<
17.05.-21.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3481:2986
    2SK Slavia Praha3472:2482
    3FC Viktoria Plzeň3475:3969
    4FK Mladá Boleslav3451:5547
    5FC Baník Ostrava3450:4846
    61.FC Slovácko3445:5044
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1FK Jablonec3342:4837
    2Bohemians Praha 19053332:4636
    3FK Pardubice3334:4734
    4MFK Karviná3337:5829
    5SK Dynamo České Budějovice3339:6728
    6FC Zlín3339:6627
    1. kolo, Základní část | neděle 25/07/2021, 16:00 | Stadión U Nisy | O2 TV stream MD

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 2 499 diváků (25 % z kapacity 9 900) – omezení kapacity stadionu (COVID-19)
    Video
    Reportáž

    Liberecký navrátilec a bývalý reprezentant Gebre Selassie nastoupil po více než devíti letech v české lize. Přestože většinu kariéry odehrál na pravém beku, trenér Hoftych ho nasadil na pozici defenzivního záložníka.

    Kouč Slovácka Svědík po čtvrtečním utkání v Plovdivu udělal hned šest změn v základní sestavě, brankář Nguyen nemohl nastoupit kvůli tomu, že v Uherském Hradišti hostuje z Liberce. Mezi tyčemi ho zastoupil Bajza, v první půli však neměl žádnou větší práci.

    Úvodní dějství přineslo jen minimum vyložených šancí a hned z té první udeřilo Slovácko. Po Holzerově přízemním centru se obtočil kolem protihráče Petržela a s pomocí lehké teče Gebre Selassieho otevřel skóre. Osmačtyřicetiletý křídelník dal svůj 52. gól v české lize.

    Domácí trenér Hoftych poslal do druhé půle druhého útočníka Rondiče a Severočeši přidali. Do dobré šance se v 48. minutě dostal Nečas, ale branku netrefil. V 65. minutě Bajza vyrazil střelu střídající Gembického, který v pondělí oslaví 22. narozeniny.

    Slovácko ani tentokrát v Liberci nedohrálo v plném počtu. Střídající Cicilia byl na trávníku necelých šest minut, když "sestřelil" Gebre Selassieho a rozhodčí Machálek ho rovnou vyloučil. Tým z Uherského Hradiště za posledních sedm ligových utkání v Liberci obdržel sedm červených karet a navíc v nich čelil stejnému počtu penalt.

    Domácí sice měli v přesilovce územní převahu, ale k vyložené šanci se přes spolehlivou obranu Slovácka nedostali ani poté, co vyrazil podpořit ofenzivu i brankář Knobloch. Slovan v součtu s minulou sezonou nevyhrál v lize už šest utkání.

    Ohlasy:

    Pavel Hoftych (trenér Liberce): "V prvním poločase byla na našich hráčích vidět velká nervozita. Ani vstup nám nevyšel, prvních 10 až 15 minut jsme snad všechny balony po zisku hned odevzdali soupeři. První poločas byl z naší strany velmi špatný, bylo vidět, že ještě nefunguje propojenost hráčů. Těch změn oproti minulé sezoně máme hodně. První půli jsme nenabídli nic, zároveň tam bylo i málo vyhraných soubojů. Ve druhém poločase jsme hru zjednodušili, chtěli jsme se dostat víc do soubojů. Určité oživení přinesl Rondič. Měli jsme nějaké možnosti, největší byla ta Nečasova. Zároveň jsme měli spoustu dobrých centrů, ale soupeř je v obraně konsolidovaný. Dokázal si se vším poradit. Dal jednu branku z jediné střely, my bohužel nedali žádnou a prohráli. Čeká nás tvrdá práce, tenhle zápas je pro nás velké poučení."

    Martin Svědík (trenér Slovácka): "První poločas jsme byli aktivnější, měli jsme více v držení balon. Myslím, že jsme i stupňovali tlak. Gólem vyvrcholila naše zlepšená hra, to, že jsme dobře obehrávali soupeře a měnili těžiště hry. Druhý poločas jsme špatně začali, ale pramenilo to i z toho, že soupeř ještě víc zjednodušil hru. Dal tam dva útočníky. Špatně jsme na to reagovali a dostávali jsme se zbytečně pod tlak. Po střídání jsme se z toho trochu vymanili, ale pak to bohužel pro mě nepochopitelně degradoval Rigi (Cicilia). Museli jsme dohrávat v deseti. Domácí způsob hry nezměnili, chtěli nás dostat pod tlak nakopávanými balony. Musím vyzdvihnout hráče, co hráli vzadu. Rozhodl první poločas, tam jsme byli kombinačně lepší. Zápasy tady jsou vždy vypjaté, vždy hodně emocí. Výhra tady těší. Pro nás dobrý vstup do ligy, ale hlavně psychické naladění na čtvrteční zápas s Plovdivem. Je to pro nás důležitá vzpruha poté, co jsme v Plovdivě prohráli v závěrečných minutách."

    FC Slovan Liberec – 1.FC Slovácko 0:1 (0:1)

    Branka: 31. Petržela.
    Rozhodčí: Machálek – Nádvorník, Vodrážka – Hrubeš (video).
    ŽK: Nečas, Koscelník, Gebre Selassie – Divíšek, Mareček, Svědík (trenér), Sadílek.
    ČK: 69. Cicilia (Slovácko).
    Diváci: 2499 (omezený počet).

    Liberec: Knobloch – Koscelník, Mikula, Purzitidis, Fukala – Havelka, Gebre Selassie – Nečas (81. Faško), Matoušek (62. Gembický), Mészáros (46. Rondič) – Rabušic (71. Novotný). Trenér: Hoftych.

    Slovácko: Bajza – Reinberk (84. Kalabiška), Šimko, Kadlec, Divíšek – Daníček, Mareček (56. Havlík) – Petržela (56. Navrátil), Sadílek, Holzer (64. Kohút)  Jurečka (64. Cicilia). Trenér: Svědík.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Wyscout.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    GZSS: Události, kdy se míč po přerušení (faul, aut či odkop od branky) vrací do hry. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Wyscout.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.