<
17.05.-21.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3376:2983
    2SK Slavia Praha3370:2379
    3FC Viktoria Plzeň3374:3868
    4FK Mladá Boleslav3351:5047
    5FC Baník Ostrava3349:4745
    61.FC Slovácko3344:4844
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1FK Jablonec3342:4837
    2Bohemians Praha 19053332:4636
    3FK Pardubice3334:4734
    4MFK Karviná3337:5829
    5SK Dynamo České Budějovice3339:6728
    6FC Zlín3339:6627
    18. kolo, Základní část | pátek 19/02/2016, 18:00 | Stadion v Jiráskově ulici

    Góly

    Bez branek


    Návštěva: 4 290 diváků (95 % z kapacity 4 500)
    Video


    Reportáž


    Kouč Jihlavy Michal Hipp, který dříve hrával za Slavii, se v domácí soutěžní premiéře na lavičce Vysočiny musel obejít bez v minulém kole vyloučených Krejčího s Kukolem a také zraněného brankáře Hanuše. Místo něj mezi tyčemi nastoupil bývalý gólman vršovického celku Rakovan a už v druhé minutě musel vyrazit Hušbauerovu střelu.

    Do sestavy Pražanů se vrátil uzdravený kanonýr Škoda a právě on měl první velkou šanci. Ve dvanácté minutě ho na hranici vápna našel Zmrhal, ale nejlepší slávistický střelec mířil vysoko nad branku.

    Po čtvrthodině mohli jít do vedení domácí. Hronek se ocitl sám před Berkovcem, ještě vrátil míč před branku, kde jej ale do sítě nedokázal propasírovat Voltr, který v Jihlavě hostuje z Edenu. Stejně se po závaru o chvíli později vedlo i Šulkovi. Na druhé straně pálil ze strany nad hostující Zmrhal.

    Speciální zápas hrál také Mešanovič, který v zimě přestoupil do Slavie právě z Jihlavy. Bosenský útočník mohl po půlhodině otevřít skóre, jenže v obrovské šanci sám na malém vápně zamířil těsně vedle.

    Hosté diktovali tempo hry a ve 33. minutě měli další velkou možnost, jenže Vukadinovič po Mešanovičově přihrávce přestřelil branku. Stejný hráč pak před přestávkou hlavičkoval jen do boční sítě.

    Po pauze Mešanovič neproměnil další šanci, když zpoza vápna trefil pouze tyč. Jihlava zpočátku druhé půle prakticky rezignovala na hru dopředu, ale Pražané už se do tolika možností nedostávali. V závěru utkání dokonce působila Vysočina aktivněji, ale neprosadil se ani Šulek, který po přímém kopu na hranici penalty promáchl.


    Ohlasy trenérů: 

    Michal Hipp (trenér Jihlavy): Slavia udělala velmi dobré nákupy přes zimní přestávku, takže si u mě vybudovala velký respekt. Upozorňoval jsem hráče, kudy vede cesta k úspěchu. Měli jsme velkou příležitost ke skórování, ale od 20. minuty přebral iniciativu soupeř, který hrozil hlavně po pravé straně. O poločase jsem se snažil hráče uklidnit. V druhém poločase měla Slavia jen jednu příležitost, a to střelu do tyče Mešanovičem. Pomohla nám střídání. Závěr zápasu byl z naší strany slušný. Hráčům nemám co vytknout, je to ztráta dvou bodů doma, ale hráči se přesvědčili, že se dá bodovat i s papírovými favority. Milan Mišůn střídal kvůli píchnutí ve stehně. Náhradník Urdinov předvedl spolehlivý výkon. Kučera je pro nás přínosem, dnes byl naším nejlepším hráčem.

    Dušan Uhrin ml. (trenér Slavie): Do utkání jsme šli s tím, že chceme vyhrát, ale bohužel se nám nepovedlo hlavně v prvním poločase proměnit šance. Druhá půle trochu upadla, nevím proč. Měli jsme méně šanci než v první půli. Mužstvo teprve poznáváme, nejsme spokojeni s tím, že jsme nevyhráli. Soupeř měl v první půli dvě gólové šance. Hráčům jsem o poločase vyčinil, protože v zakončení byli laxní. Zbytečně jsme stahovali míče do středu hřiště místo do stran a v útoku jsme nepodrželi balon. Mysleli jsme si, že je Škoda připraven na toto utkání, ale asi byl trochu psychicky dole. Mešanovič měl dvě tutovky, ale branku jsme měli zakletou. Když nedáte gól, nemůžete vyhrát. Ztráta mrzí, ale v boji o poháry to bude boj až do posledního kola. Uvidíme, jak budou hrát soupeři. S Ostravou doma musíme vyhrát.


    FC Vysočina Jihlava - SK Slavia Praha 0:0

    Rozhodčí: Paták - Moláček, Caletka.
    ŽK:
    Šulek, Kryštůfek, Nerad, Urdinov - Mikula, Bílek.
    Diváci: 4 290.
    SYNOT Hráči utkání: Matej Rakovan - Milan Škoda.

    Sestavy:

    FC Vysočina Jihlava: Rakovan - Vaculík, Kryštůfek, Šourek, Mišůn (36. Urdinov) - Kučera, Hronek - Nerad (60. Fulnek), Šulek, Bazal (72. Dvořák) - Voltr. Trenér: Hipp.

    SK Slavia Praha: Berkovec - Bořil (75. Mikula), Bílek, Deli, Jablonský - Souček - Vukadinovič (46. Mihalík), Hušbauer, Zmrhal - Škoda, Mešanovič (67. Železník). Trenér: Uhrin.


    FOTO: ČTK
    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Wyscout.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    GZSS: Události, kdy se míč po přerušení (faul, aut či odkop od branky) vrací do hry. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Wyscout.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.