<
17.05.-21.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3376:2983
    2SK Slavia Praha3370:2379
    3FC Viktoria Plzeň3374:3868
    4FK Mladá Boleslav3351:5047
    5FC Baník Ostrava3349:4745
    61.FC Slovácko3344:4844
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1FK Jablonec3342:4837
    2Bohemians Praha 19053332:4636
    3FK Pardubice3334:4734
    4MFK Karviná3337:5829
    5SK Dynamo České Budějovice3339:6728
    6FC Zlín3339:6627
    24. kolo, Základní část | sobota 09/04/2016, 20:15 | Letná | ČT sport

    Góly


    Návštěva: 4 162 diváků (71 % z kapacity 5 898)
    Video


    Reportáž


    Fotbalisté Viktorie Plzeň si ve Zlíně připsali už třináctou ligou výhru za sebou a minimálně do nedělní dohrávky mají dvanáctibodový náskok na druhou Spartu. Zlín dlouho ligového lídra trápil, neboť vedl od 9. minuty gólem Tomáše Poznara. Vyrovnávací gól Plzně vstřelil v 59. minutě Milan Petržela. Za protesty byl vzápětí vyloučen domácí obránce Matejov. V přesilovce vstřelil vítěznou branku hostí Ondřej Vaněk.

    Na mokrém terénu se Zlín zaměřil na opatrnou hru s důrazem na defenzívu a rychlé protiútoky, z nichž hned ten první se dokonale povedl. Holík našel na hranici trestného území Poznara, který přes stopera Hubníka přesnou přízemní střelou otevřel skóre utkání. Tímto gólem ukončil po 581 minutách plzeňskou ligovou neprůstřelnost.

    Po inkasované brance se Zlín zatáhl ještě více do defenzívy. Fotbalisté Viktorie se snažili křídelní hrou protivníka překvapit. Na pravé straně vynikal úniky technicky vybavený Petržela, zleva hrozil Kovařík. Jejich centrované míče ale většinou stačili stopeři Zlína Jugas s Hájkem odvracet.

    V úvodním poločase lídr tabulky zahrozil pouze dvakrát. V 17. minutě centr Hrošovského s námahou Dostál vyrazil. O sedm minut později zlínský brankář pohotovým zákrokem chytil hlavičku Vaňka. Další akce Plzně navzdory výrazné územní převaze narážely na zformované zadní soupeře.

    Po změně stran se hra oboustranně zrychlila. Plzeň zvýšila tlak, Zlín odpovídal stejnou zbraní. Střely Kovaříka a Petržely brankář Dostál vyrazil, na druhé straně dělovku obránce Hájka zlikvidoval Kozáčik.

    V 59. minutě po pravé straně zaútočil Petržela. Při zpracování míče si pomohl rukou, protáhl se kolem Matejova i Hájka a vyrovnal. Matejov po vehementních protestech uviděl druhou žlutou kartu a utkání pro něj skončilo. O patnáct minut později Vaněk střelou z dvaceti metrů překvapil brankáře Dostála. Zlín i v početním oslabení bojoval, ale vyrovnat se mu nepodařilo.


    Ohlasy trenérů: 

    Bohumil Páník (trenér Zlína): Plzeň má velice kvalitní tým a způsob hry, kterým přečísluje soupeře po křídlech. Rychlá vedoucí branka nám dodala sílu. Spoustu míčů pochytal Dostál, na tom jsme měli postavenou hru, bohužel jsme kazili hodně míčů v přechodové fázi. Do druhé půle jsme poslali brejkové hráče, bohužel jsme dostali branku. Viděl jsem po zápase v televizi akci, brance předcházela ruka, Matejov to nevydržel. Tento klíčový okamžik s týmem zatřásl. Tím vyháníme diváky ze stadionu. Dnešní utkání bylo i pro otce a děti, které vidí reakci rodičů a dědečků. Tato akce měla být demonstrací fotbalu, ale otočila se proti němu.

    Karel Krejčí (trenér Plzně): Jsem rád, že jsme zvládli další těžké utkání. Nevyšel nám vstup do zápasu, kdy jsme dostali branku. Od tohoto momentu se zápas odvíjel. Dostávali jsme se přes Petrželu do šanci, které jsme neproměňovali, Měli jsme i soustu standardních situací. O poločase byla v šatně trochu bouřlivá atmosféra. Jsem rád, že naši hráči ve druhém poločase ukázali charakter. Jen mě mrzí, že jsme měli po vyloučení Matejova více šancí, které jsme neproměnili. Proto jsme se strachovali o výsledek až do konce.


    FC Fastav Zlín - FC Viktoria Plzeň 1:2 (1:0)

    Branky: 9. Poznar - 59. Petržela, 74. Vaněk.
    Rozhodčí: Paták - Wilczek, Kotík.
    ŽK: Matejov - Hejda, Hubník.
    ČK: 59. Matejov.
    Diváci: 4 162.
    SYNOT Hráči utkání: Poznar - Petržela.

    Sestavy:

    FC Fastav Zlín: Dostál - Pazdera, Jugas, Hájek, Matejov - Bartolomeu (46. Vukadinovič), Holík (82. Benčík) - Janíček (70. Živulič), Motal, Koreš - Poznar. Trenér: Páník.

    FC Viktoria Plzeň: Kozáčik - Matějů, Hubník, Hejda, Limberský - Vaněk, Hrošovský - Petržela (72. Kopic), Kolář, Kovařík (90. Rajtoral) - Holenda (89. Fořt). Trenér: Krejčí.


    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: ČTK
    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Wyscout.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    GZSS: Události, kdy se míč po přerušení (faul, aut či odkop od branky) vrací do hry. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Wyscout.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.