<
04.05.-05.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3174:2879
    2SK Slavia Praha3167:2375
    3FC Viktoria Plzeň3170:3365
    4FC Baník Ostrava3148:4445
    5FK Mladá Boleslav3150:4944
    61.FC Slovácko3141:4441
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1Bohemians Praha 19053130:4235
    2FK Jablonec3138:4733
    3FK Pardubice3131:4231
    4SK Dynamo České Budějovice3136:6327
    5MFK Karviná3132:5525
    6FC Zlín3136:6325
    3. kolo, Základní část | neděle 06/08/2023, 15:00 | Doosan Aréna | O2 TV Sport

    Góly


    Návštěva: 10 088 diváků (87 % z kapacity 11 597)
    Video
    Reportáž

    Západočeši před desetitisícovou návštěvou navázali na čtvrteční výhru 2:1 nad kosovskou Dritou a dobře se naladili na čtvrteční úvodní domácí utkání 3. předkola Evropské konferenční ligy s maltskou Gzirou. Koubek udělal v základní sestavě hned pět změn oproti zápasu v Prištině. Poprvé v sezoně nastoupili osmnáctiletý obránce Paluska a záložník Šulc.

    První velkou šanci si vypracoval v šesté minutě Baník. Tanko si pohrál s domácí defenzivou, ale tečovanou střelu mu zneškodnil brankář Staněk. Poté na druhé straně Hranáč hlavičkoval nad břevno.

    Další příležitost už domácí v 19. minutě proměnili. Durosinmi po individuální akci přihrál Buchovi a ten zpoza šestnáctky zamířil přesně k tyči. Plzeňský záložník zaznamenal první ligový gól v sezoně.

    Ve 30. minutě Baník výrazně podržel brankář Letáček, jenž nejprve vykopl Jirkovu střelu a o pár sekund později famózním zákrokem vytáhl na tyčku Durosinmiho hlavičku.

    V závěru první půle sudí Starý nejprve neposoudil kontakt Durosinmiho s Lischkou v šestnáctce jako faul ostravského stopera, ale po zásahu videorozhodčího (VAR) a vlastní kontrole na monitoru změnil verdikt a nařídil pro Plzeň penaltu. Tu v první minutě nastavení proměnil Chorý, který skóroval poprvé v ligovém ročníku.

    O chvíli později Jirka v pokutovém území podrazil Kubalu a Starý tentokrát odpískal penaltu pro hosty. Šín sice uspěl, ale gólman Staněk si na míč podobně jako předtím Letáček sáhl. Také Šín si připsal první zásah v ligové sezoně.

    Hosté mohli krátce po změně stran vyrovnat, ale Tankovu ránu vytáhl Staněk konečky prstů na roh. Plzeňští se do větších příležitostí dlouho nedostávali. Až v 69. minutě Durosinmi po Klimentově přihrávce v ideální pozici vypálil nad břevno.

    Západočeši pak zahodili několik slibných brejků, v 77. minutě se však dočkali třetí branky. Po Klimentově přihrávce promáchl Jirka, ale volný Traoré už prostřelil Letáčka. Záložník z Pobřeží Slonoviny se v soutěžním utkání trefil za Plzeň poprvé po letním příchodu ze Slavie.

    Viktoria doma v nejvyšší soutěži porazila Ostravu pošesté za sebou a sérii bez porážek ve vzájemných duelech v Plzni protáhla na 16 duelů.

    Ohlasy

    Miroslav Koubek (Plzeň): "Byla tam produktivita. Dali jsme tři branky a mohli jsme jich dát víc. Byl to zápas, kdy se nám hrálo dobře, protože Baník hraje fotbal. To je vždycky i pro diváka atraktivnější. Nahoru dolů, podle mého názoru skvělé utkání. Opravdu hezké utkání s množstvím finálních a předfinálních situací a s velkým počtem šancí. My jsme nedali, Baník také nedal něco. Byl to fotbal, který se divákům asi musí líbit. Je to cesta. Ale nemůžeme si to udělat trošku lehčí. Kdybychom o poločase byli ve stavu 2:0, začíná se nám druhá půlka lépe. Každý ví, že když se soupeř napojí na 2:1, kór takhle do šatny, zase si nemohu být ničím jistý a jsem neklidný."

    Pavel Hapal (Ostrava): "Viděli jsme velice zajímavý zápas. Myslím, že jsme k tomu přispěli i my, co se týká herní kvality. Bohužel k čemu jsme nepřispěli, to byly chyby hlavně v defenzivní činnosti. Hráčům jsme kladli na srdce, že nechceme, aby nám Plzeň chodila do brejkových situací. První a třetí gól jsme dostali z brejků. To mě mrzí, protože jinak zápas byl určitě hratelný. Nepropadli jsme herně. Měli jsme tam i dost zakončení. Vytvořili jsme si některé situace, bohužel nám to nepadá. Momentálně nedokážeme vstřelit branku, ale věřím, že se to v brzké době změní."

    FC Viktoria Plzeň - FC Baník Ostrava 3:1 (2:1)

    Branky: 19. Bucha, 45.+1 Chorý z pen., 77. Traoré - 45.+4 Šín z pen.
    Rozhodčí: Starý - Nádvorník, Váňa - Petřík (video).
    ŽK: Dweh, Sýkora, Durosinmi (všichni Plzeň).
    Diváci: 10.088.

    Plzeň: Staněk - Paluska, Hranáč, Dweh (52. Hejda) - Jirka, Kalvach, Bucha (65. Traoré), Cadu (52. Sýkora, 82. Holík) - Šulc - Chorý (65. Kliment), Durosinmi. Trenér: Koubek.

    Ostrava: Letáček - Ndefe (65. Pojezný), Blažek, Lischka, Kpozo - Boula (77. Rigo), Šín (65. Tetour) - Buchta, Kubala, Ewerton - Tanko (77. Almási). Trenér: Hapal.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Wyscout.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    GZSS: Události, kdy se míč po přerušení (faul, aut či odkop od branky) vrací do hry. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Wyscout.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.