<
17.05.-21.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3481:2986
    2SK Slavia Praha3472:2482
    3FC Viktoria Plzeň3475:3969
    4FK Mladá Boleslav3451:5547
    5FC Baník Ostrava3450:4846
    61.FC Slovácko3445:5044
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1Bohemians Praha 19053434:4739
    2FK Jablonec3444:5038
    3FK Pardubice3438:4737
    4MFK Karviná3437:6229
    5SK Dynamo České Budějovice3441:6929
    6FC Zlín3440:6827
    6. kolo, Základní část | sobota 10/09/2016, 20:15 | Stadión U Nisy | ČT sport

    Góly


    Návštěva: 5 656 diváků (57 % z kapacity 9 900)
    Video


    Reportáž
    Viktoria bodovala v Liberci podeváté za sebou. Na vedoucí tým tabulky Zlín ztrácí tři a na druhou Spartu už jen jeden bod. Slovan má naopak na kontě po šesti kolech jen jednu výhru.

    Souboj dvou týmů, které čeká příští týden vstup do základní skupiny Evropské ligy, začal lépe Liberec. Domácí se v úvodu lépe pohybovali, vyhrávali více soubojů a byli agresivnější, ke gólovým šancím to ale v první půli nepovedlo.

    Plzeň se zpočátku nemohla dostat do tempa, v 21. minutě však z první větší možnosti udeřila. Liberecká obrana odvrátila rohový kop jen za vápno, kde si míč zpracoval Hromada a ranou k tyči otevřel skóre.

    Slovan se před pauzou hnal a za vyrovnáním. Už v nastaveném čase první půle po centru do vápna po souboji s Matějů upadl Baroš, rozhodčí Julínek ale k velké nelibosti domácích penaltu neodpískal a zkušenému útočníkovi dal za protesty žlutou kartu.

    Do druhého dějství už nenastoupil zraněný střelec branky Hromada a místo něj si premiéru v plzeňském dresu odbyl albánský záložník Kace. Liberec i po přestávce pokračoval v aktivní hře. V 54. minutě zahrával z výhodné pozice přímý kop Bartl, ale hostující branku překopl.

    Po hodině se dostala do hry i další nová posila Viktorie útočník Poznar, gólově se však prosadil jiný z ofenzivních hráčů hostujícího celku. Kopic se šikovně uvolnil u lajny a Ďuriš zblízka pohotově usměrnil míč za Dúbravku. Vstřelil svůj druhý gól v této ligové sezoně.

    Liberec ještě zdramatizoval závěr, když se v 90. minutě po Barošově přiťuknutí dočkal premiérové trefy v české lize i Komličenko. Víc už však Slovan nestihl a prohrál teprve podruhé za posledních 23 domácích ligových zápasů. V obou případech nestačil na Plzeň.


    Ohlasy trenérů:

    Jindřich Trpišovský (trenér Liberce): "Myslím, že celkově náš výkon byl hodně dobrý, možná v lize nejlepší v sezoně. Ale bohužel body nemáme. Soupeř trefil krásný gól a dostal se do vedení. První gól strašně rozhodl o zápase. Pak to s nimi honit, to je těžké, protože jsou silní na míči. Troufnu si říct, že od první do 90. minuty jsme byli lepší. Myslím, že jsme si za ten výkon nezasloužili prohrát. Ale v Příbrami jsme zase my vyhráli z jedné střely na bránu. S Plzní to máme prostě nějaké zakleté. Takovéhle zápasy s Plzní a Spartou jsou o efektivitě. Jestli to něco rozhodlo, tak pohotovost. Takovou pozici jako měl Hromada, jsme měli my v první půli dvakrát. Pokorný utrpěl zranění kolene, které v tuhle chvíli nevypadá dobře. Snad se to podezření vyvrátí, ale na Karabach nejspíš nebude."

    Roman Pivarník (trenér Plzně): "Měli jsme sedm hráčů za národní mužstva a věděli jsme, že zápas po tom srazu nikdy není příjemný. Dali jsme se dohromady až ve čtvrtek. Věděli jsme, že nás čeká těžký soupeř, který je na domácí půdě hodně nepříjemný a jeho přechod do útoku je jednoduchý. Jsem rád, že z první akce se nám podařilo dát krásný gól a dokázali jsme poločas uhrát. Byl to zápas, který jsme hodně vydřeli, byl hodně bojovný. O to víc si vážím, že jsme takový zápas dokázali zvládnout. Je to důležité vítězství, abychom byli v kontaktu s čelem tabulky a neměli velký odstup. Doufám, že nám to takhle půjde dál."


    Slovan Liberec - Viktoria Plzeň 1:2 (0:1)

    Branky: 90. Komličenko - 21. Hromada, 75. Ďuriš.
    Rozhodčí: Julínek - Blažej, Myška.
    ŽK: Baroš, Ekpai - Hromada, Matějů, Kozáčik, Kopic.
    Diváci: 5 656.
    Hráči utkání: Baroš - Hromada

    Sestavy: 

    FC Slovan Liberec: Dúbravka - Coufal, Hovorka, Pokorný (79. Nitrianský), Bartošák (73. Komličenko) - Breite - Bartl, Folprecht, Sýkora, Navrátil (62. Ekpai) - Baroš. Trenér: Trpišovský.

    FC Viktoria Plzeň: Kozáčik - Matějů, Hejda, Hubník, Limberský - Petržela, Hromada (46. Kace), Hořava, Kopic - Bakoš (61. Poznar), Ďuriš (88. Baránek). Trenér: Pivarník.


    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: ČTK, fcslovanliberec.cz

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Wyscout.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    GZSS: Události, kdy se míč po přerušení (faul, aut či odkop od branky) vrací do hry. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Wyscout.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.