<
09.05.-13.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3174:2879
    2SK Slavia Praha3167:2375
    3FC Viktoria Plzeň3170:3365
    4FC Baník Ostrava3148:4445
    5FK Mladá Boleslav3150:4944
    61.FC Slovácko3141:4441
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1Bohemians Praha 19053130:4235
    2FK Jablonec3138:4733
    3FK Pardubice3131:4231
    4SK Dynamo České Budějovice3136:6327
    5MFK Karviná3132:5525
    6FC Zlín3136:6325
    3. kolo, Základní část | sobota 05/08/2023, 15:00 | Městský stadion Karviná | O2 TV stream MD

    Góly


    Návštěva: 3 226 diváků (67 % z kapacity 4 833)
    Video
    Reportáž

    Mladoboleslavští výborně začali a už v šesté minutě otevřeli skóre. Hilál trefil tyč, poté brankář Ciupa ještě vychytal Marečka, ale další dorážející hráč Jawo už napálil míč pod břevno. Gambijský křídelník se v ligové sezoně prosadil podruhé.

    Uzdravený Ciupa, který nastoupil poprvé v ročníku místo Lapeše, v 19. minutě po velké chybě znovu inkasoval. Po Svozilově pomalé "malé domů" hlavou karvinský gólman čekal, až se míč dokutálí do pokutového území, aby ho mohl sebrat do rukavic, ale dobíhající Hilál balon pohotově vypíchl a snadno zvýšil. Bahrajnská letní posila vstřelila premiérový gól v nejvyšší soutěži za Boleslav.

    Karvinští postupně vyrovnali hru a ve druhé části prvního poločasu se několikrát dostali do zakončení. Jenže Memič, Mikuš ani Papalelé netrefili branku.

    Po změně stran si Mladoboleslavští spíše kontrolovali náskok a nebyli tak aktivní jako v úvodní půli. Slezané toho využili a v 70. minutě snížili. Po standardní situaci propadl míč k volnému Mikušovi, který křížnou střelou z voleje propálil brankáře Trmala. Slovenský krajní bek či záložník dal druhý gól v ligové sezoně.

    Domácí si poté nedokázali vytvořit soustavnější tlak, i když v závěru pár šancí na vyrovnání měli. V 84. minutě Papalelého ránu zneškodnil Trmal, jehož branku poté minul střídající Doležal. Karvinští tak nezvítězili ani v sedmém domácím ligovém zápase s Boleslaví.

    Ohlasy:

    Tomáš Hejdušek (asistent trenéra Karviné): "Škoda začátku a takové chyby. Nás už to poznamenalo ve druhém utkání. Ve finále klukům nemám co vytknout. Odmakali to, ale je hodně psychicky náročné, když nás pokaždé srazí taková chyba. Potom to nějakou dobu trvalo do poločasu, než jsme se s tím srovnali. Soupeř měl dva náznaky a je to 0:2. V druhém poločase, kdy nemáme co ztratit, je nás plné hřiště. Škoda, že jsme ten zápas aspoň nezremizovali."

    Marek Kulič (trenér Mladé Boleslavi): "Začátek utkání byl z naší strany velmi dobrý, dali jsme dva góly. Karviná potom zjednodušila svoji hru, která byla často přerušovaná a my vypadli z tempa. Ve druhém poločase jsme se dostali pod velký tlak, protože jsme ztráceli míče. Naštěstí nás gólman Trmal podržel, když chytil nejméně dvě gólovky. Závěr jsme odehráli takticky velmi dobře a tím tlak soupeře otupili."

    Zdroj: www.fkmb.cz, O2 TV.

    MFK Karviná - FK Mladá Boleslav 1:2 (0:2)

    Branky: 70. Mikuš - 6. Jawo, 19. Hilál.
    Rozhodčí: Petřík - Matoušek, Leška - Berka (video).
    ŽK: Svozil - Matějovský, Kadlec, Pulkrab, Ladra, Trmal.
    Diváci: 3226.

    Karviná: Ciupa - Čurma (46. Ražnatovič), Krčík, Svozil, Mikuš - Boháč (61. Moses), Budínský - Memič (86. Franko), Bartl (61. Doležal), Papelelé - Akinyemi (61. Ezeh). Trenér: Luhový.

    M. Boleslav: Trmal - Kadlec, Suchý, Karafiát, Suchomel - Matějovský (46. Ladra), Sakala - Jawo (82. Mašek), Mareček (82. Šimek), Kušej (77. Kubista) - Hilál (63. Pulkrab). Trenér: Kulič.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Wyscout.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    GZSS: Události, kdy se míč po přerušení (faul, aut či odkop od branky) vrací do hry. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Wyscout.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.