<
09.05.-13.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3174:2879
    2SK Slavia Praha3167:2375
    3FC Viktoria Plzeň3170:3365
    4FC Baník Ostrava3148:4445
    5FK Mladá Boleslav3150:4944
    61.FC Slovácko3141:4441
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1Bohemians Praha 19053130:4235
    2FK Jablonec3138:4733
    3FK Pardubice3131:4231
    4SK Dynamo České Budějovice3136:6327
    5MFK Karviná3132:5525
    6FC Zlín3136:6325
    1. kolo, Základní část | neděle 23/07/2023, 15:00 | Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty | O2 TV stream MD

    Góly


    Karty


    Návštěva: 4 324 diváků (54 % z kapacity 8 000)
    Video
    Reportáž

    Úvod zápasu byl z obou stran opatrný. V 15. minutě zahrávalo Slovácko přímý kop z hranice šestnáctky, ale Trávník trefil jen nohy v českobudějovické zdi. Vecheta sice ve 20. minutě rozvlnil síť po centru z levé strany, ale sudí Starý kvůli ofsajdu střelce branku neuznal.

    Po půlhodině zahrozili hosté, když tvrdě pálil Osmančík a navrátilec Heča měl s jeho střelou plné ruce práce. Na druhé straně se mezi tyčemi vyznamenal Šípoš, když vytáhl na roh Vechetovu střelu k tyči.

    Do vedení šli domácí ve 36. minutě. Hellebrand nezpracoval přihrávku od Šípoše, míče se zmocnil Havlík a svůj krátký nájezd na českobudějovického gólmana suverénně proměnil.

    Druhý gól přidal o tři minuty později Kim sung-pin. Akci na pravé straně skvěle provedl veterán Petržela, který přešel přes Králika i Jakuba Horu a míč ideálně naservíroval mladému korejskému fotbalistovi, jenž měl cestu ke svému třetímu gólu ve FORTUNA:LIZE usnadněnou.

    Dynamo utkání zdramatizovalo hned na začátku druhé půle. Přímý kop Jakuba Hory srazil v šestnáctce rukou vyskakující Vecheta a sudí Starý po zhlédnutí videa nařídil pokutový kop, který Hora bezpečně proměnil.

    Hosty branka povzbudila, blízko vyrovnání byl po technické střele Čmelík a po závaru po rohovém kopu Havel. Další varování pro nedůslednou obranu Slovácka poslal v 69. minutě navrátilec do FORTUNA:LIGY Ondrášek, ale Heča jeho hlavičku reflexivně vyrazil.

    Klid do slováckých řad přinesl čtvrt hodiny před koncem střídající Matěj Valenta, který po deseti minutách na hřišti poslal míč k tyči a po přestupu ze Slavie se poprvé trefil v novém působišti.

    Krátce poté vystihl Mihálik po důsledném napadání rozehrávku jihočeské defenzivy a téměř ze 40 metrů trefil obloučkem odkrytou Šípošovu branku. Slovácko tak ve FORTUNA:LIZE doma neprohrálo popáté za sebou. Českobudějovičtí naopak venku ve FORTUNA:LIZE protáhli čekání na vítězství na 11 duelů.

    Ohlasy:

    Jan Baránek (asistent Slovácka): "Pro nás je to velmi důležité vítězství na začátku soutěže. Věděli jsme, jaký styl hry Budějovice praktikují a připravili jsme se na něj. V první půli jsme toho dvakrát využili a dali dvě branky. Po přestávce nás mrzela nejen penalta, ale i faul, který jí předcházel. Pak jsme se dostali zbytečně pod tlak a měli jsme při standardních situacích Budějovic namále. Dali jsme ale třetí gól a čtvrtý to definitivně rozsekl. Čtyři branky jsou naším nadprůměrem, ale nepřekvapilo mě to, neboť nám to padalo i v přípravě."

    Marek Nikl (České Budějovice): "Moje hodnocení bude velmi stručné. Jsem velmi zklamán z výsledku, protože předvedená hra si to nezasloužila. Mohli jsme tu uhrát nějaký ten bod. Tři góly jsme soupeři darovali, ale fotbal se skládá z chyb, kterých jsme udělali dost. Stane se to, nedokázali jsme na to zareagovat, hlavně v části druhé půle za stavu 2:1, kdy jsme měli šance minimálně na vyrovnání. Slovácko je ale velmi kvalitní a zkušený tým, jakmile dalo třetí gól, tak bylo hotovo."

    1. FC Slovácko - SK Dynamo České Budějovice 4:1 (2:0)

    Branky: 36. Havlík, 39. Kim sung-pin, 76. Valenta, 80. Mihálik - 54. J. Hora z pen.
    Rozhodčí: Starý - Caletka, Machač - Černý (video).
    ŽK: Sinjavskij - Havel.
    Diváci: 4324.

    Slovácko: Heča - Reinberk, Daníček, Kadlec - Sinjavskij (85. Brandner), Trávník, Havlík, Holzer (85. Kalabiška) - Petržela (67. Valenta), Kim Sung-pin (67. Mihálik) - Vecheta (73. Cicilia). Trenér: Baránek.

    Č. Budějovice: Šípoš - Broukal, Havel, Králik - Čmelík, Čermák (83. V. Hora), J. Hora, Osmančík (73. Trummer) - Suchan (67. Adediran), Hellebrand (83. Hais) - Ondrášek. Trenér: Nikl.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Wyscout.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    GZSS: Události, kdy se míč po přerušení (faul, aut či odkop od branky) vrací do hry. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Wyscout.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.