<
09.05.-13.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3174:2879
    2SK Slavia Praha3167:2375
    3FC Viktoria Plzeň3274:3568
    4FK Mladá Boleslav3251:4947
    5FC Baník Ostrava3248:4545
    61.FC Slovácko3243:4841
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1Bohemians Praha 19053130:4235
    2FK Jablonec3138:4733
    3FK Pardubice3131:4231
    4SK Dynamo České Budějovice3136:6327
    5MFK Karviná3132:5525
    6FC Zlín3136:6325
    6. kolo, Základní část | sobota 28/08/2021, 16:00 | Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty | O2 TV stream MD

    Góly


    Návštěva: 3 616 diváků (45 % z kapacity 8 000) – omezení kapacity stadionu (COVID-19)
    Video
    Reportáž

    Slovácko, které místo potrestaného trenéra Svědíka koučoval Mucha, začalo velkým náporem, který také velmi rychle proměnilo ve dvoubrankové vedení.

    Už ve třetí minutě prodloužil rohový kop Hofmann na hlavu skórujícího Daníčka. Ve 14. minutě zužitkoval svoji rychlost a zkušenost veterán Petržela. Po náběhu za obranu a krásném pasu Havlíka přeloboval vyběhnutého Markoviče.

    Domácí tým v této fázi jasně dominoval, dobře se pohyboval, lépe kombinoval a vytvářel si další šance. Dvakrát se do slibné koncovky dostal aktivně hrající Jurečka, ale třetí gól svého týmu nepřidal.

    Po přestávce se hosté přece jen více dostali na útočnou polovinu Slovácka. V 62. minutě zdramatizoval zápas Cadu, který perfektně zakroutil trestný kop z 28 metrů do břevna, od něhož se odrazil za brankovou čáru. Gól posvětil videorozhodčí.

    Hosty kontaktní gól postavil na nohy, nicméně domácí po krátkém herním výpadku opět zabrali na plné obrátky. Pojistku měl na kopačce Hofmann, ale zblízka přestřelil. Slovácko odehrálo závěr duelu víceméně na polovině hostů a bodovalo v devátém z posledních deseti ligových utkání.

    Ohlasy:

    Josef Mucha (trenér Slovácka): "Bylo to pro nás těžké utkání. V první půli jsme měli více ze hry, byli jsme aktivní, vstřelili jsme dvě branky a další jsme mohli přidat. Tím pádem by byl zápas pro nás snadnější, ale naším problémem je stále efektivita, trápí nás delší dobu. Druhý poločas už nebyl z naší strany tak fotbalový, soupeř dokázal hezkým gólem snížit, ale od té doby jsme ho k ničemu vážnějšímu nepustili. Závěr jsme zvládli a jsme rádi za vydřené vítězství."

    Jaroslav Novotný (trenér Pardubic): "Do utkání jsme vstoupili špatně, úvod se nám vůbec nepovedl. Inkasovali jsme po standardní situaci a pak po chybné rozehrávce Cadua, což Petržela využil lobem přes gólmana. Měli jsme jen jednu šanci, jinak hra patřila domácímu týmu. Po přestávce jsme chtěli něco změnit, byli jsme aktivnější, hra se vyrovnala a snížili jsme krásným kopem Cadua. Ale v závěru jsme neměli šance a Slovácko tak vyhrálo zaslouženě."

    1. FC Slovácko – FK Pardubice 2:1 (2:0)

    Branky: 3. Daníček, 14. Petržela – 62. Cadu.
    Rozhodčí: Machálek – Horák, Dresler – Pechanec (video).
    ŽK: Reinberk, Tomič – Jeřábek, Solil.
    Diváci: 3616.

    Slovácko: Nguyen – Hofmann, Daníček, Kadlec – Reinberk, Havlík, Sadílek, Holzer (83. Tomič) – Petržela (66. Navrátil), Jurečka (66. Vecheta), Kohút (73. Kalabiška).

    Pardubice: Markovič – Cadu, Čihák, Toml, Sláma (76. Huf) – Jeřábek, Solil – Tischler (68. Červ), Černý (28. Beran), Kostka (46. Lupač) – Chytil. Trenér: Novotný.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Wyscout.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    GZSS: Události, kdy se míč po přerušení (faul, aut či odkop od branky) vrací do hry. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Wyscout.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.