kdy se míč po přerušení (faul, aut či odkop od branky) vrací do hry. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Wyscout.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.