<
09.05.-13.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3174:2879
    2SK Slavia Praha3167:2375
    3FC Viktoria Plzeň3170:3365
    4FC Baník Ostrava3148:4445
    5FK Mladá Boleslav3150:4944
    61.FC Slovácko3141:4441
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1Bohemians Praha 19053130:4235
    2FK Jablonec3138:4733
    3FK Pardubice3131:4231
    4SK Dynamo České Budějovice3136:6327
    5MFK Karviná3132:5525
    6FC Zlín3136:6325
    3. kolo, Základní část | neděle 06/08/2023, 15:00 | Stadión U Nisy | O2 TV stream MD

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 2 958 diváků (30 % z kapacity 9 900)
    Video
    Reportáž

    Trenér Pražanů Jaroslav Veselý udělal ve srovnání se čtvrteční prohrou 2:4 v domácí odvetě s Bodö/Glimt dvě změny: do středu zálohy se vrátili Jindřišek a Hrubý místo Hály a Kovaříka. V osvědčené liberecké sestavě Fukalu nahradil Mikula, ale už po čtvrthodině musel místo zraněného obránce Plechatého nastoupit Prebsl.

    Za celý první poločas se diváci nedočkali ani na jedné straně střely na branku. Hra na deštěm smáčeném trávníku byla rozkouskovaná fauly a častým ošetřováním hráčů. Jedinou vážnější šanci měl v sedmé minutě Tupta, který se řítil na branku Pražanů, ale zamířil vedle. V nastaveném čase prvního dějství hlavičkoval Puškáč v dobré pozici nad libereckou branku, jenže ve výskoku si poranil koleno a do druhého dějství už nenastoupil.

    Druhý poločas byl nesrovnatelně rušnější. Hned po změně stran propadl centr hostů až k volnému Matouškovi, pár kroků před libereckou brankou se však odrazil od jeho hrudi přímo do náruče brankáře Vliegena. Na druhé straně po Frýdkově rohovém kopu trefil Kulenovič hlavičkou jen boční síť.

    V 57. minutě proklouzl Frýdek mezi dvěma protihráči do šestnáctky, Hrubý mu pomohl na zem a rozhodčí Szikszay bez váhání ukázal na penaltový puntík. Tupta sice zamířil k tyči, ale Reichl tam byl včas. Gólman Bohemians pak svůj tým podržel i tváří v tvář střídajícímu Rabušicovi a podruhé v ligové sezoně udržel čisté konto.

    Šance měli i hosté. Bývalý hráč Severočechů Matoušek předvedl velké sólo z poloviny hřiště, ale v koncovce vysoko přestřelil. Vzápětí nebezpečně vypálil kapitán Jindřišek, ale tečovaná střela skončila vedle branky.

    Rozhodnutí padlo až po vypršení normální hrací doby. Po rohovém kopu vrátil přetažený míč Křapka před branku a Kozák tvrdou střelou k tyči nedal Vliegenovi šanci. Střelec, který je ve Vršovicích na hostování ze Sparty, ještě na jaře oblékal dres Liberce, a tak premiérový gól v ročníku nejvyšší soutěže ani nijak zvlášť neslavil. Zato jeho spoluhráči měli dvojnásobnou radost, neboť se jim povedlo pod Ještědem vyhrát v lize podruhé za sebou.

    Ohlasy

    Luboš Kozel (Liberec): "Jsem zklamaný a naštvaný, protože to byla úplně zbytečná porážka. První poločas to byl vyloženě boj, hodně soubojů bez šancí. Ve druhém poločase jsme měli dvě vyložené šance a penaltu, ale neproměnili jsme ji, což byl důležitý bod utkání. Pak Bohemka z nákopů vytěžila několik standardek. Jen hloupé mužstvo si nechá dát gól opakovaně v poslední minutě, opět neubráníme standardku, jako se nám to stalo už v Boleslavi. Dvě individuální chyby v závěru nás připravily o bod."

    Jaroslav Veselý (Bohemians): "Pro nás jsou to strašně důležité body. V Liberci se snadno nevyhrává, měli jsme po jejich zápasech respekt. Bral bych i bod po tom těžkém období, které máme za sebou. Ve druhém poločase měla obě mužstva dvě velké šance. Přežili jsme penaltu, což domácí dostalo pod deku. Domácí se pak hnali za vítězstvím a trochu zapomněli na defenzivu. Měli jsme štěstí, ty tři body nám pomohou, abychom se uklidnili. Na to, jaký byl terén, se diváci nenudili."

    FC Slovan Liberec - Bohemians Praha 1905 0:1 (0:0)

    Branka: 90.+1 Kozák.
    Rozhodčí: Szikszay - Hrabovský, Volf - Berka (video).
    ŽK: Doumbia, Ghali - Matoušek, Hůlka, Beran.
    Diváci: 2958.

    Liberec: Vliegen - Plechatý (17. Prebsl), Chaluš, Purzitidis - Ghali, Červ, Doumbia, Mikula (90.+2 Horský) - Frýdek - Kulenovič (73. Fukala), Tupta (73. Rabušic). Trenér: Kozel.

    Bohemians: Reichl - Hůlka, Křapka, Hybš - Köstl, Jindřišek, Hrubý, Dostál (79. Kovařík) - Matoušek (79. Kozák), Beran - Puškáč (46. Necid). Trenér: Veselý.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Wyscout.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    GZSS: Události, kdy se míč po přerušení (faul, aut či odkop od branky) vrací do hry. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Wyscout.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.