<
09.05.-13.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3174:2879
    2SK Slavia Praha3167:2375
    3FC Viktoria Plzeň3170:3365
    4FC Baník Ostrava3148:4445
    5FK Mladá Boleslav3150:4944
    61.FC Slovácko3141:4441
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1Bohemians Praha 19053130:4235
    2FK Jablonec3138:4733
    3FK Pardubice3131:4231
    4SK Dynamo České Budějovice3136:6327
    5MFK Karviná3132:5525
    6FC Zlín3136:6325
    1. kolo, Základní část | sobota 22/07/2023, 15:00 | CFIG Arena | O2 TV stream MD

    Góly

    • Bez branek

    Karty


    Návštěva: 3 817 diváků (83 % z kapacity 4 620)
    Video
    Reportáž

    Týmy se ve FORTUNA:LIZE poprvé utkaly na jiném stadionu než v Ďolíčku, kde Pardubice měly dvě a půl sezony domácí azyl. V brance východočeského celku si ligový debut odbyl Kinský, na postu stopera zase Halinský.

    Už ve třetí minutě domácí kapitán Hlavatý pronikl do vápna, jenže střela mu nevyšla. V páté minutě se prosadili hosté, když Hybšův centr z rohového kopu usměrnil do sítě hlavičkující Hůlka. Stoper Pražanů skóroval ve druhém z posledních tří ligových duelů.

    Pardubice, které v uplynulém ročníku zachránily prvoligovou příslušnost až v baráži s Příbramí, málem odpověděly, ale Pikulovu střelu vytáhl brankář Reichl na roh. Východočeši nesrovnali ani v 25. minutě po velkém závaru na brankové čáře, kdy ani na několik pokusů nepřekonali hostujícího gólmana. Situaci ještě přezkoumával videorozhodčí, míč ale podle něj brankovou čáru nepřekročil. Neuspěli ani Tischler s Ichou, oba zamířili jen doprostřed branky.

    Po čase o sobě dali vědět i Vršovičtí, Hůlkovu skákavou hlavičku vytáhl Kinský na roh. V závěru úvodního dějství pardubický gólman vyškrábl Jánošovu střelu zpoza vápna mimo tři tyče.

    Pět minut po přestávce se dostal do šestnáctky Köstl, ale Kinského neprostřelil. Srovnání měl na dosah Pikul, jenže po zemi zamířil vedle. O chvíli později netrefil branku po prudké ráně Helešic. Následně si Reichl poradil i s tvrdou střelou z pravé strany.

    V 68. minutě se pardubický Jakub Matoušek nedohodl se spoluhráčem Helešicem a hostující Jan Matoušek se mohl dostat do úniku. Zastavil ho však jeho pardubický jmenovec, který byl po pouhých sedmi minutách na hřišti vyloučen. Premiéra v pardubickém dresu se mu nepovedla, Východočeši jeho příchod na roční hostování z Olomouce oznámili teprve ve středu.

    Pojistku na triumfu Pražanů mohl přidat Jan Matoušek, po samostatném úniku dokonce prostřelil Kinského, ale domácí brankář balon doběhl. V závěru duelu nastoupil záložník Bohemians Kovařík, jenž si připsal 350. start v lize. V nastavení měl blízko střídající Zlatohlávek ke srovnání, před brankou však nedosáhl na Hlavatého centr.

    "Klokani", kteří se v evropských pohárech představí po 36 letech, zdolali Východočechy v lize potřetí za sebou a opět bez inkasovaného gólu.

    Ohlasy:

    Radoslav Kováč (trenér Pardubic): "Zápas jsme nezvládli, takže jasné zklamání. Příležitosti na branku byly, ale selhali jsme ve finální fázi. Nerad se bavím o štěstí, ale trochu chybělo. Krobi (Krobot) to tam měl jasně dané, ale blbě to trefil. Hrozně mě mrzí gól ze standardní situace, můžeme se na to připravit. Na druhou stranu se mi určitě líbila reakce našeho týmu, že netrvalo dlouho a po gólu našel svůj rytmus. Do poločasu jsme hráli velmi dobře, bohužel tomu chyběl jen gól. Z těch šancí žádný nedat je špatně. Kluci, kteří hráli poprvé, to zvládli velmi dobře. Věřím, že to bude pokračovat. Potřebujeme v sobotu porazit Jablonec."

    Jaroslav Veselý (trenér Bohemians): "Určitě jsme spokojenější se třemi body než s předvedenou hrou. Do utkání jsme vstoupili dobře, vstřelili jsme branku a 20 minut jsme utkání kontrolovali. Domácí byli zaskočeni. Pak jsme udělali hloupý roh, z něhož zahrozili velkou šancí. Tím se děj prvního poločasu úplně překlopil. Domácí nabrali víru, že by s tím mohli něco udělat. Začali být nebezpeční a přežili jsme několik závarů. Po rohu to tam skákalo na brankové čáře, bylo to hodně se štěstím. Zbylých 25 minut prvního poločasu byly Pardubice lepším, nebezpečnějším týmem. Odolávali jsme s vypětím všech sil. V úvodu druhého poločasu jsme byli lepší, domácí jsme přitlačili. Je škoda, že jsme nevstřelili druhou branku, která by zápas zlomila. Takové šance je třeba proměňovat, protože si pak ušetříte nervózní konce. V závěru jsme přežili velkou šanci v malém vápně. Když soupeř hraje v deseti, tak bychom si to měli pohlídat, to mi vadí.Když se na to podívám objektivně, bylo to spíš remízové utkání. Chápu, že domácí jsou zklamaní. Víme, že náš výkon měl k dokonalosti daleko."

    FK Pardubice – Bohemians Praha 1905 0:1 (0:1)

    Branka: 5. Hůlka.
    Rozhodčí: Batík – Paták, Pospíšil – Hocek (video).
    ŽK: Krobot, Kováč (trenér) – Jan Matoušek, Köstl.
    ČK: 68. Jakub Matoušek (Pardubice).
    Diváci: 3 817.

    Pardubice: Kinský – Surzyn, Halinský, Donát, Helešic (78. Zlatohlávek) – Icha – Patrák (61. Jakub Matoušek), Hlavatý, Tischler (61. Darmovzal), Pikul (79. Černý) – Krobot (79. Sychra). Trenér: Kováč.

    Bohemians: Reichl – Hůlka, Křapka, Hybš – Köstl (87. Kovařík), Jindřišek, Jánoš, Dostál – Jan Matoušek (78. Mužík), Kozák (46. Hrubý) – Prekop (63. Puškáč). Trenér: Veselý.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Wyscout.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    GZSS: Události, kdy se míč po přerušení (faul, aut či odkop od branky) vrací do hry. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Wyscout.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.