<
17.05.-21.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3376:2983
    2SK Slavia Praha3370:2379
    3FC Viktoria Plzeň3374:3868
    4FK Mladá Boleslav3351:5047
    5FC Baník Ostrava3349:4745
    61.FC Slovácko3344:4844
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1FK Jablonec3342:4837
    2Bohemians Praha 19053332:4636
    3FK Pardubice3334:4734
    4MFK Karviná3337:5829
    5SK Dynamo České Budějovice3339:6728
    6FC Zlín3339:6627
    3. kolo, Základní část | neděle 09/08/2015, 19:15 | Generali Arena | O2 TV Sport

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 7 960 diváků (43 % z kapacity 18 349)
    Video



    Reportáž

    Trenér Sčasný udělal po středečním vyřazení v předkole Ligy mistrů s CSKA Moskva několik změn v sestavě. Místo Matějovského, který dostal v odvetě s ruským celkem červenou kartu, nastoupil Hušbauer a zraněného Holka na stoperu nahradil Costa.

    Sparta začala aktivně a už ve čtvrté minutě střílel zblízka Fatai, ale brankář Dostál reflexivně vyrazil. Vzápětí už ale domácí uspěli, protože Hájek fauloval pronikajícího Bořka Dočkala a domácí záložník se z nařízené penalty nemýlil. Zlín tak inkasoval vůbec poprvé v sezoně.

    Domácí pokračovali v náporu a ve dvacáté minutě trefil Frýdek místo odkryté branky ležícího Fataie. Nigerijský útočník šel pak sám na Dostála, ale ani nadvakrát ho nepřekonal. Povedlo se to až v nastavení opět Bořku Dočkalovi, který proměnil i druhý pokutový kop, tentokrát nařízený po souboji Poznara s Hušbauerem. Pro Dočkala šlo o třetí gól v sezoně.

    Po přestávce Zlín otevřel hru a dostal se i do zakončení, ale Sparta byla nebezpečnější. Fatai zblízka opět z dobré pozice neprostřelil Dostála a hostující gólman poté včasným vyběhnutím sebral Dočkalovi možnost završit hattrick.

    Oboustranně útočný fotbal pokračoval a po hodině hry přišla první velká možnost Zlína, jenže Hájek poslal míč hlavou jen do břevna. Na druhé straně podobně dopadl Vácha, který se dokázal uvolnit, ale ranou z vápna zamířil do tyče. V 74. minutě mohl snížit Poznar, když ale po signálu těsně minul, udeřilo na opačné straně. O třetí gól Sparty se postaral David Lafata a nejlepší střelec v historii ligy zaznamenal 160. branku.

    Zlín tak po výhrách 1:0 v předchozích dvou kolech poprvé nebodoval. Sparta naopak ještě neprohrála a v tabulce je první o bod před dnešním soupeřem, Brnem a Příbramí.


    Ohlasy trenérů:

    Zdeněk Ščasný (trenér Sparty): Po vyřazení s Moskvou to nebylo snadné a bylo to na nás trochu znát. Zlín se navíc dobře připravil a neměl co ztratit. Také když máte po dvou kolech šest bodů, tak se vždycky dobře hraje. Trochu jsme si to zkomplikovali, protože mohlo být v 15. minutě 3:0, ale jsem spokojený, kluci to odmakali. Stínem bylo pět žlutých karet, které byly oprávněné a dostali jsme se vždycky za to, že jsme hasili vlastní chyby. Optimální dárek k narozeninám by byl postup přes CSKA Moskva, to se pořád špatně tráví, ale život jde dál. Kluci mi proti Zlínu udělali radost, i když výhra mohla být vyšší.

    Bohumil Páník (trenér Zlína): Mohli jsme přijet a bránit v pěti, ale nám to není vlastní, přijeli jsme hrát fotbal a bylo jasné, že Sparta bude mít šance, protože má kvalitu. Penalty byly vyústěním tlaku, který soupeř měl a spoustu šancí ještě pochytal brankář. První pokutový kop určitě byl, nechali jsme projít hráče středem a pak jsme proti němu nepřiměřeně agresivně vyrukovali. Druhá se zdálky těžko hodnotí, počkám na video. Někteří hráči zůstali za očekáváním, jako by jim sparťanská Letná svázala nohy. Ale někteří z nich hrají ligu poprvé a ještě se s ní sžívají.


    AC Sparta Praha - FC Fastav Zlín 3:0 (2:0)

    Branky: 6. a 45.+1 obě z pen. Dočkal, 76. Lafata.
    Rozhodčí: Hrubeš - Blažej, J. Paták.
    ŽK: Frýdek, Mareček, Konaté, Costa, Vácha - Hájek, Kopečný, Jugas.
    Diváci: 7960.
    SYNOT Hráči utkání: Bořek Dočkal - Stanislav Dostál.

    Sestavy:

    AC Sparta Praha: Bičík - Mareček, Costa, Hybš - Frýdek (46. Steinhöfer), Vácha, Hušbauer, Dočkal, L. Krejčí (63. Konaté) - Lafata, Fatai (76. Matějovský). Trenér: Ščasný.

    FC Fastav Zlín: S. Dostál - Pazdera, Jugas, Hájek, Matějov - Kopečný (71. Jordan), Janíček, Holík (54. Živulič), Koreš (79. Hubáček) - Železník, Poznar. Trenér: Páník.


    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: ČTK
    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Wyscout.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    GZSS: Události, kdy se míč po přerušení (faul, aut či odkop od branky) vrací do hry. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Wyscout.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.